לקחת או לא לקחת?

Shellylove

New member
לקחת או לא לקחת?

לדעתכן והשקפתכן- לקחת איתי ילדה בת דקה לשלוש לבדיקת רופא שיגרתית (חודש שישי, הילדה מודעת לתינוקת ומתייחסת אליה כל הזמן)? כמובן שהבדיקה תכלול גם אולטרה-סאונד, מישהי ניסתה? איך היתה התגובה?

אפרתש

New member
לקחתי בגיל דקה לשנתיים וחצי

אבל בזמן הבדיקה היא לא ממש עמדה לידי, אלא ישבה על הכסא שליד שולחן הרופא. ככה שהיא ראתה אותי, אבל לא מזוית הראיה הבעייתית. ולא ממש הזיז לה. התרגשה מזה שהיא הולכת עם אמא, התרגשה מזה שהרופא דיבר איתה, לא שאלה כלום לגבי הבדיקה. לא הייתי לוקחת במיוחד, אבל היה לי תור בשעה שכזאת שזו היתה האפשרות העדיפה עלי, אז היא באה איתי.

maya100

New member
רק מכיוון שאני יודעת שזה א"ס חיצוני

אז לקחת, בהחלט. דווקא נראה לי שהיא יכולה מאוד להתלהב. אם זה היה פנימי לא הייתי לוקחת. ככה תוכלי להסביר לה שזו כמו מצלמה שרואים מה יש בתוך הבטן וכו'... כמובן, זו התגובה האינסטנקטיבית שלי, לא מנסיון...

אני לקחתי איתי אם עומר לרוב הבדיקות

זה נותן להם תחושת השתתפות במאמץ המשפחתי, התינוק/ת תהיה גם "שלה".

מאיו

New member
למה לא?

היא יכולה להמשיך לשבת על הכיסא שמול הרופא בזמן הבדיקה, או לעמוד לצידך אם זה לא מפריע לך ולרופא.

שרי30

New member
נשמע לי מדהים!

במיוחד אם הילדה מתייחסת לתינוקת. פתאום היא תראה אותה על המסך זזה - זו יכולה להיות חוויה מדהימה עבורה ולחזק את הקשר לקראת בואה לאויר העולם.

צימעס

New member
אני לקחתי

לא היו תגובות חריגות, אבל גם לא יותר מדי התענינו. היה קצת חשש מהחושך שהחדר US, אז השארנו דלת פתוחה (למשרד נעול).

דעה שונה: אני לא הייתי לוקחת

<אזהרה: כל הכתוב בהמשך נכתב על ידי מישהי שהיו לה הריונות קשים ובעייתיים במיוחד ולא מייצגת אף אחת מלבד את עצמה> בשבילי בדיקות US היו חויות נחמדות בערך כמו מבחן סמסטר או רגע לפני צניחה חופשית. לפני הבדיקה, לא יכולתי להכיל גם את החרדות שלי וגם את הילדה - להסביר לה, להיות רגועה, להתייחס לכל העניין כאל בדיקה שגרתית. אני גם חששתי, ובצדק, ממצב שבו מגלים משהו לא תקין. מאוד שמחתי שבאותו רגע יערה היתה במקום רגוע, כי באותם רגעים לא הייתי מסוגלת לדאוג לאף אחד פרט לעוברית (שתהיה בת שנה בעוד שלושה שבועות).

למעלה