לקוחות זה דרעק!

לקוחות זה דרעק!

סידרו לי לעבוד במשרד כרטיסים. מתקשרים לשם כל האידיוטים הכי גדולים של המדינה! אנשים לא יודעים מי הם, מה הם רוצים, לאיזה מופע, כמה. ובסוף אנחנו יוצאים לא בסדר. אנשים מתייחסים לקנייה כאילו הם קונים מינימום בית! נשבעת לכם שעסקאות על בתים נחתמות יותר מהר לפעמים... הזמנה טיפוסית- למען יראו ויראו! "שלום. רציתי לדעת איזה מקומות יש להופעה של X?" (ומעוותים קשות את השם) "אתה אולי מתכוון אולי ל...?" "כן! כמובן" (מצחקק. צחוקים פוקים להיות אידיוט. ממש בידור) "כן. אין בעיה (מצחקקת איתו בצביעות) כמה כרטיסים?" "2" "2. אין בעיה..." (עוד לא סימתי לנשום) "אני רוצה שורה חמישית באמצע!" "אדוני. כבר אין שורה חמישית באמצע. היא כבר נמכרה. אני יכולה להציע לך שורה 8 קצת יותר בצד. ממש טיפה, אבל רואים משם מצויין. באמת!" "לא!!! אני רוצה באמצע !!! אשתי רוצה באמצע!" אני כבר יודעת איך למכור לאלו. אין דרך אחרת מלבד זאת- "אמצע? אין בעיה. שורה 23 באמצע. מעוניין?" (וברור שיש לי יותר קרוב מ23 באמצע אבל זו הדרך שלהם להבין 18 זו שורה מעולה...) "23 מתוך כמה?" עכשיו, זו השאלה שאני הכי לא סובלת ולא מבינה את התחכום מאחוריה. בהתחלה הייתי עונה מתוך כמה ואז למדתי להגיב - "אדוני. תקשיב. זה לא ממש משנה אם זה 23 מתוך 30 או מתוך 60 שורות או אולי מתוך 23. 23 נשארת שורה 23 לא משנה כמה שורות יהיו מאחוריה. זה לא אמור לשנות לך כמה יש באולם. אני מכירה את האולם ואומרת לך שרואים משם טוב. ממש טוב!". יש את אלה שמצחקקים ואומרים "וואלה צודקת. באמת אין הגיון בשאלה. אז את אומרת מקום טוב?" יש את אלה "אני רוצה לדעת מתוך כמה. זה מאוד חשוב!" (אלה שרוכשים בית) ויש את אלה החכמים שאומרים "וואלה. מה זה משנה. תני לי שורה 8, מה שאמרת בהתחלה". מגיע השלב הכי קשה- הוא - "כמה עולה כרטיס?" אני - "אולי כדאי שתרשום את זה..." הוא - "לא צריך. אני זוכר" אני - "טוב. אז באולם ככה וככה, ביציע ככה וככה, בצידי האולם ככה וככה" הוא - "מממ... אז כמה אמרת באולם?" אני - "ככה וככה" הוא - "וביציע?" אני - "ככה וככה" הוא - "רגע... אז אמרנו שבאולם זה...?" (החום שלי עולה) אני - "ככה וככה" הוא - "הא נכון... ובצדדים?" אני - (גררר) "ככה וככה" הוא - "מממ... אז נראה לי שאלך על האולם. אמרת שזה ככה. נכון?" אני - "לא אדוני. זה המחיר של היציע. ככה וככה זה המחיר באולם" הוא - "יקר..." אני - "כן אדוני. לא אני קבעתי. לא תלוי בי" הוא - "אמממ... מה אבחר? מה אבחר? ממממממ... קשה..." (קונה בית) טוב. עברנו שלב. "אדוני, איך אתה משלם?" יש את אלה- הוא- "אתם יכולים לשמור לי את זה ואני אבוא לקופה ואשלם במזומן?" אני - "רק אם תשאיר לנו כרטיס אשראי כערבון" הוא - "הא... אבל אין לי. אני רוצה שתשמרו לי" (שנייה שומרת. היית מת) יש את אלה- "אממממ. כמה זה? 240 יחד? אממממ... את יכולה לחלק לי לתשלומים ללא קרדיט? לא? אמממ... אולי את יכולה לעשות לי הנחה? לא? אממממ. טוב תבטלי את הכל" (נשבעת לכם שאלה בד"כ מופיעים אחרי שכבר לקחתי את ההזמנה, סידרתי את הכרטיסים, חייבתי. הכל מוכן והשמוק דקה אחרי "את יודעת מה? שכחתי שאני נוסע לקטוף שסק בצפון באותו לילה, אז תבטלי!" הגענו הרי לשלב שאני לוקחת את הפרטים מהלקוח, כולל כ. אשראי. יש את הבנות הקרציות יימח שמן. "תרשמי "אורלי לוי חנוך בוקשטיין לנצנר כהן גדליה" (תמיד עם אלה יש בלבולים כי הן לא זוכרות איזה שם הן נתנו ראשון ואז מתפלאות "הא? זה מה שנתתי?" אחרי שעה של חיפושים) יש את אלה שמבקשים הנחות בדרכים מצחיקות. אני עונה להם שאין בכוחי לתת הנחות. בני 20 ומשהו- 30 שאני שומעת בקול שהם צעירים מבקשים הנחת פנסיונר. בני 60-70 (חרחורי הגסיסה ברקע) מבקשים הנחת חייל. נשים מבקשות הנחה עם כרטיס לייף סטייל, מפעל הפיס, או כרטיס ספריה (אין קשר למשרד הנ"ל) ויש את הלקוחות המתלבטים "אז אני אקנה? אני לא אקנה? שאול, מה אתה אומר? לקנות? לא. לא. אולי אני לא אקנה. בעצם למה לא? (לי) חכי שניה. (צווחת ברחבי הבית) שימי, אתה רוצה גם לבוא? לא? טוב. (לבעלה) שאול, שימי לא רוצה לבוא! (לי) את שומעת הילד לא רוצה לבוא. תורידי כרטיס (אני מורידה כרטיס) מהההההההההה??? אתה כן? הא. טוב. תוסיפי כרטיס (מוסיפה כרטיס)" וככה זה ממשיך. יש עוד אלפי סיפורים וזה הקמצוץ. ויש כמובן את ערב המופע שאנשים מחכים 6 דקות בתור "אני לא מבין. מה זה הבלאגן הזה! אנחנו במופע תרבות לא?" יאללה, משחקים לי אותה מופע תרבות. חמש שנים לא יצאו מהבית וסוף סוף הבעל לוקח אותך למופע שהוא קנה במבצע כוכבים במקום הכי גרוע בעולם ונדנד לנו שעה בטלפון שהוא רוצה את המקום הכי טוב במחיר הכי זול ואת קוראת לעצמך "תרבותית" אבל מי אני שאשפוט...

