לקיחת תרופות

vella

New member
לקיחת תרופות

לחברים שלום וברכה תחילה לגבי תקופת החגים,ההמצאות יחד,עם בני משפחה קרובים ביותר,אפילו ילדים ונכדים,למשך מספר ימים הקשיתה מאד על בעלי ופעמים הוא הפך להיות ממש עצבני גם כשמדובר בנכדים תינוקות. לגבי התרופות בעלי לוקח אביקסה ואקסלון.לאור ההתדרדרות במצבו אני בספק כי התרופות מסייעות.יחד עם זאת אני לא יודעת מה היה קורה ללא התרופות. אשמח לשמוע דעתכם ונסיונכם.ולה

zs1957

New member
האם התרופות מסייעות?

שלום vella אין ספק שתקופת החגים קשה לחולה וגם לבני המשפחה.החולה עצבני מהרעש וההמולה של הנכדים ,הכיים של התינוקות מוציא אותו מדעתו. ידוע שחולה אלצהיימר זקוקים לשקט,אולם בחגים אין שקט כי זה הזמן לפגוש את המשפחה המורחבת.התרופות לא מרפאות את המחלה ,הן מעכבות את ההתדררות,יש נוירולוגים הטוענים שאין טעם ליטול תרופות כי הן לא מועילות. מנסיוני האישי ,אמי קבלה אריספט 5 שנים,בתקופה שנטלה את התרופה המצב היה סטטי ,כאשר ראינו שזה לא עוזר יותר והיתה התדרדרות בתפקודי כבד הפסקנו את התרופה בעצה משותפת עם הנירולוגית. היה ברור לנו שמכאן תחול התדרדרות במצבה ואכן כך היה,אבל לפחות שפרנו את תפקודי הכבדוהם היום בסדר.היא לא הכירה אוצנו חדלה לדבר וכל התקשורת עמה נעשית בשפת גוף ,ליטופים, חיבוקים ונשיקות,מבטי עיניים. אני ואחותי וגם המטפלת מדברותא לי כרגיל,לעיתים רחוקות מאד היא עונה במילה פה ושם או משפט בן שתי מילים . השבוע היא שאלה את המטפלת איפה העגלה כי היא הוליכה אותה ברגל ממטתה לכורסה בסלון.גםאנחנו והמטפלת התרגשנו מאד מהשמשפט בין שתי המיליםשנאמר בזמן אמת ובהקשר נכון. היא לא מזהה אותי ואת אחותי. אבל בעיניים ובמגע היא יודעת שאנחנו אוהבים אותה,דואגים לה, וקרובים אליה ביותר. שפת הגוף שלה משדרת זאת.היא מאד קשורה למטפלת ומאד אוהבת אותה. רואים זאת במבטים שהיא שולחת לעברה. המטפלת מסורה מאד ומטפלת בה כמו בתינוק. אני חושבת שבעיצה אחת עם הרופא המטפל תחיטו האם להמשיךאו להפסיק את התרופות. אני יודעת שזו חלטה מאד קשה כי אנחנו נאחזים בכל תקוה. אם זה לא מועיל זה עלול להזיק כי מדובר בתרופה כימית. היי שלמה עם החלטתך ושלא יהיו לך לרגע יסורי מצפון על כל החלטה שעל פיה תפעלי. זהבה שחם

למעלה