לקוחה קשה....

chop007

New member
לקוחה קשה....

כבר סיפרתי פה את הסיפור לפני חודש וחצי ואספר בקצרה שוב... לפני חודשיים וחצי קנתה ממני מישהי 2 טבעות זהב בהזמנה מיוחדת. היא לא מרוצה מהם והיא רוצה להחזיר אותם. במדיניות שלי אין החזרים להזמנות מיוחדות אבל היא דיי עקשנית... הטבעות נקנו ב1/3. אני ממש לא יודעת מה לעשות. עשיתי לה את הטבעות בדיוק כמו שהיא רוצה היא ראתה תמונות שלהם אחרי שהן היו מוכנות...עכשיו היא מתחרטת... אני כבר דיי מיואשת מהלקוחה הזאת וכבר כמעט נוטה לקבל אותן בחזרה... מה גם שאם היא תשלח לי אותן בחזרה המכס בטח יעצור לי אותן...בכל זאת 260$ מה אתן מייעצות לי לעשות?

Kasandra100

New member
לדעתי

להסביר לה שאת לא יכולה להחזיר כסף חזרה זה מוסבר בפוליסיס שלך ובמיוחד על מוצרים שנעשו לפי הזמנת הלקוח. להזכיר לה שהיא ראתה את התמונות הברורות של המוצרים ועצם התשלום שלה מהווה אישור שהיא מרוצה מהתוצאה. לקבל את המוצרים חזרה מהווה בעייה בשבילך בגלל שתצטרכי לשלם מכס גבוה לפי חוקי ישראל וגם מאחר והטבעות הן לפי הזמנה מיוחדת את עלולה להתקע אתן וזה הפסד כסף ברור בשבילך, ולכן יש לך מדיניות של אי החזרה. כפשרה את מוכנה לזכות אותה ב-10%, את מאד מצטערת אבל זו תשובתך הסופית.

chop007

New member
במה אני מסתכנת? בפידבק שלילי?

כאמור הטבעות נמכרו לפני 70 ימים.

אפשר להשאיר פידבק עד 4 חודשים

וכאמור אני לא חושבת שצריך לרצות לקוחה בכל מחיר אבל המחיר כאן הוא פידבק שלילי וזה תלוי רק בך אם את מוכנה לכך. אין ספק שהחזר המוצר יגרום לך הפסדים אבל השאלה היא אם תצליחי למכור את הטבעות שוב וגם עד כמה הלקוחה מתעקשת.

Kasandra100

New member
לגבי פידבק

לא יתכן ופידבק יהיה חרב על הראש שלנו. לדעתי יש מקרים שצריך להלחם עם אטסי כדי להוריד פידבק לא הוגן, במיוחד כשיש הוכחות (התכתבויות). זו החלטה אישית כמובן, אבל אני לא הייתי מוכנה שיעבדו עלי עם פחד מפידבק שלילי לא הוגן.

E i t a n 47

New member
את צריכה לבדוק האם את יכולה למכור את הטבעות

האם למרות שעשית אותן ללקוחה ספציפית האם תוכלי להציג אותן למכירה. אם התשובה חיובית אני הייתי לוקח אותן בחזרה וסוגר את הנושא. רק אם התשובה שלילית הייתי אומר לה שאין אפשרות לקבל חזרה .

milshake

New member
מסכים

אם יש מצב שתמכרי אותם למישהו אחר, קחי חזרה. תני החזר מלא רק לאחר קבלת המוצר, ושלום על ישראל.

chop007

New member
אני מאמינה שכל תכשיט אפשר למכור, גם אם יקח קצ

קצת זמן....ופה זה לא העניין. העניין הוא: 1.שעשעיתי לה טבעות בהזמנה מיוחדת לפי הדרישות שלה מזהב עם אבני גרנט 2.המכס כנראה יעצור לי אותן בגלל המחיר 260$ ולשחרר אותם יעלה לי הרבה מאוד!!!! 3.וכן קצת מכעיס אותי הפחד שלנו מפידבק שלילי...הכל היה לפי בקשתה... אני ממש לא יודעת מה לעשות...