get well

New member
5 ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif פשוט ענק../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מומלץ לקרוא הכל.. תאמת אני די אחת מאלה... וזה כן חשוב כמה שורות יש כי אם יש 60 זורות 23 זה דיי באמצע...

חשישה

New member
מצחיקה..../images/Emo39.gif

הצלחת להעלות חיוך על פני ביום אפרורי זה..

מצטרף לחשישה

הצלחת להעלות חיוך על פני ביום אפרורי זה.. חבל שאני חווה דברים דומים כל יום

kerend

New member
חמודה.. קודם כל ברוכה הבאה לעולם

השירות לקוחות.. לקוחות הם קרציות לא קטנות.. אבל בזכותם יש לנו עבודה ופרנסה. אני בטוחה שבסיפור שלך קצת הקצנת את המקרים וגם לא כל שיחה שאת מקבלת היא כזאת. רוב הלקוחות הם בסדר - אבל יש לקוחות שפשוט אחרי שיחה איתם- כולם נשמעים מעצבנים.. מותר להעיר קצת ביקורת בונה ? -אבל ממש בסבבה ומתוך כוונה טובה ?.. אם לא אז אל תקראי את ההמשך - ואם כן אז ממש בכיף - קודם כל העבודה בשירות לקוחות דורשת המון המון סובלנות וסבלנות. זאת עבודה מתישה, תובענית, שוחקת ודורשת מאיתנו לא מעט אנרגיות, שלא תמיד יש לנו. הבסיס הוא שצריך להשתדל לא "להסגיר" לפעמים את מה שאנו חושבים, בטון הדיבור שלנו, ולשמור על טון דיבור אחיד ונחמד (למרות שזה מאוד קשה לפעמים
). נסי תמיד להעמיד את עצמך מעבר לקו ולחשוב על איזה מידע ושירות את היית מעוניינת לקבל- ופשוט תשתדלי לתת אותו. תחשבי שאם היית מתקשרת למשרד כרטיסים ויודעת שאת רוצה ללכת להופעה של איזשהו זמר ואת לא יודעת את הפרטים. מה היית עושה ?.. היית מתקשרת למשרד הכרטיסים מתוך נקודת הנחה שיש שם את כל מה שצריך לדעת. אז מתקשרים ושואלים באיזה שעות המופעים, ואיזה שורות יש. אם הוא מבקש באמצע אז תגידי לו שאין בשורה 5 באמצע אבל יש בשורה 23 באמצע. תני לו להחליט והוא כבר ישאל לבד מה יש יותר קרוב- מבלי שתצטרכי להגיד לו את זה כמה פעמים. ומי ששואל כמה שורות יש באולם- לא מכיר את האולם ורוצה לדעת מה המקום שלו ביחס לאולם כולו- לי לא נראה כשאלה מוזרה אלא כשאלה עיניינית שזה חלק מהמידע שהייתי מצפה לקבל ממרכז כרטיסים. אם אין לך את הנתונים אפשר לומר שאין לך אפשרות לראות זאת במחשב אך את יודעת שהשורה שהוא מקבל זה במקום טוב. את צריכה לתת בעצם ללקוחות את כל המידע ולתת להם את האפשרות לבחור מה שטוב להם. להגיד ללקוח "מה זה משנה לך" זה ממש לא משפט טוב ולא שירותי וגורר לפעמים עצבים מצד הלקוחות- כי מה שמשנה לאחד לא ישנה לאחר ולהפך. ולא את ולא אני לא נגיד להם מה סדר העדיפויות מבחינת השאלות שהם מצפים מאיתנו לתת להם תשובות. גם להגיד "אולי כדאי שתרשום את זה"- כשהוא שואל כמה עולה הכרטיס- דורש קצת הרחבה קלה- תנסי לתת לו הסבר קצר ומקדים שישנם מגוון של מחירים לפי מקום המושב באולם ואת מציעה לו לרשום על דף את הפרטים הבאים :.. (ולשאול אותו "אתה רושם?")