לקוחות

superyal

New member
לקוחות

אז ככה אני בטוחה שלכולכם יש אותם סוגי בצורה זו או אחרת אבל אם אפשר לפנות לי פה פינה קטנה ואני אספר לכם על האנשים שבאים למלא דלק רק כדי להבהיר כמה דברים חשובים אני אסביר לכם את התפקיד שלי בתור מתדלקת. יש לי מעין מונולוג שאני חייבת לעשות תור כדי תידלוק (ככה שאל תתעצבו על המלאנים שאומרים לכם כל הזמן אותם דברים) אני חייבת לברר איזה דלק הלקוח רוצה, כמה ואיך הוא משלם אני חייבת לשאול אם הוא רוצה לבדוק שמן ומים וחייבת לנקות שמשות אלא אם הן מבריקות ואז עדיף לשאול קודם. אני חייבת לחזור על התשובות של הלקוח כדי לוודא ששמעתי נכון כך שהשיחה נשמעת בערך כך אצל לקוח ממוצע: אני: שלום איזה דלק בבקשה? לקוח: 95 אני: 95 מלא? לקוח: לא 100 שקל אני: 95 במאה שקל ? איך אתה משלם? לקוח: מזומן אני: מזומן, לבדוק שמן ומים אדוני? לקוח: כן ורק אז אני יכולה להתחיל לעבוד ובסוף כמובן להציא מוצר כלשהו ולהודות לו שתידלק אצלינו ועכשיו נתחיל מהלקוח הכי שנוא על המתדלקים איש הפזומט/דלקן/ספידומט... כלומר זה שיש לו התקן וכל מה שצריך כדי לתת לו דלק זה להכניס את המשאבה לטנק הדלק הבעיה כמובן שאני חייבת לברר איזה דלק, כמה לשים, איך הוא משלם (אני לא יכולה להניח שיש לו התקן גם אם כתוב) אני גם חייבת לשאול שמן מים וכו' כמובן שהאיש האדיב והנחמד לא תורח אפילו לפתוח את החלון או להסתכל עלי ובמידה והוא הסכים לפתוח חלון הוא יפתח חריץ צר מאוד יגיד לי "פזומט" ויסגור כמו שהבנתם זה לא מספיק כי אני לא רוצה למלא לו דלק לא נכון בטעות או סכום לא נכון אבל האיש לא יתייחס אלי עד שאני לא אפתח את הדלק או אסתכל עליו מספיק זמן עד שהוא יפתח את החלון גם אחרי סיום התדלוק ואחרי שניקיתי לו שמשות האדון ישמע את מכסה הדלק נסגר יתניע ויסע בלי חיוך בלי תודה ובלי שלום. עכשיו למי שאומר נו אז מה תתארו לעצמכם מצב כזה אתם אומרים למישהו ערב טוב הוא צועק עליכם "פזומט" וסוגר את החלון אתם מנקים לאיש את החלון המטונף מתדלקים אותו ורק הספקתם לסגור את מיכל הדלק והאיש כבר נסע במקרים כאלה אני אפילו לא רוצה טיפ אבל לפחות תודה או חיוך לא יזיקו נכון?

superyal

New member
לעומת אנשי הפזומט

ישנם צעירי הפזומט ילדים של אנשים שיש להם פזומט שמתחלקים לשניים א. אלה שרק קיבלו רשיון ואין להם מושג כלום כי אבא שלהם אמר להם להגיע לתחנת דלק ואת כל השאר יעשו המתדלקים... הם פחות או יותר כמו ההורים שלהם ב. אלה שבגילינו פחות או יותר או אחרי צבא או קצת לפני הם מבינים אותנו וחוץ מזה שהם משתדלים לעשות הכל לבד הם גם משאירים טיפ גדול אחרי שניקיתי חלונות והם מחייכים ואומרים "תודה אחותי" או יאללה ביי אלה אחלה אנשים... בטח גם עובדים על טיפים

מקרה שקרה לי בתחנת הדלק..

