לקצת הכוונה אודה.

tenen

New member
לקצת הכוונה אודה.

שלום , אני מתכנת דוט נט עם ניסיון מצטבר של 4.5 שנים בSQL SERVER. לדעתי עוד כ5 שנים אגיד שמיציתי את תחום הדוט נט ואני רוצה להתחיל לצבור את הידע הדרוש לי על מנת לעשות הסבה לDBA והייתי שמח לקצת הכוונה. מכיוון שאני עובד כרגע וצובר ניסיון טוב נוסף בSQL SERVER כנראה מבחינת המוצר הזה לפחות יהיה לי את הידע (כמובן שמתכנן גם להרחיב אותו באמצעות הרשת) השאלה היא באיזה עוד בסיס או בסיסי נתונים הייתם ממליצים לי להתמקד. כרגע ההתלבטות שלי היא בעיקר בין אורקל שהבנתי ששולט ביד רמה בשוק מסדי הנתונים הרציונלים או להתמקד בגזרת הNOSQL בהנחה שאורקל וSQL SERVER מתוקף היותם רציונלים דומים מספיק ואם אני ממשיך לצבור ניסיון בSQL SERVER עדיף שאת הזמן הנוסף אקדיש בגזרת הNOSQL אני בד"כ מתכנן שנים קדימה, זה מאפשר לי ללמוד בנחת בעזרתו של גוגל אבל לא פוסל גם קורס זה או אחר. מעדיף לבדוק מראש מה אתם רואים שקורה בשוק בעולם בכלל ובישראל כפרט על מנת לדעת היכן לדעתכם מוטב להשקיע מאמץ עתידי. היכן הייתם ממליצים לי למקד המאמצים בטווח הזמן של 5 השנים הקרובות על מנת שבסופן אוכל להשתלב כDBA? תודה טל

stig2

New member
שאלה קשה...

לא חושב שמישהו יודע מה יהיה המצב בעוד חמש שנים ובאיזה תחום עדיף להתמחות. אין ספק שישיה לך יותר קל עם SQL SERVER מכיוון שאתה כבר עובד איתו כמה שנים ומכיר אותו. לגבי שאר הדטה בייסים, הדרך הטובה ביותר לדעתי היא פשוט להתנסות. סדר לך מכונה בבית עם התקנה של אורקל למשל (יש גרסת אקספרס חינמית) ולהתחיל לעבוד עליה. יש המון ספרים שמלמדים אדמיניסטרציה למתחילים על אורקל. אני הייתי קונה אחד מומלץ ובודק אם זה בכלל מדבר אלי.

pitoach

New member
נקודה למחשבה: משכורת ->

המשכורות בתכנות הרבה גבוהות מאלו בתחום ה DBA לפי נסיוני (כשמדברים על מפתח מנוסה מול DBA מנוסה), אז בעוד 5 שנים עם נסיון של 10 שנים בדוט נט אתה חושב להתחיל לעבוד כ DBA במשכורת של DBA? * אישית אני בדיוק בסיטואציה דומה (שלך בעוד 5 שנים או מעט יותר, ואחרי השליטה בתחום ה DBA בעקרון): מצד אחד אני אוהב את תחום ה DBA ומוכן לעבור אליו רשמית ולזנוח את תחום הפיתוח כמשני, אבל אני לא רוצה לוותר על המשכורת של מפתח

stig2

New member
לא מכיר את התחום של MSSQL

אבל DBA אורקל מנוסה מרוויח לא פחות ממפתח. מידיעה. אגב, כשאני אומר מנוסה, אני לאו דווקא מתכוון לנסיון בשנים. אני מכיר כמה DBA-ים עם 10 שנות עבודה אבל הנסיון שלהם מסתכם בתחום מאוד ספציפי או בטכנולוגיה ישנה. חשוב להשאר תמיד UP TO DATE וללמוד את הטכנולוגיות המתקדמות ולהתמקצע בנישה מסויימת שתתן לך ADDED VALUE על אחרים (אבל לא לקפוא על השמרים).

tenen

New member
אני לא דואג לגבי המשכורת

אני דוגל בעקרונות עבודה שאומרים שתמיד צריך לעבוד במה שאתה נהנה בו כי משכורת זה יום אחד בחודש ועבודה 20 ימים ומי שמשקיע וטוב במה שהוא עושה כבר יסתדר עם המשכורת. כמו כן אני מכיר את עצמי, מנהל אני לא רוצה ולא ארצה להיות. לכן מבחינתי קידום ותחומי עניין חדשים יהיו באופן רוחבי, ומשום שאני מעדיף יותר תוכנה ולא שיווק / מכירות אני מעדיף ללכת לכיוון של DBA מאשר לכיוונים של PRE SALE וניתוח מערכות.

pitoach

New member
אל תזכיר במשפט אחד אנשי מכירות או פוליטיקאים

ביחד עם מפתחים או DBA בבקשה * אני לא רוצה לפרט בנושא וכולנו נאלצים לעבוד עם אנשי מכירות ומול פוליקאים אבל ברצינות לשים אותם במשפט אחד ?!? טוב אני לא רוצה לפרט דעה אישית בנושא...

גרי רשף

New member
תרומתי הצנועה לדיון

כפי שציינת וכפי שנאמר בתגובות- ההתפתחות "הטבעית" מדוטנט היא ל-SQL Server: תוכל להביא שם לידי ביטוי חלק גדול מיכולותיך. זה מה שאני יכול לומר בהמשך למעט שכתבת על עצמך. כל זה אינו מונע ממך לפנות לכיוונים אחרים: אתה צעיר ומוכשר, ויש לך מספיק זמן להיכנס לתחומים חדשים לגמרי ולהתמקצע לחלוטין: אוראקל, רפואה, ניהול.. כמובן שכאן לא מספיק לדעת במה יש לך נסיון אלא למה אתה שואף, מהן יכולותיך, וכו'; וזה כנראה לא לכאן.

YoavLevin

New member
TERADATA

אם אתה מחפש אתגר מעניין דווקא כ DBA ממליץ לך לא לדלג על בירור של מוצר ה TERADATA של חברת NCR הגם שאינו תכנותי כמו SQLSERVER אבל עדיין זוכה קבוע בקטגוריות הביצועים ולכן מאוד מאתגר ושימושי בחברות גדולות במיוחד..

למעלה