ואז להתחיל לפרט לו. צריך קצת לתת הסבר כי תמיד יוצאים מנקודת ההנחה שהלקוח לא יודע כלום מבחינת איך הולכים העיניינים- מה שלך נראה ברור בהחלט. ככה לתת לו להבין למה את מבקשת ממנו לרשום את הפרטים ושיהיה לו קשה ומבלבל לזכור אותם. וכשהוא אומר לך "יקר לי.." לאמר לו "אלה המחירים שיש לי להציע לך" ואולי אפילו להציע לו את המקומות הפחות אטרקטיביים - הזולים יותר (אם יש כאלה)- אולי הוא בכל אופן יהיה מעוניין בהם. ועם כל שאלות ההנחה האלה לא כדאי לך לומר ש"אין בכוחי לתת הנחות"- זה כאילו את לא מתאמצת מספיק- אפילו אם תתגלגלי 80 פעם ותעשי את כל מה שאת יכולה (ללקוחות יש שמיעה מאוד סלקטיבית אז צריך קצת לתת להם מילים יותר החלטיות ולא מהוססות) את יכולה לומר כבר בשאלה הראשונה שלו "אדוני, אין כרגע מבצעים או הנחות כלשהן ואלה המחירים שיש לי להציע לך". השלב של "תבטלי" זה הדבר באמת הכי מעצבן בעולם- הקדשת לו זמן, נתת לו את כל הפרטים, הוא כבר נתן לך מס' כרטיס אשראי, ואז הוא מבטל ?!.. מעצבן אבל זה גם חלק מהעבודה. בגדול - כל מה שסיפרת פה מאוד מוכר לכולנו, כל מי שנותן שירות יתקל בצד המכוער של הישראלים ולפעמים גם בצד היפה שלהם (כמו למשל לקוחות שיצאו בטעות עם מוצר בלי לשלם עליו כי שכחו ששמו אותו מתחת לעגלה של התינוק שלהם והם חוזרים לחנות ומציינים ששכחו לשלם ומבקשים לשלם עליו) יש כאלה ויש כאלה, רק מה שצריך זה הרבה סבלנות.. כמובן שמותר ורצוי אפילו לקטר ולקלל אותם כאוות נפשך כשהם לא מולך או לאחר ניתוק השיחה - אבל כל עוד הם מולינו או על הקו- לשמור על שיא הנעימות של השיחה (עד כמה שניתן כמובן- לא מציאותי לעשות זאת תמיד) ולתת שירות שתירצי לקבל אותו את כלקוחה. אני מאמינה שאת עושה את זה ושאת נחמדה אליהם בטלפון אבל בגלל כמה דברים שציינת פה שקצת צרמו לי - החלטתי קצת לרשום בפירוט. את יכולה כמובן לא להסכים עימי אך אני מנסה כאן לתת לך כמה טיפים קטנים רק מהניסיון שלי- כי גם אני עשיתי טעויות לא מעטות בעבר ולמדתי מהם המון. וכמובן שהכל על גדר
בלבד. לא מכירה את הנהלים שיש לך ואת שיטת העבודה שלכם. מה שכן - שיעשעת אותי מאוד בסיפור שלך - מה באמת מישהו ביטל כרטיסים כי הוא נסע לקטוף שסק בצפון ?? (אני מקווה שזה היה בצחוק-כי עם הלקוחות של היום - הכל יכול להיות..)

