לקיחת אחריות

lexigali

New member
לקיחת אחריות

אני אשמח אם תכתבו כאן רעיונות ללקיחת אחריות, כאילו שאתם כותבים עבור אדם שלא יודע מה זה ולגמרי מתחיל בתחום (אני
). הכוונה שלי היא לדברים קטנים מאד, אבל פרקטיים (= יותר מעשיים מאשר מחשבתיים). תודה מראש!

ibag

New member
זה נראה לי כ...

דרך אלגנטית להתנער מאחריות: להעמיד פנים שאת לא יודעת מה זה לקחת אחריות ושאת ממש מתילה ב"תחום". אז כצעד קטן וראשוני קחי אחריות על הרצון שלך, על הבחירה שלך לקחת אחריות. תבהירי לעצמך את משמעות המושג, תבררי עם עצמך למה את רוצה בבחירה זו,תשאלי שאלות עניינות שיעזרו לאחרים לעזור לך- אם באמת את רוצה עזרה.

keoser

New member
הדרך הכי פשוטה שאני יכול לחשוב עליה

כרגע היא לזהות מצבים שבהם את מאשימה אנשים אחרים במצב שאת נמצאת בו. ברגע שתזהי, תוכלי לקחת אחריות על המעשים האלו.

זו יכולה להיות דרך פשוטה ...

ומלאת שקרים..... השאלה הראשונה צריכה להיות האם בכלל יש משהו שאתה לוקח אחריות מלאה עליו. הרי "כל מה שקורה לך זה תוצאה של החלטות של אחרים, עשו לי, אמרו לי, חינכו אותי ..... וכו' וכו' וכו'" נתחיל ממשהו קטן, ממש קטן, האם את/ה אחראי על מה שאת/ה לובש או את/ה מתלבש/ת בצורה כזו או אחרת כי כך ה"עולם" מצפה שתתלבשו?

ibag

New member
מה ללבוש?

מה ללבוש זה כולל גם את האופציה לא ללבוש כלום. ה"עולם" מצפה ממני שאסתובב מחוץ לביתי לבושה בבגדים. אין לי ברירה במקרה זה מלבד ללכת על פי הסכמי החברה, אחרת יעצרו אותי. האם זה נקרא לא לקחת אחריות מלאה על מה שאני לובשת?

ועדיין, למרות הכל ואף על פי כן

את אחראית לדבר הפעוט הזה !!!!!!!! אם את לא מוכנה ללבוש בגדים בכלל את יכולה לחיות בכפר של נודיסטים. וזה אפילו "מקובל" בחברה .... שאנשים "מוזרים" אלו יחיו בבידוד מיתר העולם ?!?

keoser

New member
אתה מסבך משהו שבשבילי הוא פשוט כרגע

האם בשביל לקחת אחריות, אתה *חייב* לקחת אחריות טוטאלית? הרי יש דרגות של לקיחת אחריות, וכרגע אני משקף את הדרגה הנוכחית שלי. ייתכן ויש אינסוף דברים שאני לא לוקח עליהם אחריות כרגע, כגון צורת הישיבה שלי שלא אופטימלית בשבילי כרגע, הנשימה שלי שייתכן והיא לא מלאה, הכאב ראש שלי שאני לא מתייחס אליו, או כל דבר אחר. אני מתלבש בצורה שנוחה לי מכל המבחר שאני רואה כרגע, ונתתי לעצמי לבחור ממנו. מן הסתם אם הייתי נולד בעולם אחר או אפילו תרבות אחרת, הייתי מתלבש בצורה שונה לחלוטין (אם בכלל). חוץ מזה, ייתכן והמושג "לקיחת אחריות" אומר משהו אחד בשבילי, ומשהו אחר לחלוטין בשבילך. המושג בשפתי הרבה יותר דל (לפי איך שאתה הצגת את זה) מהמושג שלך על לקיחת אחריות כרגע. אם הייתי רוצה לקחת יותר אחריות בחיים שלי, הייתי חותר לזה, כרגע טוב לי עם הרמה הנוכחית שלי של לקיחת אחריות, יש לי דברים אחרים שאני בוחר להתמקד בהם מכל המבחר האינסופי :)

לא ניסיתי לסבך...

