"לקלוע גול"...

• פותח הנושא or99
  • פורסם בתאריך

or99

New member
"לקלוע גול"...

משנת 1993-1992 כשבית"ר ירושלים לקחה אליפות, אני אוהד את הקבוצה. לא שאני מבין בזה מי-יודע-מה. כיום חוץ מנימני אני אפילו לא יודע מי השחקנים, אלא שאני מרוצה בכל פעם שהם מנצחים וזה העיקר. אתמול המשחק היה מעניין במיוחד וישבתי לראות. כשסיפרתי לכולם שלפחות סכנין לא קלעו גול, אפילו שהיינו בעשרה שחקנים, הסתכלו עליי כאילו באמת נדפק לי הראש (לא מספיק רואה משחקי כדורגל, גם מדבר עברית בשגיאות...) אלא שלמיטב זכרוני תמיד השתמתי בפועל לקלוע ביחס לגולים, ואף פעם לא בפועל להבקיע. בכלל, להבקיע נשמע לי משלב גבוה, ולדעתי גם המלעיגים עליי לא התמשו בה כששיחקו כדורגל בשכונה. אז אמרתי להם שנעשה סקר. האם גם אתם משתמשים בלבקיע? מה המילה שהשתמשתם בה בילדותכם?

dogli3

New member
אני! אני! אני!

מאז גיל 5 אני משחקת כדורגל (10 שנים) ומאז גיל 5 ועד היום אנחנו מודיעים "הכנסתי גול", ובכדורסל אנו משתמשים גם ב"קלעתי סל" וגם ב"הכנסתי סל".

Amirmel

New member
הכנסתי גולים

נתנתי גולים, שמתי גולים, עשיתי גולים, כבשתי גולים וגם הבקעתי גולים אך למיטב זכרוני מעולם לא קלעתי גול.

mucool2

New member
בטח גם תקעת גולים

והמילה הנכונה היא בכלל שער.

lordgino

New member
שמעתי גם אומרים "הבאתי גולים"

למשל: - "בואנ'ה, אתמול במשחק הבאתי 3 גולים".

lordgino

New member
../images/Emo2.gif מזה?!?!

אתה אוהד של בית"ר ?!?!?!

גרי רשף

New member
זה לא אותו הדבר

לי זה מזכיר את "בור הקפיצה לגובה" באתלטיקה.. בור (או ליתר דיוק- ארגז חול) משמש לקפיצה לרוחק, אבל לקפיצה לגובה??? אם תהיה באולימפיאדה קפיצה לעומק, אז אולי נזדקק לבירא עמיקתא. ולעצם העניין- כיבוש או הבקעת גול הוא פעולה כוחנית, כאשר גול ראוי לשמו מושג על ידי בעיטה אדירה ש"קורעת את הרשת". קליעת סל מחייבת בדרך כלל דיוק ולאו דווקא כח פיזי. מעבר לכך- שים לב שקליעת סלים מקורה אינו מתחום הספורט אלא מתחום מלאכת היד!

למעלה