<שלום לכולם, חדש בפורום זה. נראה נחמד> וכעת למקרה: בזמנו, כשנשאלתי ע"י מתדלקת בתחנת דלק מסויימת, אם לבדוק מים ושמן, מתוך פיזור נפש מסוים עניתי "כן". מה שקרה הוא שהמתדלקת פתחה את מערכת המים הסגורה של האוטו (מה שאסור לעשות) וכתוצאה מכך חדר אויר למערכת המים שגרם לחוסר יעילות מערכת הקירור, האוטו התחמם ובסופו של דבר הגעתי למוסך ונצרכתי לבזבז כמה שעות במוסך + תיקון בתשלום. אז נכון שאני לא חושב שהמתדלקת עשתה זאת בכוונה, אולם מדובר בחוסר מקצועיות משווע. אינני מבין כיצד מתדלקת אמורה לשאול שאלה מסוג 'לבדוק מים ו/או שמן?' כאשר היא חסרה את הידע הטכני הספציפי שנוגע למערכות המנוע ודרך תיפקודן (איפה אסור לפתוח). בורות שעטופה באדיבות טכנית. חזרתי לאותה תחנה ביום אחר, והסברתי למתדלקת את שנגרם לי כתוצאה 'מהטיפול' שהעניקה לי. טענתה היתה שהיא אינה אמורה להכיר את כל סוגי הרכבים ועלי, בתור בעל הרכב מוטלת היתה החובה לומר לה 'לא'. לדעתי גישתה מוטעית. אין לצפות מבעל הרכב להבין במכונאות ולדעת איזה שירות שמוצע לו הוא בעל סיכון לגרום נזק. המתדלקת אמורה היתה במקרה זה להבין יותר ולדעת שאסור לה לפתוח את מערכת המים הסגורה. זו דעתי. הנני סקרן לשמוע את דעתך (המתדלקת) וכמו גם את דעות שאר האנשים בפורום. זאב.

miaka

New member
לדעתי,

האשם כאן הוא המעסיק שמבקש מהמתדלקים לבקש דיפולטיבית שמן ומים בלי להסביר להם שהם עלולים לגרום נזק. הרי הם לא מכונאים, ואני לא חושבת שצריך לצפות מהם להכיר את כל סוגי הרכבים. אם אתה רוצה להתלונן אז אל תתלונן למתדלקת- אני לא חושבת שזו אשמתה. אתה יכול להסביר לה שהיא גרמה לנזק מחוסר ידיעה אבל בשביל שהיא לא תראה את זה כהתקפה עליה אתה לא צריך להאשים אותה - שוב, לדעתי זה רק המעסיק.

