לצפתיים שבחבורה

sharonpines

New member
לצפתיים שבחבורה

האם מישהו מכיר את הזוג חנה ונפתלי וייסבלום מצפת? היו להם לפחות שלושה ילדים: ציפורה, יהושע ואסתר. נפתלי נפטר בשנת 1945, חנה נפטרה בשנת 1954, יהושע נפטר בשנת 1943, אסתר נפטרה בשנת 1994 וציפורה נפטרה בשנת 1987. שרון

sharonpines

New member
../images/Emo32.gifלכל מי שחיפש אותי היום

והיו הרבה כאלה... לא הייתי כל היום בבית, בין השאר לטובת עסקי שורשים (ובקצרה, התווספו לי היום עוד כמה עשרות בני משפחה!!!) אענה לכולכם מחר (אם ירצה השם). זאבי - תודה גדולה מאוד. שרון

א77

New member
תודה גדולה וזהו?!

עזבי את התודה. עבדתי. שלחתי אי מייל עם תוצאות. ובאין תגובה, העתקתי למסר את הפיענוחים. ומסקרנת אותי התגובה למלאכה עצמה, הרבה יותר מאשר התודה.
אוקיי, כנראה עדיין לא עברת על הכל, אבל אני ממתין לשמוע חוו"ד.

sharonpines

New member
אכן עוד לא עברתי על זה

התודה הייתה רק הקדמה לשאגות ההתפעלות. ועדיין לא עברתי על זה... שרון

נסי להעזר ב -- "איש הרוח"...

מנהל פורום "כלי זמר" ופורום "דתיים" - כאן בתפוז, איש צפת מדורות...

שטמון

New member
וייסבלום מצפת

מכיר גם מכיר. ואולי אוכל לאתר גם את אלו שלך. המדובר בצאצאיו של ר' אלימלך מליז'נסק כך שיש אנשים שחושבים שלהיות קשור אליהם משפחתית זו זכות גדולה. אבל... כהרגלי אני נכנס לפורום לדקה או שתיים בבוקר, וזה כל הזמן שיש לי להקדיש. תשובה מפורטת יותר תתקבל בערב.

sharonpines

New member
אכן מצאצאיו של ר' אלימלך מליז'נסק

"מכיר" זה אומר שיש לך קשר משפחתי אליהם, או "מכיר" זה מהשכלה כללית? שרון

שטמון

New member
וייסבלומים מצפת.

אז ככה - מי שאת מחפשת הוא אולי ר' נפתלי ויסבלום בן ר' זושא ויסבלום מצפת, שיצא ב 1914 בשליחות לגליציה ונתעכב שם כל המלחמה, והניח בארץ משפחה מסועפת לרבות בן שהיה רופא שיניים מפורסם בירושלים? את זה מצאתי אצל וונדר בחכמי גליציה חלק ב' עמ' 896 בערך ר' מאיר ויסבלום. הקשר שלי לויסבלומים הוא כזה - אני נינו של ר' שמואל יוסף ברנדוין, שהיה נכדו של ר' אברהם ברנדוין מצפת שהיה בעלה של חנה ברנדוין לבית ויסבלום מצפת, (אחותו של אותו נפתלי ויסבלום), שהיתה בתו של ר' משולם זוסא וייסלום מנדבורנא נינו של ר' אלימלך ליפמן ויסבלום מליז'נסק - הנועם אלימלך זיע"א. יש בפורום הזה חוץ ממני מומחים אדירים לענייני ויסבלום, והתפלאתי מאד שכל הפורום לא מלא בתגובות לשאלתך. ידוע לי שידידנו א77 מכיר אדם שעוסק בכתיבת ספר על כל צאצאי הנו"ע, אבל אם זכור לי המדובר באדם הגובה שכר עבור מידע (ואני מתנצל מראש אם זכרתי לא נכון).

sharonpines

New member
../images/Emo124.gifעוד קישור בעץ הפורום!!!

