לצחוק או לבכות ???

surprising

New member
לצחוק או לבכות ???

לקרוא את ההודעות ולא לדעת אם לצחוק או לבכות ??? קללות נאצות ומה לא...? והכל בגלל סיבה אחת - "הבנה" ... אלו לא מבינים את אלו ואלו לא מבינים את אלו... שני עמים, שתי תרבויות, שתי עולמות, חרדים - חילונים, כולנו בני אדם, לא אלו אנטישמים ולא אלו עלוקות, אלו ואלו לכל הפחות "בני אדם"... איפה ההומניסטים הדואגים לכבוד האדם? איפה הצמחונים הדואגים אפילו לחיות? איפה הירוקים הדואגים אפילו לסביבה? ולבני האדם (שכמוני או אולי ששונים ממני) מי ידאג ???

LSD-J

New member
לבכות...

אכן יש משהו בדבריך. חסרה פה הבנה בסיסית, אך על אף הדבר אין פה שנאה כלפי השונה, אלא ויכוח גרידא (אני מקווה). הצד השני מנסה לצייר אותנו כשונאים, על אף שאיננו כאלה כלל וכלל. יש לי כבוד והערכה לכל מי שדעתו שונה משלי ובלבד שלא ינסה לכפות עלי את דעותיו ושלא ינסה לזלזל באינטילגנציה שלי. ואני שונא להישמע טרחני, אבל אני חייב לומר את זה. אני ושאר האנשים פה אולי יסכימו איתך ויכבדו את דעתך, אבל אני מניח שאדם חרדי לא. הומניסטים, ירוקים, צמחונים, כל הדברים האלה הם פלורליזם...אין דברים כאלה מבחינתם... רק תורה ויהדות. כל השאר הבל הבלים. כל יהודי צריך להיות יהודי כמותם. וכאן למעשה המחלוקת. מבחינתי, כן ירבו כמוך.

למעלה