לקוח מול ויזה...

טוליפ.

New member
לקוח מול ויזה...

שאלתי לגבי אחריות חברת האשראי לפדיצה והוצאת כספים מחשבון הבנק שלי, דרך חברת האשראי הנ"ל.לפני כשנה וחצי, החלפתי מקום מגורים.והודעתי לדואר להעביר אלי דרך "עקוב אחרי" את המכתבים לכתובתי החדשה.כל אותה תקופה, לא קיבלתי את הדו"ח החודשי מחב´ האשראי. לפני כחודש, התגלגל לידי דו"ח מאוגוסט 2001 , ובו התברר לי כי קזינו בזם מסויים, נכנס לחשבוני בויזה, ובצע עשרות, אולי כקרוב ל-100 פעולות חיוב וזיכוי בסכומים שבין 10 $ ועד 3000 $ , בכל מקרה, חייב אותי בסכומים גדולים ואחר זיכה אותי תמיד פחות 10-20 % ..לשאלתי, ענה נציג החברה, כי ע"פ הנוהל (החוק?), חוסר התגובה שלי עד 30 יום, משמעותה, אישור הפעולות שנעשו בכרטיס.שאלותי: 1.כרטיסי החשבון לא הגיעו לידי, וכם אין שום הוכחה שהם נשלחו כלל, כי לא נשלחו בודאר רשום.האם הטענה של חב´ האשראי,לפיה אינה אחראית על גניבת הכספים מחשבוני, יכולה להסתמך חוקית על אי התיחסותי לחשבונות, שבעצם לא קבלתי כלל? 2.האם אני זכאי להגיש תביעה משפטית,אפילו דרך בית המשפט לתביעות קטנות נגד חב´ האשראי, להחיז לי את הכספים שנגנבו ממני? 3.האם יש לחב´ האשאי בטוח כלשהוא נגד מצבים כאלה? 4.באיזה מדה אחראית חב´ אשראי למשיכות כספים בחשבון לקוח שלה ,ללא אשור ממנו, בכל הנוגע לסכומים של 12000 $ ביום אחד..מלקוח,שכיר החי ממשכורת? אכן הרבה שאלות, אבל הכניסה הלא חוקית לחשבון, גרמה לי נזק רב. בתודה.

חיובי קזינו וירטואלי בכרטיס האשראי

טוליפ שלום, המקרה שלך סבוך ומצד שני מעניין. כמובן שאתה לא פעלת נכון כאשר לא עדכנת את חברת כרטיס האשראי על שינוי הכתובת. אולם, אתה עדיין יכול לשקול פניה לחברה שתזכה אותך בכל החיובים שלדעתך לא ביצעת. אם הפניה לא תענה בחיוב עליך לשקול תביעה. לא ברור משאלתך האם אי פעם בעבר מסרת את מס´ הכרטיס לקזינו הוירטואלי וזה נתון חשוב. בכל מקרה מדובר בעיסקאות במסמך חסר שהנטל על חברת האשראי להראות כי בוצעו בהתאם לחוק כרטיסי אשראי ולנוהלי בנק ישראל והבנק. כמו כן תוכל לשקול תביעה נגד הקזינו ומפעיליו אם ניתן לאתרם. אם הסכומים הם למעלה מ - 12000 $ הרי התביעה אינה מתאימה לתביעות קטנות שכן הסמכות שם מוגבלת לסכום קטן בהרבה.

טוליפ.

New member
../images/Emo51.gifעל התיחסותך המהירה.העובדות

הן, שאני מעולם לא מסרתי את מס´ כרטיס האשראי שלי לאותה חברת גבייה עבור הקזינו Firecash.com ..כמו כן, שניתי כתובת, והודעתי לדואר שיעביר אלי את מכתבי במנגנון "עקוב אחרי"..ואכן משהוא בא, למעט הדיווח החודשי.אי אפשר כמובן להוכיח שהוא בכלל נשלח אלי,כי הוא לא נשלח בדואר רשום.ואם למשל,דמיוני, משהוא מהפקידים שם שתף פעולה..יתכן שהוא דאג שהדואר לא נשלח לך תדע.תנועת החיובים והזיכויים שהחברה הו עשתה, מתבטאת בעשרות רבות של פעולות בסכומים קטנים וגדולים. סה"כ נלקח ממני סכום של 208439 $ (אלפיים שמונים וארבע דולר+ שמונים ותשע סנטים).זה, לא כולל את הרבית השלילית ששלמתי בחשבון עבור המינוס הגדול שנוצר וכדומה..כיוון שדי קשה לאתר את הקזינו,אם כי אני מנסה. האם יש מקום לתבוע את חב´ האשראי על הסכום הזה בבית המשפט לתביעות קטנות?? שוב המון תודה.

תשובה

הסכום שציינת נכנס לגדר סמכות בית הדין לתביעות קטנות. בכל מקרה אני ממליץ להתייעץ עם עו"ד כדי שיעזור לך לנסח את התביעה. מומלץ אף לפנות במכתב עו"ד לפני התביעה + העתק למחלקת תלונות הציבור אצל חברת האשראי + העתק למפקח על הבנקים. יתכן שמכתב מעין זה של עו"ד יחסוך לך את הצורך להגיש תביעה.

יכלת להוציא בעדכן תדפיסים

גם אם לא הגיעו אליך הביתה, זה לא סיבה לכך שאתה לא יודע מה קורה בחשבון שלך. יש אפשרות, פשוטה למדי, להוציא תדפיס של כל העסקאות שבצעת בכרטיס, ע"י שאילתא בעדכן בבנק. או, יותר פשוט, דרך האינטרנט, לעקוב אחרי כל קניה וקניה שאתה מבצע ואם זה לא קניה שאתה ביצעת - להתלונן. אבל להגיד "לא ידעתי" זה לא פותר אותך מאחריות. אני לא אומרת שויזה לא צריכה לקחת אחריות, אבל גם הלקוח צריך לגלות ערנות ולעקוב על כל תנועה בחשבון. מיצי.

למעלה