לקוחות שנדחפים

לקוחות שנדחפים

עוד דבר שנתקלתי בו לאחרונה (מהצד של הלקוחה כמובן) הוא אנשים שנדחפים לפני והמוכר משרת אותם בלי להתייחס לכך שהם נדחפים, וכשאני מתלוננת הם טוענים ש"חשבנו שהוא איתך". תארו לכם סצינה: בחורה עומדת בדוכן פלאפל עם שני ילדים קטנים ומתחילה להזמין, ופתאום נדחף לפניה גבר מבוגר שאוחז בידיהם של שלושה ילדים ומתחיל להגיד מה הוא רוצה. אתם הייתם ישר מניחים שהם כולם ביחד? ונתקלתי גם ב"שדרוג" של הטענה, כשקניתי בגדים וחיכיתי בקופה לשלם, המוכר התעסק עם הקופה אז חשבתי שאולי יש תקלה שהוא מתקן והיות שאני נחמדה לא הערתי לו שאני מחכה הרבה זמן. אחרי המתנה של כ-10 דקות הוא שאל אותי פתאום אם אני מחכה לחשבון. מסתבר שעבר שם איזה גבר שהמוכר החליט משום מה שזה בעלי/חבר שלי/הסרסור שלי, ואני מחכה שהוא יביא לי משהו לפני שאני משלמת, ולכן התעסק עם הקופה במקום לעשות לי חשבון. מה דעתכם? ומה אתם, אלו שעובדים פרונטלית מול לקוחות, עושים כשאנשים נדחפים? ואתם משתמשים בתירוץ העלוב הזה: "חשבנו שהוא איתך?"

תלאבובה

New member
../images/Emo13.gif "הסרסור שלי"

חחחחחחחחחחחח כשאנשים נדחפים?... פשוט עושים פרצוף מתנצל - ומתנצלים.. אנחנו לא אחראים לבהמיות של אנשים אחרים.

kerend

New member
אנשים ש"נדחפים"

בד"כ העובד נותן השירות הוא "לא בעסק". הוא נמצא כדי לתת שירות ללקוח לא כדי להיות שוטר. אני בעבודה פרונטאלית מול לקוחות, תמיד מנסה להיות עירנית כדי לדעת מי הגיע לפני מי ולדעת למי לתת שירות קודם אבל לפעמים קורה מקרים שאני לא בעמדת השירות כי אני הולכת לקופות או להוציא חשבוניות או משהו אחר.. ואז אני באה ויש כבר כמה לקוחות מול עיני ואין לי מושג מי היה ראשון ומי אחרון. בדיוק השבוע היה לי מקרה של "התקפת לקוחות"- עמדו איזה 5-6 לקוחות וכל אחד דורש תשומת לב מיידית, לא משנה מתי הגיע ולמה ואיך ולא עיניין כל אחד שהוא הגיע ראשון או אחרון... כל אחד צרח מכיוון אחר... ולא שהם חיכו יותר מידי אלא סתם חסרי סבלנות מינימלית וחסרי אנושיות... כאילו אני יושבת עם כוס מרגריטה , רגל על רגל על שפת הים.. אתם רואים שאני עובדת ורואים שאני מנסה לתת שירות טוב ומהיר לכולם אז למה לצרוח ??..

Johnny the Doe

New member
גם אצלי זה דומה

אני עובד במזנון בסינמה סיטי ובד"כ אני יודע מי בא לפני מי אבל כשיש לחץ גדול ויש שורות על גבי שורות של אנשים שנפרשים לאורך כל הדלפק קשה לדעת מי בא לפני מי, גם בגלל שאני עסוק בלהביא ללקוחות את מבוקשם. אציין אני דווקא משתדל להיות "שוטר" כשאני יודע מה סדר הלקוחות ואם יש אנשים שצועקים ונדחפים (וברוך השם יש, משום מה במיוחד בסרטים כמו "מהיר ועצבני"
) אני מתעלם מהם ומתרכז בלקוח הנוכחי ולפעמים טורח להזכיר להם שהם לא הראשונים בתור. אני מקפיד גם להעיר למעשנים שיכבו את הסיגריה לפני שייגשו לדלפק כי אסור לעשן באיזור וכבר יצא לי מספיק פעמים לסרב לשרת אנשים שמתעקשים לא לכבות את הסיגריה או לנסות לעבוד עליי ולהסתיר את הסיגריה מאחורי הדלפק (כאילו שאני לא רואה ולא מריח...).

