לקלינאית מהדסה

r o n i t 19

New member
לקלינאית מהדסה

היי מיכל זאת רונית.רציתי לשאול אותך משהו,אני חושבת על ללמוד קלינאות תקשורת במקום עבודה סוציאילית ורציתי לדעת אם את חושבת שכדאי.. לפני הקורס אמרתי לעצמי שאם הקורס מצליח אני הולכת ללמוד את זה ולעזור גם לאנשים עם הדיבור.בסוף הקורס קצת ויתרתי על זה אבל אני מרגישה שאני חייבת לעשות את זה.מה את חושבת?

אין שום בעיה

מבחינת הדיבור כמובן, אבל את צריכה 650 בפסיכומטרי. בזמנו למדה איתי בחורה מגמגמת. זה יכול לתת לך דוקא פור ביחס לשאר - נסיון טיפולי.

3583

New member
2 שאלות

1)האם זה לא הימור ללמוד מקצוע שמצריך דיבור מושלם כי הרי הסנדלר לא הולך יחף? 2) האם איו הקלות למגמגמים בקבלה ביחס לשאר האוכלוסיה כמו שלרופאים מתחשבים אם במישפחה יש היסטוריה של רופאים?(האם יש התחשבות בפור שציינת?)

2 תשובות

1. בשום מקצוע לא צריך דיבור מושלם. בכל מקצוע צריך השתדלות. ראית שאפשר גם להיות רופא - כמו צוריאל (אני אישית מכירה 6 רופאים מגמגמים)ואפשר גם להיות עורך דין מגמגם (רונאל פישר) אז למה לא קלינאית תקשורת? 2. אין הקלות למגמגמים ולא צריכות להיות כי אין סיבה שלא יעמדו בכל הדרישות. הם חכמים מספיק, מוכשרים מספיק, ואפילו יכולים לדבר! הנקודה היא אם הם עצמם מאמינים בזה... (כי אם לא, לא יעזור שום דבר)

3583

New member
השאלה היא איך תדבר עוד כמה שנים

כי אצלי לדוגמה 10 שנים אחרי הקורס יש עוד גמגום בינוני זאת אומרת קל וכבד תלוי בתקופות ואני לא מצליח לשלוט בדיבור ובמשימות למרות כל מה שאני עושה אולם אם אתה מגיע לדרגה של אריה (מד"ד פלואנסי ) אז באמת יש עם מה לצאת לקרב(כי בשבילינו כל דבר זה קרב) ולגבי רונאל קודם כל צריך תעצומות נפש ועור של פיל כל יום לגמגם בבתי משפט ולספוג הערות מאחורי הגב על הגמגום שלו (מהמשטרה וכולי זה בדוק) ואני למשל לא מסוגל לזה כרגע גם רונאל כשחשף את פרשת תרומות הדם של האתיופים ועשה בום גדול לא התראיין ונורא התפלאתי על כך עד ששמעתי אותו בנכון לעכשיו בשעה 11 שעה יחסית דלה במאזינים מתראיין ומגמגם ואז היבנתי ורק ליפני כמה שנים הוא אזר אוז להתפרנס מדיבור למרות הקשיים אני למשל בחור דתי ומאוד טוב בתלמוד וכתוצאה מכך גם במישפטים ולמדתי מחשבים כדי שלא אצטרך יום יום להתאמץ במסגרת הרשות לקחתי עם הראיית חשבון 2 קורסים במישפטים והוצאתי במיצטבר את הציון הכי גבוה מכל המחלקה שלהם ולא עולה לי אפילו ברמז לילמוד את זה בדרגת הדיבור שאני נמצא אז לסיכום לדעתי זה תלוי באיזה דרגה של גמגום תהיה אחרי ההשפעה של הקורס

ממש לא!

השאלה היא איך היא תרגיש עם עצמה, כמה משקל היא תתן למה שחושבים עליה אחרים(גם מאחורי הגב) וכמה היא תעמוד על זכותה לדבר למרות שאולי לאנשים אחרים אין סבלנות. ממש לא תלוי בחומרת הגמגום. תלוי מאוד באיך שהיא מקבלת את עצמה ואיך שהיא תשדר את זה לחברה.

3583

New member
התגובה שלך (לקלינאית)

זה יסודות הטיפול ההתנהגותי קוגנטיבי שאתם התחלתם לעבוד איתו?

stkachov

New member
ובכל זאת

זה אמנם יפה לומר את זה ... אבל המציאות שונה לדעתי. אם אני אבוא לקלינאית תקשורת להתעניין בטיפול שהיא מעניקה בגימגום... אם אשמע שהיא מגמגמת, השאלה הטבעית שאני אשאל זה - אם הטיפול שלה כל כך טוב, מדוע היא לא מיישמת אותו על עצמה?

shuky63

New member
יש יתרון גדול בלהיות קלינאי תקשורת

מגמגם. הרי הבנו כבר שאין מרפא לגימגום ונשאר מגמגמים כל חיינו,ומה יותר טוב להדגים את זה למטופל מאשר קלינאי מגמגם ששולט בגמגום שלו ומדבר בשטף גבוה רוב הזמן?

3583

New member
זאת השאלה

הרי אין ביטוח שנדבר בשטף גבוה רוב הזמן ושנצליח להתגבר על התקופתיות אולי שנה שנתים אחרי קורס אפשר לדעת אבל בטח לא אם אתה מייד אחרי קורס או כמו במיקרה שלי שהמצב הנוכחי לא משהו ואי אפשר לדעת אם אני יצליח לשנותו

למעלה