תמיד שמח למצוא קרובים חדשים
אבל כדי לא לצנן לך את ההתלהבות, נפתלי הוא שם מאד נפוץ בקרב משפחת וייסבלום ולפני שאנחנו גומרים את ההלל על הקשר החדש שנתגלה צריך לוודא סופית שאכן מדובר באותו נפתלי. כדי שלא תחשבי שאני חס וחלילה נמלט מקשר משפחה איתך, אז אומר לך שכל הוייסבלומים קרובי משפחה, וכולם מוצאם מהנועם אלימלך, כך שיש לנו ודאי אב משותף, רק השאלה היא אם המדובר בתשעה או באחד עשר דורות אחורה. דרך אגב, מהנועם אלימלך אחורה יש שושלת נאה מאד שמגיעה עד רש"י, ולעוד כל מיני מקומות מעניינים. צ'ופר נוסף הוא שאם את אכן צאצאית של משולם זוסא מנדבורנא (אביו של נפתלי "שלי") אז אשתו, ציפורה דבורה היא צאצאית של שאול ואהל (המלך ליום אחד) ואמה, אסתר רחל, היא נכדתו של ר' לוי יצחק מברדיצ'ב. כל אחד מהם נושא עמו אחורה שושלת של עשרות דורות של רבנים, והיריעה כאן תיקצר מלפרט. דרך אגב, מקור שבו אפשר לוודא לגבי הזהות של הנפתלים שלנו (אם המדובר באותו אדם), הוא כמובן ספרו של ניל רוזנשטיין "לא נותקה השלשלת".נפתלי שלי צריך להופיע שם בהיותו צאצא לשאול ואהל, ואם כן אז רוזנשטיין טרח ורשם גם את כל שמות צאצאיו. לפעמים זה מדהים לאיזה פירוט הוא מגיע. למשל אבא שלי מופיע בספר כ"אמיר מעפולה"... (האמיר היחידי המופיע באינדקס) לצערי, לאחר שנתיים ששאלתי את הספר משכנתי, היא נזכרה בקיומו והחזרתי אותו ואיני יכול עוד לבדוק. עם זאת עדיין ניתן להשיגו בכל ספריה גדולה וידוע לי על עותק המצוי בחדר הרמב"ם בבית אריאלה. אשמח מאד לשמוע את תוצאות בדיקתך, ולרענן איתך את העץ, כל החוליות המשותפות המובילות ממך אלי, וכמה שאפשר אחורה.