לקונות בשלייה
אני שבוע 35+1. בבדיקת US השבוע נראות לקונות בשלייה. השלייה אחורית נמוכה (צויין בפירוש שהשליה לא מגיעה עד הפתח). לידה קודמת בקיסרי, אבל השליה אחורית ולא מגיעה לצלקת הקיסרי. סיבת הבדיקה הייתה בכלל חשד ל IUGR בגלל המטומה והפרדות קרומים מפושטת מהשבועות הראשונים של ההריון, תעוד אחרון של ההמטומה עםהפרדות הקרומים הנרחבת היה בשבוע 24. הממצאים ב-US שללו IUGR, לא נמצא המטומה או כל זכר לה... אבל עכשיו פתאום הממצא של הלקונות
... המידע שאני מוצאת בנושא זה הוא מועט ולא ברור ולכן אני מאד מבולבלת ומודאגת. הרופא מעקב שלי מתייחס בביטול לממצאים (מבלי לראות אותם בכלל), בעוד ש-2 רופאים שונים בבדיקות ה-US עצמה אמרו דברים שונים- דיברו על "הזדקנות השלייה" ועל שלייה נעוצה ואני מודאגת. השאיפה היא לידה וגינלית רגילה- עם"גיבוי" - קיסרי מתוכנן ממש בתום שבוע 39+6. מה המשמעות של הלקונות בשלייה? האם יש לכן משמעות להמשך ההריון? למהלך הלידה? מה אפשר לעשות?
אני שבוע 35+1. בבדיקת US השבוע נראות לקונות בשלייה. השלייה אחורית נמוכה (צויין בפירוש שהשליה לא מגיעה עד הפתח). לידה קודמת בקיסרי, אבל השליה אחורית ולא מגיעה לצלקת הקיסרי. סיבת הבדיקה הייתה בכלל חשד ל IUGR בגלל המטומה והפרדות קרומים מפושטת מהשבועות הראשונים של ההריון, תעוד אחרון של ההמטומה עםהפרדות הקרומים הנרחבת היה בשבוע 24. הממצאים ב-US שללו IUGR, לא נמצא המטומה או כל זכר לה... אבל עכשיו פתאום הממצא של הלקונות