לקחת כמובן מאליו...

In Another Time

New member
לקחת כמובן מאליו...

שלום אנשים,
לאחרונה הרהרתי לי. רוב הקשרים מתחילים בהתאהבות מטורפת, חושים חסרי היגיון... וזה דועך עם הזמן.
אתם חושבים שלקחת את בן הזוג כמובן מאליו זה משהו שלא ניתן לשנות? זה משהו שפשוט קורה?

אני שואלת כי אני מרגישה שחבר שלי (ארוסי), 4 שנים ביחד, מתיחס לנוכחות שלי כמובנית מאליה.
השאלה אם זה משהו שאפשר לתקן? או שזה פשוט קורה, והעיקר שנשארת האהבה?

ד ר ל י

New member
נראה לי שבכל קשר יש תקופות כאלה

אם את מרגישה ככה, אז תנסי קצת לתת ספייס, להתעסק בעניינים שלך עם עצמך ולא ללחוץ עליו. אולי זה יעזור
.

זה קורה בוודאי

אבל זה קורה פחות אם את בעצמך לא לוקחת אותו כמובן מאליו
ע"י זה שאת עושה לפעמים את התפקיד שלו למשל ..
וכנ"ל מורדת ולא עושה לפעמים "תפקיד" שלך

הנוחות של החיים מסדרת לנו בכל המישורים את מה שהכי נוח לכל זוג
זה גם בהתנהלות וגם בפירגון גם בפעולות שמבצעים וחיים איתם
ככה כמו נהר שחוצב בנחל - עם השנים מעמיק , ורק אירוע קיצוני יכול לשנות אותו ממסלולו

אפשר גם להיות מובן מאליו ועדיין שיהיה את הכבוד ההדדי ביחסים
מה בדיוק מפריע לך ?

זה נקרא...

בעל אישה אחרי החתונה מתחילים בהתדרדרות בקשר בניהם מכוון שהם מאבדים את הגעגוע ומתחילים לקבל אחד את השני כמובן מאליו - זה באופן טבעי. אלא אם כן יעשו עבודה יפה ויהיו מודעים לסכנה הזו ויעשו עבודה עם עצמם (לא כאן המקום להאריך בזה)...

זיהוי הבעיה זה 80% מהפיתרון

עלית על הבעיה - החבר שלך מתייחס לנוכחות שלך כמובנת מאליה.

הפיתרון - תדאגי לא להיות מובנת מאליה.

סיגלית 2014

New member
מנהל
זה מזכיר לי משהו בנושא בריאות

בחיים אנחנו לוקחים הרבה דברים כמובנים מאליהם, עד שקורה משהו חלילה או כאשר אנו מאבדים את אותם הדברים.
אז אנחנו מתחילים להעריך מה שהיה בידינו.
אבל לפעמים לא צריך רק שיקרה משהו רע. למשל, מתי אנחנו מעריכים את הבריאות שלנו? כאשר אנחנו רואים אדם חולה, או נכה. אז נאמר "תודה" (לא משנה למי, אני למשל מודה לבורא עולם) על שאנו בריאים ושלמים.
בזוגיות, כאשר שומעים על מערכות זוגיות "הרוסות" בהם בני הזוג לא מאושרים, גורם לנו להעריך יותר מה שיש לנו.
במקרה שאת מרגישה שאת לוקחת את בן זוגך כמובן מאליו, עליך לחשוב ולזכור את הדברים הטובים שהוא הביא לקשר ביניכם ולנסות לדמיין היכן היית בלעדיו.
במקרה ההפוך, שאת מרגישה שבן זוגך לוקח אותך כמובן מאליו- איך את יכולה להרגיש כך? את מרגישה חוסר הערכה מצידו? זלזול? קרירות?
ההיגיון אומר שאת צריכה להזכיר לו את אותם הדברים שאת תורמת לקשר. וזה יכול בכל מיני צורות, תלוי אם אתם חיים יחד או לא.

כמובן שבכל קשר יש עליות ומורדות אבל, לדעתי, השאיפה היא שתהיו קרובים אחד לשנייה, ותלמדו להעריך אחד את השנייה בכל מצב ולהמשיך לאהוב.
להתמקד בחצי הכוס המלאה.
בהצלחה

למעלה