לצערי

לצערי

לא הייתי מחובר אתמול ושלשום לאינפוזית האינטרנט בגלל שנסעתי למרכז. יש לי גם הקלטה עם בחור חביב ומיוחד שעושה מוזיקה מיוחדת. הוא חוזר בתשובה,חסיד ברסלב,מקיבוץ אילת השחר. מה שמעניין בסיפור הוא שאני מנסה לשייך ולהגדיר את המוזיקה שהוא עושה, ואני לא כ"כ מצליח:)) אולי אני אבקש ממנו ונעלה לכאן את אחד הקטעים שעשינו (אנחנו בסקיצה השביעית כבר) ואתם תחוו (ככה כותבים?) דעה בעניין
שמעתי קצת מהדיסק החדש של יחיאל (חיליק) פראנק אתמול ונהנתי מאוד
אתמול נפגשתי בחתונה עם אהרון רזאל ושוחחנו קצת על מה שהוא עושה בתחום המוזיקה,אמנם זה לא כליזמרים אבל הסגנון שלו גם מיוחד ושונה. אולי לאחר שנארח את ר´ רונן חזיזה שגם הוא זמר ויוצר מוכשר בפני עצמו, נארח גם את אהרון רזאל כאן בפורום החביב שלנו
את ר´ ישראל דגן שהוא אחד היוצרים המוכשרים של חסידי ברסלב נארח בעז"ה בפורום ברסלב בהנהלתו של ידידי החשוב,היקר והמיוחד ר´ פראזניק הי"ו
לאחר מכן נביא אותו לכאן גם כן. אני מסתפק האם כדאי לפרסם את הדברים בכל הפורומים,או לעשות זאת בלי פרסום בכל הפורומים. יש גם אפשרות ליצור קשר עם משה (מוסה) ברלין (קלרניטן מתלמידיו של ר´ אברום קלינטר) ואני בודק את העניין. מייד בהודעה נפרדת בשרשור הזה נשוחח על אחד הגדולים,אולי הגדול מכולם לעניות דעתי בכל אופן,שכל מי שמוזיקת הכליזמר היא חלק ממנו לא נשאר אדיש כשהוא שומע את השם ר´ נפתלי ברנדווין. כבר הזכרנו אותו כאן כמה פעמים ואני רוצה לכתוב כמה דברים ברשותכם
אני לא יודע כמה זמן יחזיק הפורום המיוחד הזה. אבל בשבילי זה פרוייקט מיוחד, ואני אסביר את עצמי. מערכת הפורומים של תפוז בנויה בצורה מצויינת. דברים שנכתבים נשארים לאחר מכן בארכיון של הפורום.אני חושב שמגיע לנו שיהיה אתר-פורום שיתעד את המוזיקה,את הסיפורים ואת ההיסטוריה,וכל זה יקרה בעברית. אם תעיינו ברשימת הקישורים,תוכלו לראות הרבה אתרי כליזמרים,לצערי בעברית זה לא היה קיים עד שנפתח הפורום שלנו. לכן אנחנו כאן. מידי פעם אני מעיין בארכיון של הפורום שלנו ואני מוצא דברים נפלאים
חשוב מאוד לדעתי העניה להמשיך ולתעד את העניין וזה מה שאנחנו עושים כאן:)) אנחנו ממשיכים עם החברים הנפלאים במלאכה