superyal

New member
אין לי מושג

איזה נזק היא גרמה ואיך היא עשתה את זה אני עובדת כבר חצי שנה בתחנת דלק ואני מכירה כאלה שעובדים כבר יותר משנה ובחיים לא שמעתי על רכב שאפשר להרוס לו את מערכת המים ע"י פתיחה ובדיקה האם יש מים אני לא אומרת שאתה משקר או ממציא אבל אתה יכול להבין שהמתדלקת לא יכלה לדעת את זה ואף אחד אף פעם לא אמר לה לבוא אליה בטענות זה לא כל כך יעיל כי לא משנה עד כמה אתה צודק היא לא תאמין לך ותחשוב שהתקלקל לך משהו באוטו והכי נוח לך להאשים אותה שוב אני בטוחה שאתה לא משקר אבל גם אני לא הייתי מאמינה ללקוח שבא להתלונן (לפחות עד ששמעתי את העניין ממך) כי אתה לא יודע כמה אנשים ממציאים דברים ומאשימים אותנו. חוץ מזה מישהו פה העיר שאם כבר תלך למנהל והוא צודק היא ואנחנו חייבים לשאול ואם ענית לה שכן אז היא גם חייבת לבדוק לגבי בדיקת שמן ומים בכלל אם אתה מבינים קצת ברכב שלכם ויודעים לבדוק לבד שמן ומים אז באמת עדיף שלא תתנו למישהו אחר לבדוק לדעתי שירות בדיקה הזה יעיל בייחוד לאנשים מבוגרים שלא יכולים לבדוק לבד או לאנשים שלא מבינים ומה לעשות בדיקת שמן ומים היא בדיקה חשובה שיכולה למנוע המון בעיות ולחסוך הרבה כסף.. שוב אני בטוחה שהמתדלקת לא התכוונה להרוס כלום אז בבקשה אל תבוא אליה בטענות מקסימום תסביר לה (ובבקשה לא בטון של התנשאות) והיא בטוח לא תעשה את זה שוב. היא לי פעם לקוח שביקש שאני אבדוק שמן מים ובדקתי כשהוא עומד לידי. הוצאתי את מדיד השמן ניקיתי אותו והכנסתי שוב ואז האיש התחיל לתעוק עלי את כמעט הרסת לי את האוטו עכשיו מה את עושה כמעט גרמת לי לנזק של אלפי שקלים את תתיימרי לדעת לבדוק שמן ומים אם את לא יודעת אני יכולה להשבע שלא עשיתי שום דבר שהיה קרוב להרס הרכב (בדקתי שמן בצורה הכי פשוטה שיש) אבל האיש צעק כמו משוגע וזה מרגיז שמישהו בא אליך בטענות לגבי הבדיקה כי אם אתה יודע איך עושים את זה אז למה אתה מבקש ממני לעשות את זה?? אם אתה לא סומך עלי אז למה אתה נותן לי לגעת לך באוטו? בייחוד שאחר כך שאלתי אותו בצורה מאוד נימוסית מה בדיוק עשיתי לא בסדר (באמת רציתי ללמוד ) והוא רק צעק וקילל בלי לענות לי... אז חבר'ה גם אם עשינו משהו לא בסדר בבקשה על תצעקו אף אחד לא מנסה לפגוע

בדיקת מים..

במכוניות שבהן קיימת "מערכת סגורה".. מה שקרוי "מים ירוקים". המערכת בנויה כך שאין צורך "לבדוק מים" פשוט משום שאין להם לאן לברוח. בדיקת המים של פעם, כאשר היו פותחים את מכסה הרדיאטור ומציצים פנימה, היתה נהוגה במכוניות של שנות ה-70 וה-60. זוכר את זה עוד מהג'יפים והקומנדקרים של צה"ל. ברגע שאת מזהה שיש לרכב מערכת מים סגורה / מים ירוקים (בלשון עממית), אזי אסור לך לפתוח את המערכת משום שחודר אויר לתור הצינורות ואז נדרשת פרוצדורה מיוחדת הכדי להוציאו (שאחרת המערכת הקירור הופכת בלתי יעילה והמנוע מתחמם). אם את יודעת להוציא את האויר שחדר למערכת לאחר שפתחת את הפקק בכדי לבדוק מים, אדרבא - פתחי את הפקק, בדקי מים ובסוף התהליך הוציאי את האויר. אם את לא מכירה את ההליך הזה - א ל _ _ ת ב ד ק י _ _ מ י ם !! לגבי המקרה הספציפי שלי, כמובן שלא צעקתי עליה, רק אמרתי לה שהיתה אמורה לזהות שמדובר במערכת סגורה ולכן לא היתה צריכה לבדוק לי מים כלל, ושעליה ללמוד מכך להבא. אגב, בהזדמנות שקרתה אחרי המקרה הזה (כשעוד היה טרי בזיכרוני), שוב הוצעה לי בדיקת שמן/מים. שאלתי את הבחור המציע אם הוא יודע שהמערכת באוטו מהדגם שלי היא מערכת סגורה, ופתיחתה טומנת בחובה פוטנציאל נזק? הבחור לא כ"כ הבין מה אני מבלבל לו את המוח ומשך כתף. מה שלימד אותי שלא לסמוך על המתדלקים. ככל הנראה אין להם את הידע הנדרש, ומה שחמור מזה, אין בהם גם את האיכפתיות לדעת. זאב.

