לא מסכים לעניין הזה :
scum bunny כתב : " לשלוח למוכר מייל ולברר לגבי עלות המשלוח הצפויה- עוד לפני שאתה שם הצעת מחיר. אם הוא בארה"ב זה לא צריך להיות יותר מ-15$. " טוב , כאן אני חייב לומר שזה לא ממש נכון , כי דמי המשלוח = גודל המוצר שבהזמנה . אני שילמתי עבור דמות אחת (קטנה יחסית) בלי אריזה 7$ , ועבור דמות גדולה אחת 40$+ . (ובשניהם ציטוט המחיר למשלוח היה נכון) ואגב ציטוטי מחירים ... – כידי לתת דמי משלוח לחו"ל , רוב המוכרים באי-ביי משתמשים בתבלה של חברת USPS כידי לברר לקונה בחו"ל כמה יעלה לו דמי המשלוח , ומתוך ניסיון שלי , כמה וכמה פעמים התבלה הזו נתנה מחיר מוגזם למשלוח לישראל . כמו כן יש מוכרים מסוימים שלוקחים "דמי משלוח ואריזה" . עוד דבר שטוב לזכור – אם קונים יותר מפריט אחד , אז בגלובלי אתם משלמים פחות על המשלוח מאשר אם הייתם קונים פריט בודד + משלוח ואח"כ עוד פריט+משלוח וכו. . דבר נוסף – גם עקב ה-9/11 וגם עקב האלימות בלי סוף שרואים בכתבות על ישראל ב-CNN -- יהיו מוכרים באי-ביי שלא ירצו להתעסק אם אנשים מישראל (או עם אנשים מחוץ לארה"ב בכלל) . זו לא אנטישמיות לרוב , אלה פשוט אנחנו לא מייצרים חדשות טובות ב-4 שנים האחרונות , ויש לזה את ההשפעה שלה על איך שהעולם מתייחס אלינו , לכן מומלץ לא לקחת את זה אישית . -יש לכבד רצון זה , ולהימנע מלהציק ולשים Bid על מוצר שמסומן כ- Ships to United States Only . את המיקום של המידע החשוב הזה חפשו כאן -- במילים "ships to" : Starting bid: Time left: Ends : Start time: History: Item location: Ships to: עוד חנויות שהייתי ממליץ עליהם (ולא רק לרובוטריקים) : www.bigbadtoystore.com חנות אם שרות לקוחות מצויין , ואולי החנות הפופולרית ביותר היום . אך יחד אם זאת יש שתי דברים שרצוי לדעת : הם רושמים את סכום הרכישה ע"ג ניירת הדואר , ואם הסכום עולה על $50 , אתם עלולים לשלם על זה במכס בארץ . דבר נוסף , אם החבילה שלכם הולכת לעיבוד , ולא שילמתם ביטוח (insurance ) , הם (ולרוב כל המוחרים בחו"ל) לא יתנו לכם פיצויים . מומלצים ! www.digital-toys.com חנות עם מחירים טיפה גבוהים יותר , אבל הם חברה יציבים , ופעם ב ... , יש להם מבצעים שווים . מומלצים ! www.robozone.com כמו דיגיטאל , הם פועלים כבר הרבה זמן , אך לאחרונה מגוון מוצרי הרובוטריקים שלהם לא משהו . יחד אם זאת הם מחזיקים במגוון של סוגים שונים של מוצרים . www.davesworld.org עשיתי איתם רק עסקים רק פעם , הם היו בסדר . www.hlj.com חנות מאד פעילה ביפן , הרבה חברה מארה"ב קונים שם . אני ניצלתי מבצע אחד שלהם , והתשלום שלי היה ב-YEN יפניים , ולא בדולרים . אין תלונות , אבל מוצרים חדשים נחטפים משם מהר -- כך שאם אתם רוצים משהו משם -- מומלץ לבדוק אם מדובר במוצר שישנו בחנות אכשיו , או שנמצה במצב של הזמנה מוקדמת או הזמהנ לאחור (back order ) . יש להם שני סוגים של הזמזה לאחור , ואחד מהם זה עיניין של חודשים ארוכים , וזה לא מומלץ . -אגב , אני הייתי ממליץ גם על הקמת מאגר מידע על חנויות , לעזרת חברי הפורום . -גבי