לקראת הפלייאוף

סלים וארזה

New member
מנהל
לקראת הפלייאוף
קודם כל בלי קשר לפלייאוף אני חייב לתת מילה טובה לנהריה שהפתיעה אותי השנה. קבוצה שאיבדה את הכוכב שלה נייט מילר בפציעה ועדיין הצליחה להישאר בליגה ולא בפוקס של מחזור אחרון. רוברט רות'בארט נראה שחקן נבחרת לגיטימי.כשבששה עשר המשחקים האחרונים הוא השיג 13 דאבל דאבלים.

לגבי הסדרות המסתמנות. אני אתחיל עם מכבי ת"א מול נס ציונה. מכבי ת"א עם דווין סמית' (ורנדל) מסוגלת לסגור את מיטשל וואט שהוא המוציא לפועל העיקרי מאז שקרייג סמית' גמר את העונה. טפירו יהיה חור בהגנה ומכבי ת"א צפויה לטייל. כנראה על האפס.

הסדרה הפיקנטית היא הפועל ירושלים מול הפועל ת"א. היתרון של הפועל ת"א הוא ינסי גייטס שיכול לעשות צרות בהתקפה, אבל בהגנה הוא כלל לא פקטור. להפועל ירושלים יש שחקן דומה בשם ג'וזף ג'ונס. לירושלים יש יתרון כמעט בכל עמדה על הפועל ת"א כולל לארי אובנון הבלתי יציב. שולדברנד לא דומיננטי כמו ליאור אליהו, לימונד מסוגל להתפוצץ אבל רחוק מהמספרים של שנה שעברה. ירושלים נראית בכושר טוב (כולל בהפסד מול בני הרצליה) ועם ספסל עמוק היא פשוט תתיש את הפועל ת"א בסדרה ארוכה. גם כאן נצחון בכל משחקי הסדרה של ירושלים נראה יותר מסביר.

חולון מול ראשון לציון. אלמלא ההפסד מול גליל/גלבוע, אז ראשון היתה במקום שלישי בליגה. עכשיו היא תצטרך לבקר באולם הביתי של חולון עם קהל דוחף. קל זה לא יהיה. שחקן המפתח מבחינת חולון הוא שלומי הרוש. רוזפלט והזרים יתנו את שלהם.אבל הרוש נותן משחקים של 3 נקודות וזה מעט מאוד לשחקן חמישיה. רוזפלט, הרוש וגוני הם הישראלים שמקבלים דקות סבירות. כל שאר הישראלים (כולל שון דניאל) הם תפאורה. בראשון שון דאוסן עשה השנה עוד קפיצה קדימה (קיבל הארכת חוזה לשנתיים) וקרמייקל הוא אחלה אתלט. יאנגר ממשיך להיות יעיל דווקא חנוכי הוא זה שפותח בכל המשחקים (בגלל ההגנה). ההימור קשה. אני הולך דווקא על ראשון בגלל היציבות של הישראלים.

97-66. זו התוצאה לטובת חיפה במשחק האחרון מול אילת. חיפה התחילה את העונה רע ונראתה ממש לא מחוברת. אני לא יודע מה רמי הדר נתן לשחקנים שלו לאכול בסיבוב השלישי אבל יש לחיפה רק שלושה הפסדים בו. טוב, זה היה ברור שצריך זמן כשמחליפים זרים במהלך העונה. לפי מה שהבנתי מורן רוט צפוי לשוב לפלייאוף. באילת יוטר הוא עדיין שחקן שעושה הכל ומעניין מה המצב של פאלמר. כרגע ניסים וכדיר נותנים תפוקה כישראלים, אבל שמחון וניב ברקוביץ' מאוד אנמיים. לכן הזריזות של מורן רוט יכולה לעשות את ההבדל עם סחיטת עבירות. שיבק הוא שועל מספיק ותיק (זוכר אותו עוד מרעננה) כדי שהוא לא יהיה אנדרדוג. סדרה מאוד צמודה, אבל אני מהמר על חיפה בגלל שהיא במומנטום נפלא.

למעלה