לקויות תקשורת

דליה.ד

New member
לקויות תקשורת

הכנסתי בקישורי הפורום קטגוריה חדשה העוסקת בלקויות תקשורת (כל זאת בשל הנושאים שעולים כאן בנושא זה). מכיוון שהאתר עוסק גם בלקויות שונות אז המידע רלוונטי להרבה אנשים. מוזמנים להציץ!

|היא גדולה היא גדולה היא גדולאאאההה

זהבה נ

New member
דליה, היוםמדברים שהפרעת קשב היא

בסקלה של הפרעות התקשורת כמו האספרגר ו PDD הי פנקשין/ מתאים מאוד, להת´

דליה.ד

New member
שמעתי על ההנחה הזאת

כמו ששמעתי על כך שיש מתייחסים להפרעת קשב כאל הפרעה פסיכיאטרית. לפחות לגבי הילדים שלי הבעיה היא של עודף תקשורת
קשה לסתום להם ת´פה.... אף פעם, במהלך השנים לא נרמז לי על adhd כהפרעת תקשורת, אם כי אני בטוחה שיש ילדים עם הפרעות בתקשורת שלוקים גם בadhd. לadhd יש טיפול תרופתי (נכון, לא רק...) ולהפרעות תקשורת? מצד שני, להפרעות פסיכיאטריות גם אז הטיפול תרופתי (נכון, לא רק...). אז מה זה אומר? נראה לי שכל הזמן מנסים להכניס את הadhd תחת איזה כותרת, ואני לא מבינה למה הצורך? שיתנו לנו כבוד!!

דליה.ד

New member
עכשיו הסבר לגבי הקישורים

המטרה שלי היא ליצור מאגר שייתן תשובה גם על adhd, גם על לקויות למידה וגם על חריגויות קשות. נכון שניתן למצוא חלק מהדברים גם בפורום חינוך מיוחד, אבל אני הייתי רוצה לספק מענה רחב ומקיף. כי מנסיוני הרבה מהילדים לקויי הלמידה, ו/או בעלי החריגות הקשה סובלים גם מadhd. וזה לא מאיזה מחקר סטטיסטי אלא מעבודה בשטח במשך 12 שנה. הייתי רוצה להקים מאגר שקשור בcp כי גם זה הבייבי שלי, ולהרחיב אתצ הקישורים בנושא לקויות תקשורת לאוטיזם, pdd אספרגר וכו´. בהמשך ההיתי רוצה לתת את הדעת על מחלות פסיכיאטריות המופיעות בילדות ויש לא מעט הורים שמתמודדים עם ocd, טורט, פסיכוזה של ילדות, דיכאון אצל ילדים, הפרעה דו קוטבית וכו´. ועוד הלאה אולי אפילו להגיע לילדים בסיכון, אלימות נגד ילדים וכו´ אולי אני מגלומנית, אבל בהחלט הייתי רוצה לתת מענה רחב להורים המתמודדים עם כל לקות של ילד: התנהגותית, תפקודית, פיזית, תקשורתית, רגשית ומנטלית. ועכשיו מה אתן אומרות חברותי לניהול? נפלתי על הראש?

זהבה נ

New member
דלינקה,הקשר להפרעות בתקשורת הוא

נגזר של אי קריאה/פיענוח של קודים חברתיים, מכאן לדעתי יש ההקשר. יש הלוקים ב-ADHD שמפענחים לא נכון את הקודים החברתיים וסובלים בשל כך מבעיות חברתיות לדוגמא: מאמינים לאדם זר, לא מבינים כאשר מבקשים מהם שלא יפריעו למנוחת צהריים אלא חושבים שלא אוהבים אותםאו לא רוצים את חברתם, מפרשים לא נכון קודים שלאדם הרגיל שלא סובל מהפרעת קשב ידועים וברורים, אני חושבת שזה כן קשור לתקשורת, האם את לא?.

דליה.ד

New member
אהההההה! עכשיו נפל האסימון!

נכון, יש קשר, עקיף, אך ישנו! בני הוא כזה, או היה כזה, בעקבות הטיפול הקוגנטיבי התנהגותי הוא הפך לחית חברה...
לא רואה אותו בבית בכלל, הוא כל הזמן עם חברים (וחברות
) ....

zivadina

New member
זהבה, מה שכתבת כאן מאוד מעניין.

את יכולה להפנות אותי למאמר בנושא? אפשר גם באנגלית. אשמח מאוד מאוד. זיוה

זהבה נ

New member
ZIVADINA , בקשר לבקשתך על הקשר בין

הפרעת הקשב והפרעות התקשורת, זה מידע שהגיע אלי מהכנסים שנערכו בארה"ב בשנה האחרונה. אין לי עדיין גישה לכל המידע בנושא כך שאין לי לאן להפנות אותך. ברגע שיהיה לי אכניס לפורום כל מידע נוסף בנושא. שבת שלום,

zivadina

New member
תודה זהבה

בבקשה אל תשכחי אותי בהקשר הזה. והשם שלי זיוה (וגם דינה)

לינדה 31

New member
קשר אספרגר והפרעות קשב

האם אכן יש קשר בין השניים? והיכן ניתן למצא יותר אינפורמציה בנושא?

למעלה