לקראת הזרעה

לירי51

New member
לקראת הזרעה

היי בנות
לאחר נסיונות של חצי שנה עשינו בדיקות והסתבר שהתנועתיות בזרע של בעלי היא בעייתית. וסת אחרונה ב 10.2 ונטילת איקקלומין במעקב זקיקים שעשיתי החודש נראה שלא בייצתי (מוזר...), כל פעם אמרו שיש הרבה שזקיקים גדולים וכמובן שבסוף לא עברנו הזרעה. אשמח לדעת אם יש כאן מישהי שעברה משהו דומה או שיכולה לספר לי קצת על ההזרעה והסיכויים.

תודה

acka

New member
ברוכה הבאה לשהות קצרצרה

האם את מטופלת אצל רופא פוריות מומחה? כזה שמבצע שאיבות בבית חולים במחלקת IVF?
רבות מאיתנו עשו או עדיין עושות הזרעות.
הסיכויים מאוד משתנים כתלות בגיל והבעיה הספציפית.
המעקב שלך כולל US ובדיקות דם?
מה זאת אומרת הרבה זקיקים גדולים ובסוף לא בייצת?
איך הייתה הרירית?
סליחה על ההפצצה בשאלות אבל אני מנסה להבין את הפרטים כדי לא להטעות.
דרך אגב אם תרצי את מוזמנת לעלות את הפרטים המלאים של בדיקת הזרע כדי להמחיש את התמונה במלואה.

לירי51

New member
אז ככה...

אני מטופלת אצל רופא פוריות מטעם קופת חולים כללית, אין לי מושג אם הוא מבצע שאיבות...
אכן המעקב שלי כלל US ובדיקות דם כך היה מהיום העשירי לוסת אד לפני שבוע.. כל יומיים שלושה בדיקה שהראתה הרבה זקיקים קטנים ללא התקדמות מיוחדת, מזכירה שהייתי ע איקקלומין כך שזה ממש הזוי לדעתי. הרירית הייתה דקה ולאחר 4 ימים עם אסטרופם היא חזרה לעובי של 8 מ"מ...
אין לי איך להעלות את בדיקת הזרע אבל לפי הרופאים הכל תקין למעט התנועתיות שהיא בגבול התחתון..
לא רשמתי מקודם אבל חשוב לציין שהמחזור שלי סדיר כל 28-29 ימים
תודה על העזרה..

acka

New member
שמחה לשמוע

שאת אצל מומחה שמבצע מעקבים ברצינות.
זקיקים קטנים שלא מתפתח זקיק מוביל זה לא הזוי, זו תוצאה לא רצויה אך קיימת.
יחד עם זה שהרירית הייתה דקה הייתי מתיעצת עם הרופא לגבי להחליף את האיקקלומין בחודש הבא בזריקות כמו גונאל או פיוריגון או לנסות הזרעה על בסיס הביוץ הטבעי שלך.
האיקקלומין עוזר מאוד למי שלא מבייצת סדיר, אך זה לא המצב אצלך.
מה גם לא הגבת עליו טוב ועוד היית צריכה תוספת אסטרוגן להצלת הרירית - לא בטוח שזו הדרך עבורך.
אם גילך בכרטיס נכון וכל הבעיה היא תנועתיות אולי הייתי מבקשת הזרעה או שתיים על בסיס מחזור טבעי ואם זה לא עובד עוברת ישר להורמונים בהזרקה.

לירי51

New member
זה בדיוק מה שחשבתי

מאחר והסבב הזה שהוא בעצם הראשון לא הצליח יש לי תור ביום שני לרופא על מנת להחליף טיפול.
כמו שרשמת אני הולכת לבקש שהפעם הזו תהיה טבעית ולא אקח הורמונים כדי לנסות כך. אני מקווה שהוא יחשוב כמוני...
אכן אני בת 28

תודה על ההתייחסות שבוע טוב :)

למעלה