לצלמים שבפורום.

בובי

New member
לצלמים שבפורום.

לאחר שדיברנו מעט על הצפת מצלמות נכנס מעט חשש לליבי. רציתי לשאול האם מישהו יודע על מקרה של הצפת מצלמה כאשר הוא עבד לפי הוראות היצרן ובכל זאת המצלמה שלו הוצפה ? אני הבנתי שכל ההצפות היו בגלל שלא עבדו לפי הוראות היצרן או עשו כל מיני שטויות האם אני צודק ? תודה

עקרונית, לא צריכה להיות בעיה

אבל ההדגשה היא על "עקרונית", כי תמיד עלולה להתרגש תקלה או בעיה. מה שבטוח הוא, שאם עובדים עפ"י הוראות היצרן, לא צריכה להיות שום בעיה והציוד יתפקד היטב. הנה דוגמא למה שאני מתכוון: יצרני המארזים מצרפים ערכת גירוז קטנה אשר מיועדת לגירוז החלקים המכאניים/אטמים בהתאם להוראות היצרן. בהחלט יתכן שהאטם אינו דורש גירוז כלל והיצרן אף מזהיר מפעולת גירוז, הואיל ושיטת האטימה והחומרים שנבחרו אינם דורשים גירוז, בעוד שיצרן אחר מורה על גירוז אטמים. אם המשתמש אינו שם לב לנקודה זו ומגרז אטמים בטעות, הוא עלול לגרום לדליפת מים ולפגיעה סופנית במצלמה. למארזים השקופים יש יתרון גדול בכך שהם מאפשרים לצולל להבחין בדליפה עקב אטימה לקוייה כך שניתן להפסיק את הצלילה לפני שכמות המים במארז הפכה להיות קריטית עבור המצלמה. ולסיום, אני חולק על קביעתך בקשר למארזי הפלסטיק של ewa-marine כפי שנתת להם ביטוי באחת מההודעות האחרונות בענין המארזים: הם תוכננו לעומקים רדודים (עד 10מ´) והם טובים מאוד לתיעוד של שנורקליסטים, בבריכות שחיה, בצילום מתקנים תעשיתיים או סתם בגשם... הם קלים, לא מסורבלים וזולים, יעילים מאוד ובדיוק עבור מה שתוכננו! ברור שמי שינסה לרדת עם מארז כזה ל30מ´, עלול להתאכזב מביצועיו...

בובי

New member
אתה צודק אבל ...

לפי מה שראיתי זה עשוי מנילון ולא מפלסטיק כך שכל חור בלתי נראה יכול להכניס מים . אני לא היתי מסתכן ומכניס מצלמה ששוה אלפי שקלים לדבר כזה. אבל כל אחד יעשה מה שהוא חושב.

יניב ר.

New member
../images/Emo19.gif אפרופו צילום .....

אומנם אני מדבר על צילום עם מצלמה פשוטה ... מהסוג החד-פעמי אבל סתם סיפור נחמד : הלכתי לצלול באילת ובאתר של התערוכת צילום התת ימי (מה שהיה בפסח שעבר ) קצת אחרי שעברתי את העומק של 3 מטר המצלמה פשוט התפוצצה לי ביד !!! ואני שכל כך רציתי את התמונות שכבר צילמתי בה לא מיהרתי לותר ובאותו יום הכנסתי את המצלמה מתחת למי ברז מתוקים ושטפתי את כל המצלמה והסרט, יבשתי ושלחתי לפיתוח ונדהמתי לראות שהצלחתי להציל את התמונות !!!

יניב ר.

New member
כן , אבל ....

אבל הריי מדובר במיי ים מלוחים !!! אור זה ברור שיהרוס במידה והוא חודר אבל גם אז רק את התמונה או שתיים שמחוץ לסליל זה ישרוף !

bennysnuba

New member
מעבדות לא רוצות סרטים שהוצפו

כי מי הים מקלקלים את הכימיקלים במכונת הפיתוח.

למעלה