glassarah

New member
לא משלמים מכס על סחורה שמוחזרת

במקרה הכי גרוע תצטרכי להגיע אליהם עם הקבלה על הרכישה, וכדאי לבוא גם עם צילום מודפס של המוצר וכל הוכחה אחרת שהמוצר נשלח מישראל. אמרת לה מראש שאין החזרות, או שזה רק כתוב בפוליסיז? רוב הלקוחות באטסי לא מודעים לקיומם של הפוליסיז, כדאי לכתוב דברים כאלה גם בדף המוצר עצמו ואולי גם ליידע את הלקוח בכך לפני שמתחילים לעבוד על הזמנה מיוחדת. אני הייתי נותנת לה את ההחזר, עם כמה שזה מתסכל. כמובן רק אחרי שהטבעות יגיעו אלייך.

chop007

New member
אני לא יודעת מתי קרה לך שהיית צריכה לשחרר תכש

תכשיט מהמכס לאחרונה גם כזה שאת בעצמך יצרת במו ידייך ומכרת...גם לי לא יצא למזלי... אבל היו פה בפורום דיונים בעבר.... זה ממש אבל ממש ממש לא פשוט לשחרר תכשיט שמכרת ביחוד בסכום כזה. מתחת ל50$ אין בעיה. יותר נכון...זה בלתי אפשרי לשחרר אותו בלי לשלם הרבה כסף...

glassarah

New member
לפני כמה חודשים, האמת

והערך היה גבוה בהרבה ממה שאת מציינת, לא מדובר בפריט שהחזירו לי מאטסי אלא בכ-40 פריטים שהוצגו בגלריה באנגליה. הדבר נעשה על בסיס חברי בזמן שביקרתי באנגליה, כך שלא היו לי קבלות או מסמכים רשמיים, אז הגעתי למכס עם צילומים של כל המוצרים. הייתי צריכה לעבור כמה אנשים שונים שם, ונדמה לי שבאיזשהו שלב הראיתי להם את האתר שלי כדי שיראו שאני מייצרת מוצרים כאלה. אם הייתי יכולה להציג להם קבלה על מכירה ו/או פתק מוחתם של דואר רשום אני מניחה שזה היה הולך הרבה יותר מהר. בכל אופן, בסוף נתנו לי את החבילה ולא שילמתי מכס בכלל. מכס נועד לייבוא, לא יכולים לגבות מכס על מוצר שמקורו בארץ.

onor

New member
את יכולה לבקש ממנה

לסמן את המשלוח כסחורה מוחזרת ושתצרף את החשבונית מפיי פאל. זה יקל על עניין המכס...

chop007

New member
תודה. כנראה שזה מה שאני אעשה למרות שממש לא בא

לי לתת לה החזר אחרי שהפכתי בשבילה עולמות!!! גם קיבלה הנחה...גם זהב...הזמנה מיוחדת.. ובסוף היא לא רוצה... באסה לקוחות כאלה!!!

orithadad

New member
אבל מה בעצם קורה אם החבילה

מגיעה לסניף דואר? אני קיבלתי בחזרה ממש בימים אלה שרשרת שהגיעה לסניף הדואר והתשלום על המכס הוא בעצם בסניף הדואר. מה עושים במקרה כזה? החבילה בסניף ולא במכס

glassarah

New member
אמרו לי פעם שאפשר להגיש על זה ערעור בסניף

אבל זה צריך להיות לפני שאוספים את החבילה ומשלמים את המכס. מציעה שתגיעי לסניף ותשאלי שם, ותביאי איתך את כל המסמכים שמוכיחים שתוכן החבילה הוא סחורה מוחזרת. זה קרה לי לפני הרבה זמן ואני חושבת שויתרתי על העניין כי זה היה סכום קטן ואמרו לי שאצטרך לחכות כמה שבועות לתשובה מהמכס, ולא רציתי לחכות. אבל בכל מקרה, נראה לי שעדיין קיימת האפשרות הזאת.

orithadad

New member
תודה! הבנתי. אני אבדוק את העניין

ונראה מה הסכום בדיוק.

למעלה