"לצחוק על שמנים"

גליוש 450

New member
"לצחוק על שמנים"

ראיתי בפייסבוק שחברה (לא ממש קרובה) פרסמה על שהיא ישבה אתמול עם חברים והם צחקו על שמנים. פניתי אליה במסר פרטי וכתבתי מה כל כך מצחיק בשמנים? והיא כתבה לי בחזרה - "אל תעלבי, זה כמו שצוחקים על המבטא של התימנים, או סודנים או על פרחות מבת ים או על בלונדיניות, או על שחקני כדורגל" על כל אוכלוסיה אפשר לצחוק"
לא עניתי לה. אבל אני חושבת לעצמי מה נותן לקבוצה מסויימת לגיטימציה לצחוק על קבוצה אחרת. מודה ומתוודה שכמות הבדיחות שאני מכירה על בלונדיניות היא מטורפת, ותמיד תמיד מצחיקה את כל מי ששומע.
האם יכול להיות שבלי לשים לב גם אני נמצאת בקבוצה ש"צוחקת" על קבוצה אחרת? ונפגעת ורגישה יותר כשצוחקים על הקבוצה שלי?

האם אתם יכולים להגיד שאתם לא מתבדחים על חשבון קבוצה אחרת?

Blue Rose

New member
אין לי יותר מידי בעיות עם בדיחות על שמנים...

או על אחרים...

אבל לא הייתי מתגאה בזה שאני צוחקת על קבוצה אחת או אחרת...

אז יושבים אנשים השיחה מתגלגלת ומגיעים לבדיחות כלשהן.. צוחקים וגומרים עם העניין...

לפרסם אח"כ שישבתי וצחקתי על זה או זו...זה נראה לי קטנוני...בעיקר כשהאנשים לא בסביבה שלך ולא צחקו איתך אתמול- אז מצד אחד את אומרת צחקתי עליכם ומצד שני לא משתפת באיך ומה...כי לא היינו שם..

להגיד העברנו ערב שלם בבדיחות זה בהחלט מספיק בשביל להעביר את הנקודה..בעיקר כשאת בפייס ויודעת שיש לך חברים שביניהם גם שמנים..שזה כאילו נשמע שצחקת עליהם.

סליחה אם יצא לי קצת מבולגן, אני עייפה וכבר לקראת סוף היום...

רוזי! בין הניקורים...

dify

New member
עושה כל מאמץ

באופן מודע, לא לצחוק על סטריואטיפים. במפורש. כבר שנים.
בין השאר, כי אני חושבת שזו דרך להפצת הסטריואטיפ וזה לא מקדם אף אחד חוץ מהחולשה של הצוחק.

לא מזמן זוגתי השתתפה בדיון בנושא, שבו עלתה הטענה שפשוט "לא ניתן" לצחוק מבלי לפגוע בדרך בקבוצה זו או אחרת...
אז כדי להוכיח את הנקודה הבאנו שם קישורים לאתרי הומור ש... לא יורדים על אף קבוצה כדי לצחוק.

אז לא רק שאני לא צוחקת, אלא זה אפילו מרגיז אותי שצוחקים על קבוצה, גם אם אין לי אפילו טיפה של קשר לקבוצה הזו. זה בעיני הומור נמוך מאד ופטאתי.

עופר 123

New member
מה שדיפי אמרה

יש כל כך הרבה דברים מצחיקים בעולם, שאין ממש צורך להתבדח על חשבונה של שום קבוצה כדי לצחוק עד דמעות. אני באמת משתדל שלא להכניס לבדיחות שלי שום קבוצה אתנית או חברתית, הסביבה קורעת מספיק מצחוק כדי שלא להזדקק לזה.

באשר לרגישות לבדיחות שמנים, אני מודה, יש לא מעט בדיחות מצחיקות כאלו, אבל צריך לדעת לספר, ובעיקר, למי לספר. במקרים שבהם אני שם לב שהבדיחה נועדה ללעוג לשמנים, אני מחמיץ פנים באופן מאוד אקטיבי
במקרים אחרים, אני אפילו צוחק

בתור בלונדינית שמנה אני נעלבת!

חחחח סתם;)

לפעמים אני תופסת את חברים שלי צוחקים על קבוצה כזו או אחרת אבל אני לא עושה את זה מאי רצון להבדיל את החריג כביכול.... אבל אני גם לא מעירה על זה מפחד שתשומת הלב אל החריגויות שלי תגבר

למעלה