לקראת הבחירות

gady8888

New member
לקראת הבחירות

שאלתי היא האם אנו שוגים בגדול ברצוננו לקיים כאן מרכז תעסוקתי גדול שיתן מענה לעבודה לרבים מאנשי העיר.
כולנו, או לפחות חלקינו, מדברים על מפעלים כאלו ואחרים, היי-טק, קלין-טק, חלל-טק ושמי-טק.

אולי בעצם מודיעין היא, בהגדרה, עיר שינה מעולה. אולי ננסה לשפוט אותה כעיר שינה?

לי אין תשובה, אבל בטוח למישהו כאן יש

[נכתב בהמשך ליחה עם מנכ"ל בנק, לשעבר, שבתשובה לשאלתי מה הוא אומר על היי-טק במודיעין הוא צחק ואמר - אתם עיר שינה, ככה זה תוכנן וכך זה הוקם]

אני אישית אשמח לאזור תעסוקה והיי-טק

אבל אני לא חושב שזה נושא שצריך להיות בסדר עדיפויות. יש נוסעים רבים כגון דיור , תחבורה ( בפרט תחבורה לאזורי תעסוקה ), חינוך , איכות הסביבה ועוד שצריכים טיפול.

מי שבא לעיר - בא בידיעה כי זו עיר שינה

עם כל הכבוד, עיר צריכה לעמוד בזכות עצמה,

כמו שעיר צריכה מרכזי מסחר ובתי ספר, היא צריכה איזורי תעסוקה ראויים. עיר שהרוב המוחלט של תושביה חי על גלגלים, ונוסעים בוקר וערב למקום העבודה ובחזרה היא אכן יותר עיר שינה.

אני לא יודע מה מקורות המידע של אותו מנהל בנק שטען מה שטען, אך אני זוכר היטב ראיון עם השר לשעבר פואד בן אליעזר, שהיה אז שר השיכון, כשהעיר מודיעין היתה עוד בתכנון, והוא אמר באותו ראיון שמודיעין מתוכננת להיות העיר הרביעית בגודלה בישראל, כעבור זמן לא רב רבין ז"ל נרצח, הממשלה התחלפה ולא נרשמו התחלות בניה במודיעין, כל הבניה הועתקה למודיעין עילית, ביתר עילית ועוד כמה עיליות שקיבלו עדיפויות ומודיעין, למרבית הצער נדחקה לפינה.

בנוסף לכך, פורסם אז בעיתונות על מרכז לוגיסטי של אחת מחברות התקשורת שתוכנן לעבור למודיעין (לא זוכר אם סלקום או חברה אחרת), במהלך המו"מ עירית רעננה נתנה עדיפויות משמעותיות לאותו מרכז לוגיסטי שיעבור לתחומה והמרכז אכן עבר לאיזור התעשיה של רעננה.

בעוד ראש עירית רעננה דואג למשוך מקומות תעסוקה לעירו, ראש עירית מודיעין דואג לדפן את כסאו סמוך מאד לנהנתניהו, ומכסאו המרופד ליד BB לא יגיעו עסקים חדשים לעיר, והעיר תתקבע כעיר שינה.

gady8888

New member
אני לא יודע מה מקורות האיש, והאם זה בכלל נכון

אבל הוא עורר בי מחשבות, ועניין אותי לשמוע דעות נוספות

ramil

New member

מקומות תעסוקה במודיעין יתנו לנו כל כך הרבה יתרונות:

1. ארנונה שנכנסת לעיר ופחות הוצאות ביחס למגורים (לא צריך פארקים, חינוך וכו').
2. חסכון ענק בזמן נסיעה לעבודה עבור מי שעובד בעיר. מי שעובד בחוץ לעיר - יהנה מהפחתת העומס ביציאות מהעיר בבוקר.
3. מוקד משיכה לאוכלוסיה איכותית שתעבור לגור בעיר בגלל הקירבה למקום העבודה (בהנחה שמושכים את העסקים הנכונים)

אז איזו עיר יכולה להסתפק בלהיות "עיר שינה"?

אביבקיץ

New member
קשה לישון, כשמבלים לפחות שעה על הכביש...

אני אוהבת את מודיעין, זו עיר משפחתית וטובה לילדים

חוץ מדבר אחד - יותר מדי אנשים צריכים לעזוב את הבית יותר מדי מוקדם, ולחזור אליו - יותר מדי מאוחר

ודווקא הי טק זו תעשיה שלא צריך לתכנן מראש. לא צריך אולמות תעשייתיים, זה לא מזהם את הסביבה,...

123ענבר123

New member
גם בתוך תל אביב ובאיזורים

מסויימים בירושלים לוקח יותר משעה לעבור מקצה לקצה כדי להגיע לעבודה.

ואגב - לא כולם בעיר הייטק למרות התדמית. ישנם לא מעט פועלי ייצור שנוסעים למפעלים מזהמים מחוץ לעיר.

אביבקיץ

New member
זה לא אומר שזה טוב

נכון שאנשים רבים נוסעים רחוק לעבודה

אבל זה שהרבה עושים את זה - לא אומר שזה טוב

נתניה מאד קרובה להרצליה ולת"א

ומרים פיירברג הפכה עולמות כדאי להביא הייטק לנתניה, אפשר גם במודיעין
הרבה מתושבי מודיעין הם הייטקיסטים, צריך שהעיריה תתן הקלות בארנונה לחברות הייטק, כך עובדים לא יצטרכו לסוע כ"כ הרבה זמן כל בוקר ובמקביל אזור התעשיה יפרח (מסעדות ושרותים)

אביבקיץ

New member
כנ"ל רעננה דרום ורעננה צפון

למרות שכבר יש אזור אחד, בדרום רעננה/כפר סבא - פתחו עוד אחד בצפון רעננה
וגם הוא שוקק חיים

למעלה