לקנאות בחבר...

שמחה וכיף תמיד יש

אף אחד לא אמר שלא. אני אוהב אותו בטירוף ,כל זמן שהוא שאני לא רואה אותו אני מתמלא געגועים מטורפים אליו וחושב רק עליו וכשאני רואה אותו אני מרגיש אושר ממלא אותי. פשוט כשאני חושב על זה שבזמן שאני חושב עליו יש לי זמן הרבה כי אני בבית ,לעומתו שהוא מתרוצץ ממקום למקוםנ ובכל זאת תמיד עובד קשה כדי לפנות לי מקום...ואז לעומתו אני מרגיש עצלן...

איך בדיוק???

אני חפשתי עבודה כמו מטורף, אף אחד לא מעוניין להעסיק ילד שעוד חודש מתגייס,זה קשה ...אני משתדל לצאת כמה שיותר ,ולהתכונן לגיוס כמה שיותר,העיקר שלא אהיה בבית...אני לא רגיל לעצלנות מסוג כזה זה שמתסכל אותי כי כשאני הייתי בתיכון הייתי פעלתן לא פחות ממנו וכשאני רואה מסתחרר סביב עצמו ומסתכל על עצמי שאני לא עושה כלום בד"כ זה מתסכל אותי...

לקנאות בחבר...

טוב,קודם כל שלום. כמו שאתה יודעים אני נוהג להנחית כאן את בעיותיי המטומטמות והמטורפות להפליא... אז אתחיל בבעיה שיושבת לי בלב ומציקה לי המון זמן: קודם כל אני לא יודע כמה פתוחים בפורום לנושא הזה ,אבל גם אלו שלא אני מאמין שתהיה רצינות אז "אני אוהב בנים"
,זהו ועכשיו לבעיה האמיתית: התחלתי לצאת עם מישהו מדהים והשבוע אנחנו הולכים להיות 3 חודשים ביחד... אני חש כלפיו אהבה מטורפת ואני בטוח שגם הוא אליי...אבל עם האהבה הזו נלווה גם משהו אחר לצערי שמציק לי וזה חזק ממני-קנאה.ולאו דווקא קנאה בו שהוא יסתובב עם אחרים למרות שגם זה דבר שמציק... אני פשוט מרגיש עצלן וחסר תועלת לידו...ואולי מהסיבה שהוא כל הזמן לחוץ בזמן ואני לא... הכרנו בעבודה ,אני אגב לא עובד יותר והוא שעובד ותיק מממני ,פשוט זכה להערכה מוגזמת ביותר במקום העבודה... אני בן 18 והוא בן 17 ,אני סיימתי יב' והוא רק התחיל יב' ,הוא לומד בכיתה של מחוננים ולוח הלימודים שלו עמוס והוא מתרוצץ בין מבחן לבין עבודה ואני מתגייס חודש הבא ,מובטל ,ללא עבודה ,לא הצלחתי למצוא אחרי שחרשתי את העולם...לעבוד לידו אני לא מוכן ,זה מתסכל הרבה... אני פשוט לא עושה כלום לעומתו .מה גם שהוא כל הזמן מתלוצץ על זה,קורא לי "מובטל" וצוחק על זה שהוא מפרנס את "המשפחה",האדיוט הזה עולה לי על העצבים ככה למרות שאני מת עליו... אין לי גם רשיון והוא כל הזמון מאיץ בי להוציא אחד ,אבל כבר אין לי טעם כי כל השנה השקעתי חזק מאוד בלימודים ועכשיו אני מתגייס... אני מרגיש שהוא עוקף אותי ,אני חייב לצאת מהרגשת התחרותיות הזו ,אבל אני לא יודע איך? אני מרגיש נחות לעומתו וזה דבילי כי הוא בעצם החבר שלי ואני צריך לתמוך בו , ובכלל להתגאות שיש לי כזה חבר חרוץ,מוצלח,ומדהים ביופיו אבל זה מוציא לי את האוויר ואני פוחד שהולך להיות ביננו עתיד שמבוסס על קנאה. לא ספרתי לו את זה -אבל ככה אני מרגיש. לפעמים אני מעלה בלב שלי בלי כוונה הערות מגעילות שאני מתחרט עליהם ישר כמו :לאן הרוסי הזה רוצה להגיע? אבל הוא באמת ילד מדהים ,הוא לא לוקח שקל מההורים כי הוא עובד בעצמו...ולא תמיד יש לו זמן אליי-לעומתי... מה אני עושה עכשיו? איך יוצא ממהרגשה הפסיכית הזאת?