לא לא../images/Emo9.gif

איש הרוח לא שכיר ולא מגיע לו החזרי מס
אפשר להמשיך הלאה

King of the Klezmer Clarinet

"המלך",לא לא זוהר ארגוב,הוא אכן לעניות דעתי היה המלך במוזיקה המזרחית. "המלך" שלי במוזיקת הכלייזמרים הוא: Brandwein Naftule למה? כי הוא מייצג נאמנה את הרגש,והמיוחדות של המוזיקה הזאת הן בניגונים הן בביצוע,וגם מילה טובה לתזמורת שלו.כל "נגיעה" של הצ´לו והטרומבון,הפסנתר והתופים שווה זהב
אנחנו נוכל לחקות את המנגינות.את הביצוע זה יהיה קשה. התזמורת של נפתולי ברנדווין שייכת לדור אחר.גם ההקלטה במדיה האנולוגית הישנה יוצרת צליל וגוון שונה ומיוחד. צורת הנשיפה בקלרינט,הקלרינט עצמו,הכלים המלווים,זה לא שייך לדור הזה.כדי לחקות בשלמות את האווירה והרוח של התזמורת של פעם,כנראה שצריך היה לחיות את התקופה. באתר jewishmusic יש אוסף נדיר של הניגונים שניגן נפתולי ברנדווין. 25 במספר באורך מלא
בעיני זה מכרה זהב של ממש. קשה להשיג את הקלטות של נפתולי ברנדווין.השגתי בזמנו שלוש קלטות של דייב טראס המנוח. אולי היום כן אפשר להשיג.בזמנו לא מצאתי את הקלטות של ברנדווין.יש לי כמה תקליטים ישנים עם כמה מהניגונים שלו.כאן נוכל למצוא את המיטב של נפתולי ברנדווין. כדי להקל על החברים ,אספתי את כל 25 הניגונים והכנסתי אותם בתיקיה מיוחדת ברשימת הקישורים של הפורום. מוזיקת כליזמר אמיתית,זה ר´ נפתולי ברנדווין.אמירה היסטורית שמייצגת בכל תו ובכל קטע וניגון את העם היהודי ואת המוזיקה היהודית שאנחנו לא נותנים לה להשכח ולשקוע בנבכי העבר. King of the Klezmer Clarinet

פראזניק

New member
ובענין ברנדווין - נחזור ל"ריקודים".

בורשטיין אמר לי שאת "ריקודים" (שכפי שכתבתי היא אחת היחידות של בורשטיין שנהניתי ממנה באמת) הוא עששה בהשפעת תקליט חרס עתיק של נפתלי ברנדווין. הוא ניגן גם באותם כלים כדי שזה ישמע זהה.

נכון

זה מתקרב לזה,אבל אל תכעס ר´ פראזניק
זה עדיין לא זה
מיותר לציין שהדיסק ריקודים הוא דיסק מדהים ביופיו וכבר כתבתי על כך בעבר:))

פראזניק

New member
אויש...

ברור שזה לא "זה", זה לעולם לא יכול להיות "זה", רק"זה" יכול להיות "זה". אין בזה שום ספק!!!

עכשיו שאנחנו מסכימים על זה

ובעצם כמעט על כל דבר:)) נראה מה תאמר על זה. אני חושב שיש כאן מהלך לא רע:)) יש עתיד לבחור??:)))

פראזניק

New member
שמעתי והגבתי...

בפרטי:)))) היות והבנתי שההקלטה עוד צריכה לעבור טיפול, הרי שאיני מדבר על המזמר אלא על הזמר. הניגון מצא חן בעיני, קליל ונחמד! אהבתי בעיקר את החלק האחרון, שם מנגן איזה יהודי טוב עם קלרינט. שם זה יהודי שרשי ויפה! הניגון עצמו בסדר, שמעתי כבר יותר מוצלחים, אבל זו שאלה של סגנון. אני יותר אוהב את הסגנון הפריקי, ההוא עם הגיטרות החוגגות <ושמישו ילמד אותי כבר איך קוראים לכל הסגנונות האלה... מה זה דיסטורשן ומה זה פיוז´ן, מה זה רוק ומה זה רוק´נרול, מה זה לעזאזל כל השמות האלה... צפייייייי איפה אתה?
> זהו, זה פחות או יותר מה שיש לי לומר. אה, העיבודים, גם כן די מצאו חן בעיני.

../images/Emo51.gif

אני יעביר לו את הביקורת הבונה.
על המחמאות לגבי העיבוד והנגינה:))) דיסטורשן ושאר ירקות לזה נקדיש בעתיד הודעה נפרדת.האמן לי אתה לא מפסיד כלום:)))

האלי

New member
אפשר עזרה?

אני לא מצליח להשמיע את המוזיקה, אולי יוכל מישהו לומר לי עם איזו תכנה אפשר לפתוח את הקבצים כדי לשמוע את המוזיקה שבקישור? תודה, שלך, האלי.

בבקשה, הסבר.

המנגינות בקישורים, הן בשתי תצורות. ריל פלייר* סיומות rm. ra. ram *להורדת גירסת החינם , קישור מצורף. שאר השירים/ניגונים, בתצורת mp3 "מדיה פלייר" של מיקרוסופט. אם לא שומעים, ייתכן ויש צורך לתקן את ההגדרות של המדיה פלייר. עליך לפעול לפי ההוראות בתמונה, לפי סדר המספרים. בהצלחה.

למעלה