לקראת החופש הגדול

מתנדב

New member
לקראת החופש הגדול

לקראת החופש הגדול, בואו נתרום קצת יותר כידוע שבזמן החופש הגדול האירועים מתרבים, וכמובן המשטרה צריכה את הכוח שלנו, וככל שנתרום ונתנדב יותר נוכל יחד לעזור באירועי בט"ש ובמחסומים. ואם אתם נתקלים בחפץ חשוד / אדם חשוד / רכב חשוד, בלי להסס מיד להתקשר למשטרה ולדווח על כל דבר חשוד.

epi

New member
מתנדב בלי הצעות...

בלי יותר מידי הצעות לא צריך להתקשר על כל דבר חשוד רק מה שמאוד מאוד חשוד.

Deathatred

New member
לא מזמן קרה לי מקרה

כאשר לא הייתי בתפקיד וראיתי בן-אדם חשוד שהולך אל כיוון מרכז העיר. התקשרי ל 100 אבל היה תפוס במשך מספר דקות, בזמן זה עקבתי אחריו. בכעבור עוד כמה דקות התייאשתי והתקשרתי למב"ס שלצערי לא הייתה זמינה. גם מפקדת המשא"ז לא הייתה זמינה. למזלי, התברר שהאיש הוא תושב העיר שכן הוא נכנס לאחד הבתים המשותפים. בדקתי אם הוא השאיר ליד הדלת או בלובי תיק אך השטח היה נקי. הבעיה תהיה אם המשהו החשוד שאני אזהה באמת יהיה פח"ע (מחבל, פצצה וכו). זמן התגובה במשטרה איטי מידי ועד שיעלו מולי יכול לקרוא אסון. במקרה זה צריך לפעול לבד - גם ללא סמכות וללא ביטוח, כדי למנוע פיגוע המוני. הנה שאלה לקצין המרחבי שיתארח כאן: מה עושים במקרה כזה, שאף אחד מהגורמים (100, מב"ס, מפקדה) לא זמינים וצריך לפעול?

epi

New member
זמן התגובה ב100...

הוא לא איטי פטוש אנחנו לא הרבה אנשים במקום שם שעונים לשיחות וא כל מי שנמצא עונה לשיחות ועדיין יש לנו שיחות ממתינות זה לא שלא עונים או לא יודעת. אתה הרי יודע שאנחנו ב100 מטפלים בהרבה ערים בארץ והרבה מתקשרים אלינו אז לוקח לנו קצת זמן זה לא אומר שאנחנו לא עונים. תבוא יום אחד אלינו ותראה איזה לחץ לפעמים יש לנו שכל האנשים שנמצאים עונים לשיחות ועדיין יש לנו איזה 10 שיחות ממתינות. סליחה שקצת תקפתי אבל כבר נמאס לי שאומרים את זה אני רבה הרבה עם אנשים בטלפון בגלל הנושא הזה....

מתנדב

New member
זמן ההמתנה בטלפון הוא לפעמים

אורכת כמה דקות עד שה100 מתפנה, במקרה כזה עדיף שיהיה לכלל התושבים גם את מס´ הטלפון הפנימי של המשטרה מלבד המס´ 100

epi

New member
אתה חושב ש..

אם יש לנו לחץ בטלפון 100 יהיה לנו זמן לענות לטלפון הפנימי של המשל"ט?

Deathatred

New member
אני לא מאשים את אלה שבמוקד

אני יודע שהם עושים את המקסימום שאפשר. אבל לא כדאי לפתח נוהל למתנדב/שוטר שלא בשעת תפקיד שימליץ לו איך לנהוג אם הוא רואה אדם/מטען חשוד ולא מצליח להשיג את המשטרה וצריך לפעול בדחיפות?

Deathatred

New member
אבל בכל זאת

יש לו הכשרה כל שהיא ומאחר שגם לימדו אותנו כל מיני סימנים מזהים של מחבל יש יותר סיכויים לא קטנים שמי שאנחנו חושדים בו הוא אכן מחבל. הקטע הוא שהוא יכול לעשות משהו. ברור שעדיף להודיע למשטרה אבל לא תמיד אפשר.

ישראל26

New member
פשוט מאוד מתקשרים ליומן /משלט

פשוט מאוד , שומרים בהישג יד על מספרי היומן /משלט התחנה ומתקשרים לשם .ובדרך כלל היחס אליכם יהיה קצת יותר מהיר אם אתם מתנדבי אותה תחנה ולא כמו ב100 -והסליחה עם אפרת - שאחרי 10000 שיחות השחמסטיות שם כבר לא רואות בעיניים או באוזניים וגם אם תהיה מתנדב או קצין משטרה התשובה תהיה לאקונית וזהה ותמיד יחשבו שאתה אולי איזה שישיה (ושוב הסליחה עם אפרת , אך זהו היחס ב 100 בדרך כלל ועדיף להתקשר לתחנה - שם אתה מוכר . או - פשוט - מייד עם התקשרותך ל100 להציג את עצמך מייד כמתנדב רגיל או יחמ ובאיזו יחידה למרות שזה לעתים נשמע טיפשי ואז אולי נותנים לך קצת יותר יחס ...

epi

New member
איזה שטויות

זה שתגיד שאתה מתנדב רגיל או יח"מ זה לא אומר שתקבל יחס אחר בכלל בכלל לא....ממש שטויות...........