ולקחו אותי לקיצוניות שלא רציתי ולא התכוונתי להגיע אליה. אחזור רגע לבגדים(לבוש), הכוונה שלי היתה שאנשים לובשים דברים שונים (סגנון שונה של לבוש) לאירועים שונים... נגיד שנח לך להסתובב עם ג'ינס וחולצת טריקו, וכך אתה אכן מסתובב בעולם רוב הזמן, אך אתה הולך לראות הצגה ואתה חושב שלא מקובל להתלבש כך בתאטרון הבימה... אתה מתלבש אחרת כי "כך מקובל" ולא כי ככה נח לך. זו כמובן רק דוגמא, אני לא יודע ולא מעניין אותי איך אתה מתלבש והאם אתה בכלל הולך לראות הצגות. מצד שני אחריות זה אחריות, איך שלא תגדיר את זה אין דרגות של אחריות... אתה אחראי ב-89% על כך שאתה בדיכאון, 43% על כך שאתה עצוב ..... לא, או שאתה אחראי על כך או שאתה מאשים אחרים ומתנער מאחריות, אני לא מצליח לראות אופציה נוספת. לכן ניסיתי לכתוב בצורה מתונה והבאתי את דוגמת הלבוש ולא דוגמאות "בעיתיות" ונושאים "גדולים" כמו אושר, מצב רוח, זוגויות, אופי, דעות קדומות וכו' וכו' .... אם באמת הנשימה שלך לא מלאה, אני מציע לך לטפל בעיניין בדחיפות, אפילו בלי לקחת אחראיות (בשלב הזה), תאשים אחרים שכך לימדו אותך, כך התרגלת, וכל מה שאתה רוצה אך תתחיל לנשום נכון ועדיף שניה אחת קודם.

keoser

New member
כנראה (?) הבנתי אותך בצורה שונה.

אם אני לוקח אחריות על משהו -- אני לוקח עליו 100% אחריות. לפעמים אני בוחר לא לקחת אחריות על משהו, כי פשוט לא מתאים לי להתמודד עם א' ב' או ג' כרגע. אני לא מרגיש שאני מסוגל לקחת אחריות על כל הדברים בחיים שלי כרגע, זה תהליך שיקח זמן. יותר מזה, אני אפילו לא מרגיש מודע לכל הדברים עליהם אני יכול לקחת אחריות כרגע. לעומת זאת כשאני לוקח אחריות על משהו -- אני לוקח 100% אחריות ולא פחות. מצד שני -- אני כן מרגיש שאני לוקח אחריות על החיים שלי, אבל לפי ההגדרה שלך אני לא עושה את זה. אולי יעזור לך להוסיף "מתחיל" לפני המשפט הלוקח אחריות. :) ד"א אני עובד על הנשימה שלי, אבל לאט לאט. :) גם הראייה שלי משתפרת סוף סוף.. אני הולך להוריד מספר במשקפיים ^+^ :)

חצי בהומור וחצי ברצינות...

אולי אני קצת ציני, אך ללא כוונות לפגוע באף אחד. אתה זה 100% של עצמך, כעת אם אתה לוקח 100% על 5% של עצמך זה אומר שאתה לא באמת לוקח 100% אחריות. טוב, אז זה לא קל, זה אולי אפילו קשה, אך קודם תיקח אחריות על כל מה שאתה מבין שאתה יכול לקבל את אחריות, לאחר מכן תמצא עוד בערך מיליון דברים שאתה אמור להיות אחראי אך לא היתה מודע לכך. להגיד עכשיו אין לי כח לקחת אחריות על X כי אני עסוק בלקחת אחריות על Y זה לא לקחת אחריות על החיים שלך ועל עצמך. אז, בתור "מתלמד" ללקיחת אחריות, קח אחריות על כל מה שאתה עושה, זו התחלה לא רעה בכלל.

נסי לחשוב

על האפשרות ההפוכה. תסתכלי על משהו בחייך ונסי לבדוק מה זה אומר לא לקחת עליו אחריות. אחר כך נסי כן לקחת עליו אחריות. תבדקי מה ההבדל בין השניים...

S h i n e

New member
רשמי כאן

3 עשיות שיקדמו אותך בנושא.
רצוי לשרשר כל עשייה כהודעה נפרדת מתחת להודעה זו.

למעלה