לקדש מלחמה.

לקדש מלחמה.

אנשים מסביב מנצחים בכל-מיני מלחמות. רק הבוקר, בעיתון: לואַיי מרעי, קטוע רגליים, נפצע על גבול לבנון - אילו מילים! איזה גיבור! מספר דפים קדימה - עמליה עמית רושמת ניצחון: בנה האוטיסט נכנס לכיתה א'. ועוד נצחונות: קטנים וגדולים, טקטיים ואסטרטגיים, בקרבות ובמלחמות. ואיה הוא הנצחון שלך? ומהו הנצחון? ואולי בכלל אין לך את מי או את מה לנצח? ואם אין מלחמה ואתה בהפוגה - מדוע, אם-כן, צבעי ההסוואה על פניך? האם שווה לפתוח במלחמה רק בשביל הנצחון? אני חייב ניצחון! ולו רק בשביל שמחת-המנצחים... אה... שכחתי: במלחמת-התשה אין מנצחים. אני חייב, אם-כן, לסגת או לתקוף! ולכם, אנשים יקרים, אקדים ואאחל: שנה-טובה! שנת-שלום!!!

_alon_

New member
נצחון, הפסד, קרב..

ציטוט על קראטה, מאת פונאקושי, שמדבר על מה חשוב (ניצחון, הפסד או אולי הדרך (DO)- התמודדות, וחתירה לשיפור עצמי). The purpose of the art of Karate does not lie in victory or defeat but rather in striving for a perfect character of its practitioner. -- Master Gichin Funakoshi

zimes

New member
הורים

רבים מתבטאים כך: - הילד זקוק לגבולות. - אני לא אכנע לדרישות שלו. - הבסתי אותו - הוא אוכל גם סלט! - זה בסדר, בימים הראשונים בוכים, אח"כ מתחשלים. ועוד מילים שכאלה: סחיטה, מניפולציה, קרב, ניצחון, נסיגה, שורד ... אתה מחפש מלחמה? היה הורה! > הילדים של צימעס לא זכו <

למעלה