מתנדב

New member
בזה אני מסכים אם אפרת

אם תתקשר למשטרה ותגיד שאתה מתנדב במשא"ז אז יתנו לך יותר יחס?, אני לא חושב שיש קשר אחד לשני.

epi

New member
אין בכלל קשר

אבל יש כאלה שכן חושבים שיש ושמתנדבים שלא בתפקיד מתקשרים ומוסרים על משהו אז הם אומרים שהם מתנדבי משמר. נו ו.. אז זה אומר שיגיעו אליהם יותר מהר??

מתנדב

New member
אפרת, נראה לי שאם אני יתקשר אלייך

בזמן שאת תהיו בתחנה ואני יגיד לך שאני מתנדב את תתני לי את כל השירות

epi

New member
לא לך אני

בכלל לא אתייחס וינתק לך בפרצוץ את הטלפון

ישראל26

New member
מותר גם להקשיב לאחרים ולא לזלזל

אפרת שלום !! ראשית ,אם אינך זוכרת רשמתי לך כמה מילים טובות בעבר וקומפלימנטים על עבודת המוקדניות במוקד 100 במחוז מרכז ובמחוז תא , שלמרות שאין לא תכלס בשטח העומס עליהן הוא עצום , גם על מקבלות השיחות ב"אקווריום במוקד תא וגם על השדריות /או משלחות במוקד מרכז , ואני יודע שהם משתדלות לעשות עבודתם נאמנה אך , אינני יודע מדוע -בחזרה אני צריל לקבל תגובה עוקצנית שאינה יכולה לשמוע גם אחרים שקצת בעניינים - מותר לך גם לשמוע כאן אחרים ולא "לדעת הכל " ואומרים "מכל מלמדי השכלתי " לגבי "טריקת טלפון בפרצוף " אני מקווה שזה נאמר בצחוק כי אם לא תגיעי מהר מאוד לקת"ץ מרכז ....ובמיוחד במוקד שהוא אפיק השירות הישיר לאזרח - עם כל הלחץ בעבודה -לטרוק לאזרח טלפון בפרצוף כשאינך יודעת מי המתקשר (אני כבר שמעתי על אירועים שעשו מפקדי מחוזות או מרחבים /תאז בדרך לביתם על אירוע אמיתי (ולא דיווחו דרך הקשר למרדמ - בכדי לבדוק את טיב השירות במוקד . אני אישית התייאשתי מלהתקשר למוקד על אירועים מפני שמרכזיות טלפון - כמו זו הבנויה במוקדים אינם יכולות לקבל בבת אחת הרבה שיחות ואם כל הטלפונים תפוסים - הם פשוט משמיעות לך פנוי ואז תתפלאו -יכול להיות מצב במיוחד במבצ הבטחוני כיום שמוקד 100 לא יענה איזה 10-15 דקות ופשוט תשמעו תפוס . כמו כן לגבי הנושא של מתנדבים והודעה אמיתית על אירוע - לא שטויות ולא מתנדבים שישיות - רצוי פשוט להתקשר לטלפון התחנה שלך שם מכירים אותך ויענו לך מיידית , אך מנסיון - בדרך כלל כאשר מתנדב מודיע על דבר דחוף ואמיתי (כמו לדוגמא אירוע פורצים חטיפת תיק פחע כו´ ) אצלינו לפחות השדרניות מציינות במפורש שמדובר במתנדב (יחמ או רגיל ) ולעיתים השוטרים יוצרים איתו קשר ישירות ונעזרים בו . כמו כן למתנדב יש איזה ש הוא רקע או הבנה או הכרה של המערכת המשטרתית על אזרח רגיל ואם הוא מתקשר להודיע על משהו לעניין ולא שישיה - למיטב ידיעתי והבנתי הוא כן יקבל יחס אחר ובדרך כלל השוטרים במשמרת יגיבו קצת יותר מהר אם המתנדב מוכר ולעניין .

ישראל26

New member
הגהה -למכתב הקודם

למרות שהן לא ="ולא אין " , צריך = "ולא צריל" ,במבצ= במצב מצטער על האותיות שבורחות לי לעיתים או משתרבבות .. -תוצאה של רצון להגיב מהר וכנראה שלא נולדתי עם מחשב או מקלדת ...

מתנדב

New member
ישראל אני מצטער אם קיבלת את זה

בתור זלזול, לפחות אם הבנת כך מההודעה שלי. אני התכוונתי שברגע שאתה מתקשר לתחנה ומדווח על אירוע, אז אני לא חושב שזה יוסיף הרבה בזה שהמתנדב יגיד שהוא מתנדב בקלאסי או ביח"מ, היות והמשטרה עושה את העבודה בצורה טובה ביותר, גם ללא ההוספה בזה שאתה מתנדב.

למעלה