לקראת הפלייאוף

סלים וארזה

New member
מנהל
לקראת הפלייאוף למרות הסוויפ של הרצליה על מכבי ת"א במהלך העונה, עכשיו הרצליה פצועה ואין לה מספיק ישראלים בסגל. אור לאומי עם חשש למחלת נשיקה, כארם משעור עם כתף פרוקה ובעצם כרגע אבירם ודי ג'יי שארפ הם הישראלים היחידים הזמינים. מצד שני מכבי ת"א עם שרשרת הפסדים וכבר עולות ידיעות על כך שבגאצקיס יוחלף. על ידי מי בדיוק? מי יקח קבוצה עם מוראל בקאנטים וללא קילר אינסטינקט גם אם קוראים לה מכבי ת"א? הניחוש שלי: מכבי ת"א תנצח.

ירושלים לא אמורה להתקשות מול נהריה. האוול נראה טוב מאוד בקבוצה, ג'נטילה עדיין לא התאקלם לגמרי, אבל יש לירושלים פער איכותי על נהריה. כמובן שנותרת השאלה איזה יום יתפסו הלפרין ואליהו שנוטים העונה להיעלם הרבה יותר מאשר בעונות שעברו. אצל נהריה הזרים מצויינים. הופסון הגיע במהלך העונה ונותן לנהריה את היכולת ההתקפית שהיתה כל כך חסרה. אבל אם מצליחים לעייף את שולדבראנד, אז שאר הישראלים הם רק תפאורה. ניחוש שלי: ירושלים ב-3 עם סוויפ.

אילת אתמול במהלך דבילי נתנה את הנצחון במתנה לנהריה לאחר איבוד כדור ועבירה בלתי ספורטיבית. אבל בבית היא הקבוצה החזקה בליגה. יש מתיחות בין אפיק ניסים לעודד קטש וגם אתמול אפיק קיבל מעט דקות. מצד שני יותר מפתיע אותי שרות'בארט כמעט לא רואה פרקט לאחר עונות טובות מאוד. מנגד נמצאת ראשון לציון עם דאוסון, חנוכי וכדיר כישראלים המובילים. ראשון עם מאזן חיובי של 6-2 בשמונת המשחקים האחרונים כששני ההפסדים הם למכבי ת"א וחולון. במאזנה גם פירוק ב-24 הפרש על חשבון הפועל ירושלים. זו אצלי הסדרה הכי צמודה בפלייאוף ואני מצפה למשחק חמישי.

נשאר חולון מול חיפה. חולון עם איזון יפה של ישראלים וזרים. היתרון הגדול של חולון הוא האופי. רוב המשחקים הצמודים נגמרו לטובת הסגולים וביחד עם הקהל החם ויתרון הביתיות הם לא אמורים להתקשות מול חיפה שגרדה ברגע האחרון כרטיס לפלייאוף. מצפה שחולון תגיע לפיינל פור ב-3 או ארבעה משחקים גג.

בסך הכל הליגה השנה התאפיינה בכך שכל קבוצה יכולה לנצח כל קבוצה. ככל שהעונה התקדמה לא היו באנקרים במשחקים. ההפרש בין המקום הראשון בליגה למקום 8 הוא בסך הכל 6 נקודות. ההפרש בין המקום השלישי למקום 8 הוא שלוש נקודות בלבד. צפוף צפוף.

לפיכך הולך להיות לנו פלייאוף מותח כשבאמת אי אפשר לדעת בודאות איך סדרה כלשהי תיגמר. בעונה כזו לא נקבל כהפתעה אדירה גם הדחה של חולון על ידי חיפה. יש מתח וזה טוב לרייטינג.

דיברגנט

New member
מכבי גם עם פצועים קריטיים
קולטון אייברסון, גל מקל, מילר וגאודלוק לאחר פציעה וגם סמית כבר לא אותו דבר.

סלים וארזה

New member
מנהל
ועדיין הפער האיכותי הוא לטובת מכבי ת"א
אוחיון עדיין מסוגל להיות ישראלי מוביל (זוכר איך קובאן נלחמה עליו), לנדסברג הוא ישראלי על תקן זר, גאודלוק כבר משחק וראד מסוגל לתת מספרים יפים. מצד שני פניני מאוד נחלש, אני לא יודע מה הסטטוס של אייברסון ומילר העונה לא נתן אפילו משחק אחד טוב כך שהפציעה שלו לא ממש משנה.
&nbsp
ועדיין הסדרה שיותר מעניינת אותי ברמת המתח והאיכות היא אילת - ראשון.

דיברגנט

New member
אני בכלל לא בטוח
מכבי בלי סנטר, אפילו כדוגמת קולטון אייברסון לא יכולה לנצח.
&nbsp
רק אם סמית יתחיל לשחק, אז אולי יהיה לה סיכוי, כי בלעדיו היא תתפורר.

דיברגנט

New member
ירושלים לא אמורה להתקשות מול נהריה, באמת?

עירוני נהריה גנבה הערב בארנה את יתרון הביתיות מהפועל ירושלים בזכות שלשת ניצחון של סקוטי הופסון על הבאז

למעלה