לקחת בערבון מוגבל?

yluts

New member
לקחת בערבון מוגבל?

אני קורא את הספר כוחו של התת מודע ושם אומרים שאדם חולה נרפא ממחלה קשה רק בזכות שהוא האמין שהוא בריא הוא שהוא מחלים(כי הוא גורם לתת מודע להפעיל כוח ריפוי). אבל מה אם מישהו שמאמין מאוד מול מישהו שלא מאמין חולים באותה מחלה והלא מאמין יוצא ממנה והמאמין לא יוצא (זה לא בדוי זה משהו מציאותי) מה האיש שהאמין לא האמין מספיק? זה לא שאני קוטל את הדעה של התת מודע רק שאני מאוד מעוניין לראות דעות על הדבר הזה

rty11

New member
רפואה זה לא עסק פשוט.

רפואה זה לא עסק פשוט. מי שחושב שזה קשור רק בתרופות, הוא טועה. וגם מי שחושב שזה תלוי רק בפסיכולגיה של המטופל, הוא גם כן טועה. יש כל מיני דברים שתלויים בשאלה האם מישהו יתרפא. הגוף של אנשים שונים בנוי בצורה שונה ולא ניתן לדעת מה ישפיע על איזה חולה. לכן בקיצור, זה ברור שיהיה מקרה שבו אדם שמאמין ברפואתו ימות למרות שאחד אחר שלא מאמין יחיה. זה לא מוכיח שום דבר אלא את מה שידוע- שלא רק האמונה והפסיכולוגיה משפיעה אלא גם דברים אחרים. זה לא סותר את זה שהאמונה בריפוי יכולה להשפיע לטובה.

a d i n a

New member
היי גם אני קוראת אותו ....

והאמת שעצרתי באמצע . כי כדי להאמין בכך צריך לתרגל ... ובקשר לשאלתך , האמונה עוזרת והמון במחלה אם זה בגישה חדשה לטיפול מסוים ולאו דווקא לריפוי מוחלט . ברור שזה אפשרי כמו שכבר נרשם לפני שהלא מאמין יבריא ואילו החולה לא . אי אפשר לדעת אם זה נובע מאמונה [או חוזק אמונה] או העדר אמונה ... אלו דברים שאי אפשר לברר אותם . רק להניח הנחות . יש גם כל מיני החלטות שלא ידועות לנו שנעשות בשמיים .[למאמינים שבינינו] תת המודע הוא רק אמצעי , והוא איננו יכול להיות תרופה בלעדית . למרות שיש עדויות לכח תת המודע עדיין אין בכך וודאות . אבל תמיד טוב לאמץ גישות חדשות לחיים

EdisonGirl

New member
קראתי את שני המהדורות של הספר...

וקניתי את המהדורה המחודשת!... אני חושבת שיש בזה משהו. אפילו ניסיתי ליישם חלק מהכתוב בספר וזה הצליח לי, אז גם אם יש לקחת את הדברים בעירבון מוגבל- אני אישית מאמינה בהם, וזה פועל! [סתם בסוגריים כדאי להוסיף, שמי שרוצה לקרוא את הספר, מספיקה בהחלט המהדורה הישנה והקצרה יותר שלו (אין הבדל בולט ביניהם...)]

למעלה