בהנחה שאנחנו מדברים על אותו נפתלי וייסבלום: צפורה וייסבלום (1900-1987) בתם של נפתלי וחנה וייסלבום נישאה בצפת למנס מנחם פיינשטיין שהוא בנם של שמואל וחווה-פייגה פיינשטיין. חווה פיינשטיין היא אחותה הבכורה של חיה-שרה רוזנצוויג שהיא אמא של לאה שהיא אמא של דוד שהוא אבא של דן שהוא אבא של sharonpines (אני
) אגב, לפחות מהצד הזה מסתיימת לה שושלת וייסבלום-פיינשטיין. לצפורה ולמנס היו שלושה ילדים (נותרו 2), שלושתם לא נישאו מעולם ולא הביאו ילדים לעולם. או בקצרה - שטמון - ברוך הבא בן-דוד חדש
שרון

שטמון

New member
תמיד שמח למצוא קרובים חדשים

אבל כדי לא לצנן לך את ההתלהבות, נפתלי הוא שם מאד נפוץ בקרב משפחת וייסבלום ולפני שאנחנו גומרים את ההלל על הקשר החדש שנתגלה צריך לוודא סופית שאכן מדובר באותו נפתלי. כדי שלא תחשבי שאני חס וחלילה נמלט מקשר משפחה איתך, אז אומר לך שכל הוייסבלומים קרובי משפחה, וכולם מוצאם מהנועם אלימלך, כך שיש לנו ודאי אב משותף, רק השאלה היא אם המדובר בתשעה או באחד עשר דורות אחורה. דרך אגב, מהנועם אלימלך אחורה יש שושלת נאה מאד שמגיעה עד רש"י, ולעוד כל מיני מקומות מעניינים. צ'ופר נוסף הוא שאם את אכן צאצאית של משולם זוסא מנדבורנא (אביו של נפתלי "שלי") אז אשתו, ציפורה דבורה היא צאצאית של שאול ואהל (המלך ליום אחד) ואמה, אסתר רחל, היא נכדתו של ר' לוי יצחק מברדיצ'ב. כל אחד מהם נושא עמו אחורה שושלת של עשרות דורות של רבנים, והיריעה כאן תיקצר מלפרט. דרך אגב, מקור שבו אפשר לוודא לגבי הזהות של הנפתלים שלנו (אם המדובר באותו אדם), הוא כמובן ספרו של ניל רוזנשטיין "לא נותקה השלשלת".נפתלי שלי צריך להופיע שם בהיותו צאצא לשאול ואהל, ואם כן אז רוזנשטיין טרח ורשם גם את כל שמות צאצאיו. לפעמים זה מדהים לאיזה פירוט הוא מגיע. למשל אבא שלי מופיע בספר כ"אמיר מעפולה"... (האמיר היחידי המופיע באינדקס) לצערי, לאחר שנתיים ששאלתי את הספר משכנתי, היא נזכרה בקיומו והחזרתי אותו ואיני יכול עוד לבדוק. עם זאת עדיין ניתן להשיגו בכל ספריה גדולה וידוע לי על עותק המצוי בחדר הרמב"ם בבית אריאלה. אשמח מאד לשמוע את תוצאות בדיקתך, ולרענן איתך את העץ, כל החוליות המשותפות המובילות ממך אלי, וכמה שאפשר אחורה.

sharonpines

New member
לחנה גונן ולשטמון

גם הקשר שלי לפיינשטיין וגם הקשר שלי לוייסבלום הוא קשר של נישואין ולא קשר דם. כלומר, חוה-פייגע פינחס התחתנה עם שמואל פיינשטיין, וכך החלה שושלת פיינשטיין אצלנו. את מקורותיו של שמואל פיינשטיין אם כך, איני חוקרת. איני יודעת מאן הגיע, הפרט היחיד הידוע לי עליו שהוא היה חבר לספסל הלימודים של הרב קוק. אותו הדבר לגבי וייסבלום: צפורה וייסבלום התחתנה עם מנס פיינשטיין, כך שבעצם את הוייסבלומים אני לא חוקרת. אבל מכיוון שבנותיהם של צפורה ומנס הזכירו את צפת וידוע לי שיש צפתיים רבים בפורום, חשבתי שזו הזדמנות לחבור חיבור חדש. כך שזו לא משימה שבראש מעייני אלא משימה מסוג nice to have. בכל אופן, שטמון, אשמח לקבל אותך גם בתור בן-דוד וירטואלי
שרון

הפיינשטנים של מביאליסטוק

הסבתא רבא שלי היתה מיכל לבית פיינשטין ביתם של צבי וחיה מביאליסטוק. שלך חנה גונן

למעלה