"לצד החזק שלי"

"לצד החזק שלי"

אני לא יודעת ממה להתחיל…אז אני אתחיל מהיום. היום בו התעוררתי וראיתי אותי במצב כל כך עצוב. מצב שבו לאחרים אני קוראת לברוח אבל רגלי נטועות בקרקע וליבי לא משתף פעולה. לפני החתונה הבטחת הרבה. עשית רושם כל כך טוב והתמדת יפה לכל אורך החברות. לפני החתונה פחדת, כמו הרבה, אני יודעת, שאשתנה. אני מאידך, פחדתי שאתה תשתנה. עברו חודשים והנה אנו נשואים שנה. ומי השתנה? אתה. מהרגע בו התפכחתי והתחלתי לעמוד על שלי ולבנות לי חיים, אתה איבדת מתמצית האיכות שהיתה טמונה בך. פתאום אתה לא עומד בהבטחות והדמות שכל כך הערצתי מאבדת מחינניותה וממוטטת אותי. אתה מנסה לדבר ופתאום תוקף, מזלזל בדברי ומשחק עם הדברים הכי רגישים לי- בדברים שצריכים בשבילם שני אנשים. אתה יכול להרשות לעצמך לקחת את הזמן ולכן מנצל טוב את עמדת הכוח שניתנה לך בחסד הטבע. אתה אמנם רוצה מאד, אבל גם מאד סבלני (בניגוד אלי) ולכן קיבלת את ה"פור". כולם אוהבים אותך. אתה משדר אמינות, אתה חכם מאד, עובד במקצוע חופשי ובעמדה בכירה. אפילו מעריצים אותך- כל כך הרואי ואירוני. הכי קשה לי, שהורי, שתמיד היו בסיס הספיגה המושלם שלי, לא יאמינו לי לעולם. הם לא תמכו גם כשגילו את ה"שטיקים" הקטנים יותר וכך נותרתי לבד. כאילו דחפתם אותי לבאר ואני צונחת כל יום, שוקעת ונעלמת. נהייתי קהת חושים. לא מעניין אותי כלום. לא איך אתה מרגיש, לא מה עבר עליך בעבודה ולא מה עובר על אחרים. זה מה שהכוחניות שלך עושה לי. אתה לא זוכה לכבוד- אתה זוכה לזלזול (אבל אני עדיין פה). אז אני מדברת אל עצמי ושואלת למה בעצם את פה? אז ישנן הסיבות הבנאליות כמו כלכלה, ביטחון, בית, תמיכה…אבל האבל הכי גדול הוא שאני לא בטוחה אם אני מגזימה בעוצמה בה אני לוקחת אותך. אני יודעת שאתה אוהב הכי בעולם, שלא תרים עלי יד, שלא תבגוד ותמיד אתה איתי. "אני עדיין אוהב אותך הכי" אתה אומר גם בסערת רגשות. אולי אני לוקחת אותך ב"היפר"? אולי הרגשות שלי משתנים יותר מדי לקיצוניות מוגזמת כאשר אני אוהבת או כועסת? הרי יש לנו ימים טובים, אנחנו רואים את המחשבות, מפנקים אחד את השני, מדברים על הכל צוחקים המון ובאותם ימים אני רוצה לקנות לך את העולם ורק בעת ויכוח משפריץ ממך בוץ ובאותו רגע- אני מבטיחה בליבי נקמות. הייתכן שאתה בסה"כ סתם מציאה יפה ואני הערצתי אותך בעיוורון מגוחך וקמתי לאמת הלא מרירה, אבל האובייקטיבית, הנכונה? אני עם התבונה והפכחות-זו שעליה אתה אומר "חוש שישי לאנשים ומעשים"- אפילו אני לא יודעת את התשובה. אז בעוד אני חושבת ותוהה, עוד כמה זמן הגלגל יהיה הפוך. אתה זה שתצטרך להיות רגיש יותר ומפשר כי אני אקבל את מה שליבי כמה אליו ואז הכל יהיה אמיתי והוגן. הכח יהיה מאוזן ואז אוכל לדעת האם שקעתי בכחול לחינם או שאתה אכן הפכת עורך …

בשלושה דברים אדם....../images/Emo122.gif

ניכר, בכוסו בכיסו ובכעסו...בשעת כעס הוא משפריץ בוץ כדברייך, אם התכונות הטובות =עולות=על התכונות הרעות...ואם אתיכולה לשאת זאת, תשארי איתו...ואם את מסוגלת מדי פעם שיטיחו בך בוץ לפנים...תפנימי. אני אישית הייתי משוחחת איתו על הבעיה הזאת, על כל מה שמציק לו אולי. אגב אלימות מילולית הופכת די מהר לאלימות פיסית, אז אל תגידי שאת יודעת שהוא לא ירים עלייך יד...מקווה שאת צודקת!!!

s h o o s h a

New member
לא יודעת לתת שם לנושא לכן לא אתן

ובכל זאת, כבר בתחילת דבריך קיבלתי את הרושם כאילו מדובר במועמד לתפקיד מסויים אשר ענה על הדרישות הנחוצות והתקבל למקום העבודה (מתנצלת מראש, אבל התחושה היא שלי והיא לא נעימה גם לי) "לפני החתונה ... עשית רושם כל כך טוב והתמדת יפה לכל אורך החברות." הרבה יש כאב במכתב הזה שלך אל בן זוגך אבל לדעתי הכאב נובע מתוך אכזבה (?) שלך על כך שבן זוגך לא התפתח/השתנה כפי שאת ציפית ו/או ציירת בעיני רוחך את השינוי אתם בתחילת דרככם המשותפת. הרבה מהמורות יש בה, בדרך זו. הרבה רצונות ומאויים שלא תמיד "מתלבשים" בדיוק כפי שהיינו רוצים. הרצונות שלנו כזוג לא תמיד תואמים ושווים. אל תתייאשי ותרימי ידיים. אל תחשבי ותתהי על ה"גלגל ההפוך" אלא תיישרי אותו יחד עם בן זוגך ובנו לכם קן לתפארת. שבת שלום

רק אל תכניסי עצמך לבועה...