La la la 20

New member
מצוינת../images/Emo151.gif זה כל כך נכון!

אבל גם אני הייתי מתעקשת לדעת כמה שורות... זה נותן אינדיקציה לגודל האולם...

23 לנצח תהיה שורה 23 !

גם יהיו מאחוריה 15 שורות וגם היא שורה אחרונה. ויש גם את הקרציות שרוצים לדעת ב-ד-י-ו-ק באיזה כסא וכמה כסאות יש. ושוב, אולי בגלל שאני רגילה לזה זה לא נראה לי כזה ביג דיל עניין המיקום. באמת. מצידי לשבת שורה אחרונה בצד. ממש לא קריטי.

תלאבובה

New member
נכון, אבל

אם את שורה 23 מתוך 24 אז את בסוף... פדיחות ואם את שורה 23 מתוך 6,543 שורות אז וואלה, שיחקת אותה!

ice girl

New member
מעולה ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

שבוע הבא אני חוזרת לתת שירות, הפעם בתור דיילת שיווק בסופרים (אתם מכירים, אלו שנותנות לטעום כל מיני דברים). אז אשמח גם לספר חוויות ממקום הזירה

תלאבובה

New member
לקו לקו לקוחות

היום אני מדברת עם לקוח אחד ופתאום אני שומעת מאחוריי, בדיוק ככה : "סליחה סליחה סליחה סליחה סליחה..." (יש לקרוא עם הפרש של שניה בין סליחה לסליחה). אז הסתובבתי בשיא העצבים ואמרתי : "שנייה!!!".. ואז הלקוחה שאמרה את הסליחה אמרה "אני משוחחת עם המוכרת לידך".. ובאמת היתה עוד מוכרת לידי.. אבל "משוחחת"?! נו באמת.

rita25

New member
פשוט גדולה!! הרסת אותי מצחוק

אבל מה שנכון נכון.. יש רבים כאלה. למרות שתמיד חשבתי שעבודה במשרד כרטיסים היא הכי פשוטה, כולה להזמין כרטיס. מסתבר שאותם לקוחות מתקרצצים ומציקים בכל מקום. טוב, נו, עם סגולה!

למעלה