kerend

New member
לדעתי

אם לא פנית למנהל התחנה והצגת את הבעייה בפניו - כל השאר זה סתם "טחינת מים"... העובדת עשתה מה שהמנהל שלה אמר לה לעשות ובכלים שהוא נתן לה והיא תמשיך לעשות זאת כדי לשמור על מקום עבודתה. זה לא שלעובדים "לא איכפת" או "אין מספיק את הרצון לדעת" פשוט אין להם את הכלים הדרושים שהמעסיק הוא זה שאחראי לתת להם את הדבר המינימלי הזה. ומעניין אותי לדעת משהו - אם היא שאלה אותך אם לבדוק שמן/מים וענית לה שכן, ואתה מודע לעובדה שאין צורך לבדוק מים ברכב שלך כיוון שזאת מערכת סגורה שאף פעם לא חסר בה מים - אז מדוע לא אמרת לה "תבדקי רק שמן " ??? וקצת כדי לתקן אותך - לבדוק מים ברדיאטור זה לא משהו של מכוניות משנות ה 60 וה 70 - זה קיים גם במכוניות שנת 1990-2000. אני אישית לעולם לא אתן לעובד תחנת דלק לפתוח לי את מכסה המנוע כיוון שאני יודעת שכולם אחרי צבא, ולא בהכרח הוכשרו לתפקיד שכזה, ומעבר לכך - לא נראה לי הגיוני לתת להם לעשות משהו שאני יכולה לעשות לבד..

אני גם מתדלק.

דווקא אני שמח כשאני לא צריך לדבר עם הלקוח. אני מתעלם אם אנשי הפזומט-התקן לא מתייחסים אלי, עד כמה שזה מעצבן. אני יודע איזה סוג דלק הם צריכים לפי המספר שכתוב על המדבקה שנמצאת על המכסה של המיכל. אני מתדלק, מוציא את האקדח והם נוסעים. פשוט מאוד. אז אל תתיחסי ללקוחות הלא נחמדים. יש יותר מידי בשבילי זה

Benjamin Turner

New member
כלקוחה למתדלקת, שאלותיים לי אליך

א. האם נהוג לתת טיפ למתדלקים באופן כללי, רק כשהם מנקים שמשות או בכלל לא? ב. כמה מקובל לתת והאם סכום התדלוק אמור להשפיע (כמו טיפים במסעדות)? אני שואלת כי בדרך כלל כשאני נותנת למתדלקים טיפ (5-10 ש"ח) אני מקבלת תגובה קצת משונה, ולא ברור לי אם זה כי אני לא אמורה לתת טיפ או כי אני נותנת מעט מדי או השד יודע מה. ב
מראש, אירית

superyal

New member
תשובותיים

א. אין דבר כזה נהוג כי יש כאלה שנותנים ויש כאלה שלא יש אנשים שאני אבדוק להם שמן ומים אבריק את השמשות אסחוב להם מים לאוטו והם לא יתנו לי כלום ויש כאלה שאני לא אנקה שמשות (כי האוטו נקי), לא אבדוק שמן ומים כי הם לא רוצים ופשוט אעמוד ואחכה שהאוטו יסיים והם ישאירו לי טיפ לדעתי אם את יכולה לתת אז תתני גם אם לא עושים לך כלום כי זה כיף למתדלקים ומה זה כבר כמה שקלים בשביל מישהו שמתדלק פעם פעמיים בשבוע אבל אם את לא רוצה לפחות תתני טיפ כשמנקים לך שמשות וכדומה כי אחרת זה קצת מעליב ב. לגבי הכמות קיבלתי כבר 5 אגורות ממישהו (החזרתי לו את זה) וקיבלתי כבר 35 אבל 5-10 שקל זה אחלה. הרכב הממוצע נותן 2-3 אבל גם 5 זה דיי נפוץ את אלה שנותנים לנו 10 אנחנו זוכרים לעד אהה ואני מודה לך בשם כל המתדלקים שזה באמת מעניין אותך ואכפת לך כי לא כולם כאלה...

Benjamin Turner

New member
יש לי פינה חמה בלב למתדלקים

הם בדרך כלל מבדרים וממשמשים את הכלבלבה שלי בזמן התדלוק, והיא ממש זקוקה לחיזוק אגו בכלל ולחיזוק אגו בזמן נסיעה (כשאני לא יכולה להתפנות לכך) בפרט
והיי, לפחות מישהו זוכר אותי לעד
על התשובות הכנות

למעלה