לקנות בEbay...

MajorWinters

New member
לקנות בEbay...

מה משותף לפיזיקאי עם תואר שלישי, הכותבים בפורום סקס לנוער, ולי? כולנו ממש טובים בתאוריה, אבל לא טובים במעשה. יש לי הבנה די גדולה באקשן פיגרז, אבל אני לא יודע איך לקנות אותם. אז לפני שאני מוציא את הכרטיס ומשלם מיטב כספי לנוכל הגדול ביקום, בואו נעשה שרשור קניה בEbay. ממי לקנות, ממי לקנות? להשתתף במכירות פומביות או לקנות במחיר אחיד? הכל הכל, איך משיגים את הדברים הקטנים האלה שעושים לנו טוב...

Scum Bunny

New member
מדריך קטן ל-EBAY

קודם כל, אתה צריך כרטיס אשראי בינלאומי, חשבון ב-EBAY וחשבון ב-PAYPAL. השלישי מבטיח לך שאם נפלת על רמאי לפחות לא נתת לו את מספר כרטיס האשראי שלך. מעבר לזה, רוב המוכרים ב-EBAY מקבלים תשלום ב-PAYPAL, אבל לא כולם מקבלים תשלום בדרכים אחרות. נעבור לקניה. יש שני דברים שחשובים לך כשאתה בא לקנות משהו- המחיר הסופי, ומחיר המשלוח. לעיתים קרובות המוכר ימכור מוצר במחיר זול יחסית, אבל ידרוש סכום מוגזם עבור משלוח. לכן מומלץ במידה ואתה רואה מוצר שאתה מעוניין בו לשלוח למוכר מייל ולברר לגבי עלות המשלוח הצפויה- עוד לפני שאתה שם הצעת מחיר. אם הוא בארה"ב זה לא צריך להיות יותר מ-15$. מאירופה הרבה פחות. אם דורשים יותר- אל תקנה. בקשר למחיר המוצר עצמו כדאי לך להחליט מראש מה המחיר המקסימלי שאתה מוכן להגיע אליו, כדי שלא תסחף בלהט הרגע ותגמור בסוף עם מחיר מוגזם רק כי ניסית לנצח במכירה. חפש את המוצר באיביי ובחנויות אחרות, בדוק מה המחיר שבדרך כלל משלמים עליו והקפד לא להשתתף במכירות בהן דורשים מראש הרבה יותר או להציע במכירה מחיר גדול בהרבה. שים לב שמכירות "buy it now" (מחיר קבוע) נוטות להתחיל במחירים גבוהים יחסית, אבל מובטח לך שאם הצעת אותו זכית מייד. לעומת זאת גם מכירות פומביות שמתחילות במחיר דולר יחיד יכולות להגיע לסכומים מטורפים עד סוף המכירה אם המוצר פופולרי. כדי להמנע מרמאים קודם כל הקפד לבדוק את דירוג המוכר- ליד השם שלו מופיע מספר וכוכב. לחיצה עליהם תוביל אותך לדף דירוג המוכר שאומר לך כמה בכמה מכירות השתתף המוכר ורשימה של תגובות הקונים על המכירות הקודמות. המנע ממוכרים ללא היסטוריה או עם מכירות בודדות, וממוכרים שיש להם הרבה תגובות שליליות (אחת בחודש זה הרבה). גם אם יש לו מעט תגובות שליליות קרא אותן כי הן מציגות בעיות פוטנציאליות של המוכר- לוקח הרבה זמן לשלוח, שולח את המוצר הלא נכון וכו'. אם אחרי הזכיה בקניה או במידה והשתתפת ולא זכית המוכר או מוכר אחר יוצרים איתך קשר ומציעים למכור לך מוצר דומה שלא דרך EBAY סרב ודווח עליהם להנהלת EBAY. בקניה שלא דרך האתר אתה אין שום התחייבות חוקית ואתה לא מוגן מרמאות. לבסוף, גם אם זכית בקניה אל תשלם לפני שיצרת קשר במייל עם המוכר ואישרת איתו את פרטי התשלום והמשלוח. אם תשלם מייד המוכר יכול להרשות לעצמו לא לשלוח את המוצר מיידית. זכור להשאיר פידבק חיובי או שלילי למוכר, ופרט בו מה היו הבעיות שלך בקניה במידה והיו כאלה.