במקום לקנאות תתחיל לקנא, תרגיש הרבה

יותר טוב עם זה. לגבי השאר, באמת שאין לי מושג, למעט העובדה שבעוד חודש אתה מתגייס - דבר שמן-הסתם יאלץ אותך להתרכז קצת בעצמך. אתה רואה את ההודעה שם-למטה-למטה? הקפת אותה וחזרת. שלושים שניות - זוז!

shellyland

New member
אתה לא תאהב את התשובה שלי, אבל...

מערכת יחסים בה מישהו גורם לך להרגיש "קטן" על ידו, במודע או שלא במודע, אינה מערכת יחסים בריאה ואני תוהה למה אתה בכלל רוצה להיות באחת כזאת. אני לא רואה את הבעייה בך וברגשות הקנאה שלך אלא משהו שנמצא בדינמיקה בין שניכם וגורם לך להרגיש שאתה לא מספיק. בדוק את המשהו הזה לפני שהוא יתחיל לעשות נזקים לדימוי העצמי שלך.

אושר מ

New member
אני מסכימה עם שלי...

ואין ספק שהנטיה שלו לצחוק עליך לעיתים לא עוזרת לכך. אם הוא לא מבין שאתה לא לוקח את זה כסתם בדיחות, אז זה עוד רמז לזה שמשהו פה לא בסדר..

ואני טוענת

שטרום הדינמיקה בין שניכם, יש לך כנראה סוג של בעיית בטחון עצמית ספציפית - בלי קשר למי שנמצא לידך, כנראה. אני יכולה לנחש שגם בלי הבחור המוצלח והגאון הזה, עדיין היית מרגיש קצת לא-יוצלח וקצת לא ממומש עם עצמך, לא ככה? אז בלי קשר לבחור הנפלא והמדהים (שאגב, לא נשמע שהוא יורד עליך ברעות לב אלא בהומור-משהו), אתה צריך או להתחיל להזיז משהו בחיים שלך לכיוון זה או אחר, או לקבל את עצלנותך-הזמנית ולחיות איתה בשלום. אני מניחה שהגיוס גם הוא מן הסתם ישנה משהו בטיב היחסים ביניכם ובשאיפה גם יעזור לך קצת להתגבש על הדימוי העצמי שלך ועל מה שאתה רוצה לעשות בחיים. ולעניין הבוער: אם אתה מרגיש תחרותיות, או שתדבר איתו, או שתלך, או שהפיצוץ יגיע ואז יהיה נורא נורא נורא נורא לא נעים. תחליט איזו תרופה קודמת למה.

את שלי אתה כן תאהב:))))

דבר ראשון... אני מסכימה עם כל מה ש SHEIILYLAND אמרה.... אבל תיקון קטקטן..... (שעושה את ההבדל..) אם זוהי אכן הדינמיקה ביניכם והוא גורם לך להרגיש כך..והדימוי העצמי שלך נמוך מספיק כדי אכן להרגיש כך.. סימן שאכן יש בעייה.. אולם, לעיתים כל אדם זקוק בלי שום קשר לסובב אותו, להרגיש שהוא עושה עם עצמו משהו, ולכולנו יש תקופות עסוקות יותר או פחות, ולכן יתכן כי חוסר הבטחון שלך ישתנה ברגע שתרגיש מהו צבא..... זאת, במידה ואכן הבעייה היא רק... בגישה שלך...ושהוא לא תורם להרגשה הזו שלך.. בכל מקרה תזכור שאף אחד לא מכריח שני אנשים להיות יחד... ואם הם בוחרים להיות יחד.. ה "ביחד" צריך לבוא ללא תנאים וללא צורך להוכיח אחד כלפי השני דבר מה.. צריכה להיות הדדיות...באותה המידה שאתה רוצה להיות איתו.. הוא רוצה להיות איתך.. ללא קשר ל-"איך אתם ממלאים את זמנכם הפנוי..."

barbie 2

New member
קנאה? זה יעבור...