singular

New member
אם כבר העלת תנושא

אז במקרה דנו בזה השבוע לאחר ויכוח סוער עם לקוחה שטענה ש- באמריקה זה לא היה קורה נתחיל בבעייה, אצלנו יש דלפק ארוך עם המון קופות שאנחנו משרתים לקוח אנחנו מתרכזים רק בו, כמובן שאנחנו קשובים למה שקורא מסביב אבל לא בדיוק מעניין אותנו מי נמצא מאחוריו מצדדיו או מעליו של הלקוח עכשיו מה שקורה זה שאנשים מחכים בתור לקופה מסויימת ורואים שבקופה ליד זה שהגיע אחריהם כבר הגיע לקופה (מה לעשות שאלה לפנייך קונים 10 ארוחות ובקופה ליד כולם קונים רק בקבוק שתייה????) אז הם פשוט מתעצבנים ועוקפים ואז מתחילים הצעקות אחד על השני וכמובן עלינו... מה אתה משרת אותו? אני מחכה פה הרבה לפניו... אני כבר 5.. 10.. 45... 7 וחצי שעות בתור, עכשיו להזכירכם, אנחנו לא רואים מי הגיע לפני מי ומי עמד איפה?! אנחנו פשוט משרתים את מי שעומד מולנו ולא את זה שנמצא לידו או כמה שורות מימינו / משמאלו רק בגלל שהוא הגיע קודם ואין לנו כח ו/או זמן להתחיל לריב עם מי הגיע קודם ולמה באמריקה זה לא היה קורה - נכון מפני שלאמריקאים כמו לרוב (לא לכל) או לפחות לחלק מהאירופאים יש כללי התנהגות (שלצערי יש רק למעט מהישראלים), הם יודעים שהם עומדים מול קופה הם נשארים בתור שלה עד שמגיע תורם ולא פוזלים לקופות אחרות כי הם היו קודם. אז תחשבו על זה singular

אבל מה שעצבן אותי

זה שראו שאני הייתי קודם, אבל שרתו מייד את האדון שנדחף כי "חשבתי שהוא איתך", וזה קרה יותר מפעם אחת. כשאני עבדתי בנעוריי בבורגראנץ' ידעתי להגיד לאנשים "סליחה, אבל הוא היה לפניך". וכבר קרה שהסתבר שמדובר באנשים שביחד ואחד מהם יותר שתלטן, אבל בכל מקרה אם מישהו מתחיל להזמין ואדם אחר מתפרץ פתאום ומזמין גם - למה ישר להניח שהם ביחד? אתם לא מכירים את הישראלים?

טופי

New member
הפתרון/מה אני עושה

אם התחלת לקחת הזמנה, וה"נוסף" מתחיל לבקש דברים כאילו להוסיף להזמנה, אני פשוט שואל את הלקוח שמולי, שאיתו התחלתי את השיחה אם להוסיף. ככה ישר פותרים את הבעיה של שני לקוחות יחד.

דיברתי מהצד של הלקוח

כשאני הייתי בצד השני של נותן השירות ידעתי איך לטפל בבעיה הזאת. זה פשוט מעצבן שנותני שירות לא מתנהגים כמו שתיארת וישר מניחים שמי שנדחף לפני עשה את זה כי הוא יחד איתי.

kerend

New member
איך אני "אוהבת" את

האנשים שמטיחים ש"באמריקה זה לא היה קורה!" הייתי באמריקה והייתי אפילו בסניף של הרשת שבה אני עובדת והכל יכול לקרות. למשל לקוחות בארץ מתלוננים שאין עזרה בחנות ושעובדים לא פונים אליהם וגם באמריקה - בסניף הכי מפואר שמהללים כל הזמן- הייתי - והסתובבתי שעה בחנות ואף אחד לא פנה אלי לשאול אם אני צריכה עזרה.. הישראלים מתלוננים שהאריזה היא בשירות עצמי ושב"אמריקה זה לא היה קורה"- אז נכון שבאמריקה יש אפשרות לשירות אריזה - אם אתם מוכנים להיפרד מ 5 דולר (שאצלינו זה כ-25 ש"ח) אז היו עוטפים לכם בלי לשאול בכלל... וגם באמריקה עמדתי בתור של המקדונלדס למשל ואנשים נדחפו מהצד... אז לפחות עכשיו לכל אלה שמטיחים את הקטע הזה , יש לי תשובה פשוטה- הייתי באמריקה ואני יודעת בדיוק מה הולך שם... והדשא של השכן לא תמיד ירוק יותר... האמריקאים ברובם די "מרובעים" לכן הם יותר נותנים כבוד אחד לשני- מה שפחות קורה בקהל הלקוחות הישראלי ובאמריקה הייתי מזהה מקילומטרים את הישראלים כי הם כ"כ בולטים בהתנהגות שלהם - פשוט להסתכל עליהם ולהגיד "הם בטח ישראלים" ואז להתקרב ולשמוע שהם אכן מדברים בעברית... פשוט ללקוחות אין מה להגיד יותר אז הם משתמשים בזה..

Dardasitt1

New member
את טועה

באמריקה באמת יש גישה אחרת לגמרי, גם של הנותני שרות וגם של המקבלים, ואני מדברת מנסיון של שנתיים.

למעלה