robotrik1

New member
לא מסכים לעניין הזה :

scum bunny כתב : " לשלוח למוכר מייל ולברר לגבי עלות המשלוח הצפויה- עוד לפני שאתה שם הצעת מחיר. אם הוא בארה"ב זה לא צריך להיות יותר מ-15$. " טוב , כאן אני חייב לומר שזה לא ממש נכון , כי דמי המשלוח = גודל המוצר שבהזמנה . אני שילמתי עבור דמות אחת (קטנה יחסית) בלי אריזה 7$ , ועבור דמות גדולה אחת 40$+ . (ובשניהם ציטוט המחיר למשלוח היה נכון) ואגב ציטוטי מחירים ... – כידי לתת דמי משלוח לחו"ל , רוב המוכרים באי-ביי משתמשים בתבלה של חברת USPS כידי לברר לקונה בחו"ל כמה יעלה לו דמי המשלוח , ומתוך ניסיון שלי , כמה וכמה פעמים התבלה הזו נתנה מחיר מוגזם למשלוח לישראל . כמו כן יש מוכרים מסוימים שלוקחים "דמי משלוח ואריזה" . עוד דבר שטוב לזכור – אם קונים יותר מפריט אחד , אז בגלובלי אתם משלמים פחות על המשלוח מאשר אם הייתם קונים פריט בודד + משלוח ואח"כ עוד פריט+משלוח וכו. . דבר נוסף – גם עקב ה-9/11 וגם עקב האלימות בלי סוף שרואים בכתבות על ישראל ב-CNN -- יהיו מוכרים באי-ביי שלא ירצו להתעסק אם אנשים מישראל (או עם אנשים מחוץ לארה"ב בכלל) . זו לא אנטישמיות לרוב , אלה פשוט אנחנו לא מייצרים חדשות טובות ב-4 שנים האחרונות , ויש לזה את ההשפעה שלה על איך שהעולם מתייחס אלינו , לכן מומלץ לא לקחת את זה אישית . -יש לכבד רצון זה , ולהימנע מלהציק ולשים Bid על מוצר שמסומן כ- Ships to United States Only . את המיקום של המידע החשוב הזה חפשו כאן -- במילים "ships to" : Starting bid: Time left: Ends : Start time: History: Item location: Ships to: עוד חנויות שהייתי ממליץ עליהם (ולא רק לרובוטריקים) : www.bigbadtoystore.com חנות אם שרות לקוחות מצויין , ואולי החנות הפופולרית ביותר היום . אך יחד אם זאת יש שתי דברים שרצוי לדעת : הם רושמים את סכום הרכישה ע"ג ניירת הדואר , ואם הסכום עולה על $50 , אתם עלולים לשלם על זה במכס בארץ . דבר נוסף , אם החבילה שלכם הולכת לעיבוד , ולא שילמתם ביטוח (insurance ) , הם (ולרוב כל המוחרים בחו"ל) לא יתנו לכם פיצויים . מומלצים ! www.digital-toys.com חנות עם מחירים טיפה גבוהים יותר , אבל הם חברה יציבים , ופעם ב ... , יש להם מבצעים שווים . מומלצים ! www.robozone.com כמו דיגיטאל , הם פועלים כבר הרבה זמן , אך לאחרונה מגוון מוצרי הרובוטריקים שלהם לא משהו . יחד אם זאת הם מחזיקים במגוון של סוגים שונים של מוצרים . www.davesworld.org עשיתי איתם רק עסקים רק פעם , הם היו בסדר . www.hlj.com חנות מאד פעילה ביפן , הרבה חברה מארה"ב קונים שם . אני ניצלתי מבצע אחד שלהם , והתשלום שלי היה ב-YEN יפניים , ולא בדולרים . אין תלונות , אבל מוצרים חדשים נחטפים משם מהר -- כך שאם אתם רוצים משהו משם -- מומלץ לבדוק אם מדובר במוצר שישנו בחנות אכשיו , או שנמצה במצב של הזמנה מוקדמת או הזמהנ לאחור (back order ) . יש להם שני סוגים של הזמזה לאחור , ואחד מהם זה עיניין של חודשים ארוכים , וזה לא מומלץ . -אגב , אני הייתי ממליץ גם על הקמת מאגר מידע על חנויות , לעזרת חברי הפורום . -גבי

../images/Emo51.gif

אני אשלב את זה למאמר על אי-ביי, ואכניס את האתרים לקישורי הפורום...

למעלה