לדעתי בכל מערכת יחסים יש מצבי קנאה.. אני לא רואה בזה פסול שאתה מקנא בו לפי מכתבך ניתן היה להבין שיש לו ממש הכל והוא יודע להסתדר לבד וכו... הקטע הוא שאתה לא שם לב שכמה שהוא הספיק לעשות בחייו יותר ממך וחייו יותר מצליחים משלך הוא עדין אוהב אותך.. עם לא הוא כבר ממזמן היה עוזב אותך.. הבנאדם מקבל אותך איך שאתה: עם רישיון או בלי רישיון, עם עבודה או בלי עבודה.. וזה מראה על האהבה הגדולה שקיימת ביניכם.. אני במקומך הייתי מנסה להתעלם מהעובדה שהוא עושה הרבה דברים מוצלחים בחייו ומתמקדת באהבה שביניכים שברור שהיא קיימת! חוץ מזה אתה תיראה שעם הזמן החיים שלך יסתדרו לטובה.. זה רק עיניין של זמן.. וכשזה יקרה הקנאה תעלם!

אוי את כל כך צודקת...../images/Emo7.gif

אני לפעמים כבר שוכח את העובדה שלא זה לא מפריע,למען האמת רק על הרשיון הוא מגחך ואני מודה שהכל נאמר בהומור היום למשל הוא הסתכל לי בעיניים וטען שהוא אוהב אותי כמו שהוא לא אהב בחייו,לא בדיוק מפריע לו שאני לא עושה כלום....

barbie 2

New member
דייבי המתוק...

אני שמחה בשבילך שהוא אוהב אותך ושוב כמו שאמרתי קנאה זה לא תמיד דבר רע... תהנו ביחד ותנסה לא לחשוב על ההבדלים שביניכים תחייה את הרגע ותהנה ממנו כמה שאפשר.. בהצלחה מותק!

sweety5

New member
אל תהרוס את הקשר..

בגלל שטויות כאלה ... בכל מערכת יחסים יש קטעים של קנאה אם אצלך זה נמשך כבר הרבה זמן אז אולי אתה מרגיש שאתה באמת בקושי עושה משהו בלי שום קשר אליו ותחחיל לעשות וזה יהיה אך ורק בשביל כי כמו שכבר הבנת לו לא מפריע שאתה לא עושה כלום ושאין לך רשיון חוץ מזה שאתה עדיין מאוד צעיר ויכול לעשות הרבה דברים בחיים שלך.. אז שתדע שהקשר שלכם נראה לי מאוד טוב ולא יהיה שווה אם תהרוס אותו בגלל זה...

צא מהתחרות...

ככה ה שאוהבים אך ממי אתה לא יכול להמשיך להתחרות בו כי זה יהרוס את הקשר שבניתם ביחד במשך 3 חודשים.... גם לי יש זוג חברים ואחד מהם ידיד שלי בין הטובים שאני מאוד אוהבת וחבר שלו גם כן הוא היה מקנא בו נורא ובאחת השיחות שלנו פשוט אמרתי לו שהדרך הטובה ביותר שהוא ידבר איתו כי הוא הירגיש מאוד לחוץ ולמרות שאהב אותו רצה לעזוב, ומכיוון שאני מטורפת עליהם לא רציתי שזה יקרה לכן היתערבתי קצת ואמרתי את דעתי... אחרי השיחה ביניהם שהם הבינו אחד את השני זה עזר להם להמשיך הלאה והם ביחד עד היום... חבל שתשמור את כל מה שיש לך עמוק בפנים כי זה יוצר רק מצבים של חלוקי דעות ומריבות אז אל תחכה אלא פשוט תן לעצמך את ההיזדמנות ודבר איתו ותגיד מה מציק לך והוא כבר יבין כי הוא אוהב אותך וינסה גם לשנות משהו בנדון אם אתה חשוב לו ובזה אין לי ספק....

Wild Kitten

New member
זאת לא מערכת יחסית אמיתית...

