לקדם את הפירוד

לקדם את הפירוד

בעלי ואני נשואים 7.5 שנים. שנינו נישאנו בגיל מבוגר יחסית ויש לנו שתי בנות מקסימות בנות 6.5 ן-2.5 המשותף ביננו מאוד מועט, ובמהלך השנים אף החריף. בעלי אדם לא חברותי ולא משפחתי. במהלך השנים הדף כל הצעה ופעילות משותפת עימי, עם הילדות והמשפחה המורחבת. הוא כמעט ולא מגלה עניין בפעילות ילדותינו ובמסגרות החינוך בהן נמצאות. הוא מאוד מרוכז בעצמו, בענייניו, הנאותיו וקשייו והחיבור אלי הוא רק כמשענת ויועצת לבעיותיו. עם השנים התרבו התיסכולים, המריבות והכיעור ביחסים עד כדי פנייה לבית משפט למטרת גירושין וחלוקת רכוש. העדפתי בסופו של דבר להגיע להסכם איתו מהחשש לצאת למלחמה נגדו, שכן מדובר באדם מאוד קיצוני בתגובותיו וכמו כן, מתוך מחשבה שיש ילדות והקשר הרי לא תם בזאת. בפועל, חלפה שנה מאז תחילת התהליך יש ביננו הסכם עליו אנו חלוקים (לא בהרבה) ותחושה שלא ניתן לפרוץ קדימה. בעלי מנסה להתלות ביחסים עם מישהי אותה מכיר, אך ללא הצלחה וניראה לי שההתקדמות מותנת בכך. מצבו הכלכלי וכן המציאות עימה יצטרך להתמודד בחוץ לא קלה ועל כן נוח לו למשוך את המצב, למרות שאני מוותרת לו כלכלית בלא מעט, הוא רואה רק את עצמו. אני לא כ"כ יודעת איך לקדם את המצב, כל גורם חיצוני שהצעתי לו בזמנו שנלך להתייעץ איתו, הוא הדף אשמח לשמוע אם מישהו יוכל להאיר לי נקודות אפלות אותם אני לא רואה, תודה יעלי
 
להתגבר על הפחד מתגובותיו

כשאת רכה ומוותרת ומוכנה לשנות עמדה על פי גחמותיו של בעלך, הוא מנצל זאת. יתרה מזו, אם תגובות קיצוניות מביאות תוצאה חיובית מבחינתו, הוא רק ישתמש יותר בתגובות שכאלו. תחליטי עם עצמך מה את רוצה, על מה את מוכנה לוותר ועל מה לא ומצאי את האומץ לדחוף את העגלה קדימה, גם אם המחיר הוא להיכנס להליך משפטי. אחרת תישארי תלויה בחסדיו ובגחמותיו. אני מציע לך להתייעץ גם בפורום "דיני משפחה וירושה" - פורום מומחה בניהול עו"ד.
 
לקדם את הפירוד

תודה לך איש המערות, נראה כי אני זקוקה מדי פעם לחיזוק וניעור שכן,בעלי איש מלחמות ולא מכיר שפה אחרת. כל נסיון לתקשר אותו בנועם מנוצל על ידו לצרכיו האישיים ונוחיותו. כבר אתמול הצבתי לו אולטימטום שאם לא יתייחס להסכם ברצינות ויחתום עליו איאלץ לנצל את פנייתי הראשונית לבית המשפט ולהמשיך ההליכים במסגרת זו, ואכן הוא קצת מתעורר מבין שלא יוכל לקבל ארכות אינסופיות, לנצל את טוב ליבי להמשיך להתגורר בבית ולהתרועע להנאתו עם אחרת. אין לי בעיה שיעשה זאת, אך מחוץ לבית לאחר פרוד.תודה יעל
 

adam33

New member
בעלך

בעלך רוצה את הנאותיו האישיות ולא רוצה לדבר על חייו אלא רק על הדברים הטכניים להיות בעל זה גם לראות הרבה דברים שכאשר אתה רווק אינך רואה אותם להיות נשוי זה לתת וחובה לתת גם כשאתה לא מקבל אוליי בעצם בעלך החליט שזה לא מה שהוא ציפה והנתינה היא משהו חדש שהוא עדיין לא מעכל אותה. אדם שנישא בגיל מאוחר בעצם כל הזמן משווה בין מה שהיה לבין המצב העכשוי יתכן וזה מה שהוא עושה כל יום והשינוי הוא משהוא שהוא עוד לא למד כיצד להתמודד איתו יש אנשים שכאשר הם נישאים בגיל מאוחר הם מהר נכנסים לחיי האלה יש שבעצם נכנסים למצב מסויים שרק " נענעוע" יגרום להם להתחיל להבין שזו איננה חברות אלא נישואין עם זכויות ובעיקר חובות לפי דעתי את צודקת שאת מעלה את הבעיה על סדר יומך כי גם לך ברור שאי אפשר להמשיך במצב הזה. 1.אל תסכימי לצרף מישהי ליחסים - זה רק יקבור אותך ולא יועיל למצב שאת נמצאת בו. 2.תתחילי בעצם את להוביל אותו בכך שתקבעי את את הדרך לשיקום והדרך לנסות לאחות את הקרעים. 3.בכל מקרה , המשיכי בקו הזה ואני מאמין שבסופו של דבר הוא יבין שגם הוא לא יכול להמשיך ככה. בהצלחה.
 

story4u

New member
צר לי לומר לך ...

גם אני נתקלתי בסיטואציה כמו שלך אבל אצלי האשה התנהגה כמו בעלך. אני יכול רק לומר מניסיון אישי שלעיתים שום דבר לא עוזר פשוט שום דבר ... לא גישור, לא פשרות, לא ויתורים, לא הסכמות, לא הושטת יד לשלום - כלום ! יש אנשים רעים, אטומים, טיפשים שמוכנים ללכת עד הסוף המר ולא אכפת להם איזה נזק הם גורמים בדרך ... (תחשבי על זאת שהייתה צריכה להתגרש מסאדם חוסיין)
 
למעלה