כנראה שזאת לא מערכת יחסים אמיתית ואם כבר מדברים על זה אז כצעד הראשון לשפר את היחסים ביניכם ולשפר את ההרגשה שלך אתה צריך קודם כל לדבר איתו על מה שאתה מרגיש ולספר ולפרט לו בדיוק את כל מה שסיפרת לנו פה בפורום ואני בטוחה שהוא יבין אותך והכל יסתדר...
ואם לא אז כנראה שזה אומר משהו עליו ועל חשיבותה של מערכת היחסים ביניכם (המבין יבין) אז לא נורא...יבוא יום ותמצא לך מישהו שיחזיר לך אהבה...אבל אתה יודע קורה בין אנשים לפעמים - שיש אנשים שלא מסוגלים להבין את הצרכים של אנשים אחרים... ואגב שיהיה לך בהצלחה בצבא
גם חבר שלי התגייס לא מזמן...ולפי מה שקרה בתקופה הראשונה אני חייבת להגיד לך שהמערכת היחסים שלכם עומדת להשתנות מהרגע שבו תתגייס ואם לא תיישבו את הבעיות שביניכם (לפי מה שראיתי בן זוגך הוא לא מתחשב במיוחד....) אז היחסים ביניכם פשוט יתפוררו...וחבל, לא? חתולה פראית

נראה שממש לא הבנתם אותי נכון!

אף אחד לא אמר שזה מפריע לו. הוא יורד עליי בהומור וחן ,אין לו אינטרסים לפגוע בי והוא לא מאיץ בי במכות להשיג עבודה ונוזף בי כל הזמן!הוא בסה"כ טען שכואב לו שאני לא עושה כלום בבית ולא מנצל את הזמן שיש לי.הוא הרי יודע שזו עצלנות זמנית כפי שאפי הגדירה.הלבטים הם ביני לבין עצמי כי אני מרגיש שאני מקנא בו ומרגיש רע עם זה שבמערכת היחסים הזו ואני מדגיש בלי קשר לאהבה,(לאהבה שלנו אין קשר)הוא פשוט פעיל יותר מבין שנינו. הבנת?

מיס קיי

New member
אלוהים ישמור!!!

תגיד נדפקת?! חזק?! אלוהים אדירים!!! אני לא מאמינה....אתה הרי עברת את כיתה י"ב אתה יודע עד כמה זה קשה.. אני התחלתי כיתה י"א...וקשה לי רצח!!! ואם אתה מובטל אז תתבייש לך! לך תמצא לך עבודה!!...אני הפכתי למובטלת ואויייש איך אני שונאת את זה בייחוד כי מחר מנתקים לי את הפלאפון כי אין לי יותר כסף לשלם!! תהייה עצמאי ותתרכז לו במה שהוא עושה אלא במה שאתה צריך לעשות! פאק!!

אביונת

New member
מה??

מיס קיי, התגובה שלך הייתה ממש מטומטמת (בלי לפגוע). את הגבת ממש כמו ילדה, אני יודעת עד כמה הלימודים קשים, ואין על זה ויכוח, אבל את ממש תקפת את דייבדסון המסכן!!! למה? את באמת חושבת שזה מה שהוא רוצה? לכל אחד יש תקופות שבהן הוא קצת פחות מוצא את עצמו... חוצמזה, הוא עוד מעט מתגייס, זה לא שיש לו שנה עד הגיוס והוא מתכוון לשבת על התחת ולא לעשות כלום!! אני גם לא חושבת שרוב בני הנוער בגילך עובדים, ככה שאת באמת הגזמת קצת!!

מיס קיי

New member
סורי...אבל הוא ממש יושב על התחת!!!

ומרחם על מצבו בלי סוף!! כן אני עובדת ולומדת....(עבדתי עד עכשיו...ב 2 עבודות עכשיו יש לי1 חלקית) ויש לי עוד שנתיים ע לגיוס והחלתי את אמוניי הגדנע שלי עד הגיוס כי יודעת מה?! נמאס לי לרחם על עצמי... אם אני לא מרגישה נוח במקומי אני משנה אותו ולא בוכה עליו !!! אז עם כל הכבוד אבל מאמי...תרים את ישבנן.....!!

מרגש...

כמובן שלא אקח עמי אות מכל המילים חסרות הטקט והרמה שכתבת בהודעתך המטומומת להפליא כיתה יא' חחחחח ,את צוחקת עליי?יש הבדל ענק בין איפה שאני נמצא לאיפה שאת בגילך היה לי הכל פתוח והייתי עסוק עד מעל הראש ...אז עד שתגיעי תודיעי. GOOD LUCK

למעלה