משפטים אלה הם שיביאו אותך להכנס לתוך הבועה, הבלבול, הספק שמא תעשי טעות... "הרי יש לנו ימים טובים, אנחנו רואים את המחשבות, מפנקים אחד את השני, מדברים על הכל צוחקים המון ובאותם ימים אני רוצה לקנות לך את העולם..." "אז ישנן הסיבות הבנאליות כמו כלכלה, ביטחון, בית, תמיכה…אבל האבל הכי גדול הוא שאני לא בטוחה אם אני מגזימה בעוצמה בה אני לוקחת אותך." "כולם אוהבים אותך. אתה משדר אמינות, אתה חכם מאד, עובד במקצוע חופשי ובעמדה בכירה. אפילו מעריצים אותך- כל כך הרואי ואירוני." ורק שנה מאז שנישאתם ועדיין אין ילדים והוא כבר... "...ורק בעת ויכוח משפריץ ממך בוץ ובאותו רגע- אני מבטיחה בליבי נקמות." ואת.. "היום בו התעוררתי וראיתי אותי במצב כל כך עצוב. מצב שבו לאחרים אני קוראת לברוח אבל רגלי נטועות בקרקע וליבי לא משתף פעולה." והוא לא אוהב את מה שהוא רואה בך... "מהרגע בו התפכחתי והתחלתי לעמוד על שלי ולבנות לי חיים, אתה איבדת מתמצית האיכות שהיתה טמונה בך." אם תכנסי לתוך הבועה ולא תתעוררי עכשיו, ותעמיד על שלך ותבני לך את החיים, הבועה תתפוצץ בעוד 25 שנה ותכתבי בפורום זה שוב את אותן מילים רק שתרגישי שהחמצת את חייך כי ידעת זאת כבר לפני המון זמן. תתעוררי, תעמדי על שלך, תבני לך את החיים היום... איתו, הרי את אוהבת אותו הכי בעולם, אבל תדעי שיש אפשרות אחרת שהיא גם בלעדיו, אם לא יקבל את מה שאת רוצה אפילו, אפילו שאת אוהבת אותו הכי בעולם... בהצלחה

לילוש

New member
"שלא תבגוד"

בבקשה בבקשה אל תגידי את זה!!!!! זה משפט שאסור לשום אישה לאמר, מצטערת אם אני כזו פסימית ולמרות שהנושא פה הוא לא בגידות אלה אכזבות, אבל מניסיון "אין מצב שאין מצב". אני באמת מאחלת לך הצלחה אתם רק בתחילת הדרך והפתרון הכי טוב זה לשבת עם בן זוגך ולדבר אליו לתוך העיניים ומהבטן ולהסביר לו בדיוק מה שאת מרגישה ואם הוא באמת כל כך אוהב הוא יבין ויתחשב ואולי ללכת לייעוץ עדיף מוקדם מאשר מאוחר אל תזלזלי בכלום אם לא תעשי כלום זה לא ישתפר מעצמו לבד אין ניסים בזוגיות!!! בהצלחה!!

eransh1

New member
תשמרי עליו

כנראה שהוא טוב אלייך תזכרי שגם לפניי החתונה התווכחתם לפעמים ויכוחים ומריבות יש בין כל זוג. אם כשאתם לא רבים הכל טוב תחזיקי אותו חזק חזק.

לי נראה שדווקא את השתנית

"..מהרגע בו התפכחתי והתחלתי לעמוד על שלי ולבנות לי חיים... " - לא ברור למה הכוונה אבל ברור שאת ניסית לשנות את כללי המשחק והוא אינו מקבל זאת. האיזון שהיה ביניכם בתקופת החברות היה כנראה איזון שבו הוא היה יותר ה"מנהיג". אחרי החתונה את מנסה לתפוס את העמדה הדומיננטית יותר. אסור לך לצפות שזה יקרה ללא בעיות. מהתיארים שלך הוא נראה בחור 10, אולי את מנסה להכנס לתחרות איתו? זה לא ילך כי הוא לא יוותר וגם כי אין לך כנראה את האיכויות שיש בו. אני מציע לך ללכת לייעוץ, קודם כל לבדך, ולנסות להבין מה עובר עלייך. אחר כך ייתכן שגם הוא יצטרך להצטרף.

../images/Emo23.gif תודה רבה לכולם

קראתי והפנמתי. לטובתו אני חייבת להודות שבין כל הכעס והחוסר אונים, יש בו איכויות נדירות ואני אכן השתנתי כמעה. עם זאת, אני לא חושבת שיש צורך בהתנהגות אגרסיבית כלפי והייתי מצפה ליותר אמפטיה ופחות לפָחַד לנוכח עצמאותי. השינוי בו חל ברבדים שלא קשורים ישירות אלי, אלא לדברים עליהם הסכמנו מבעוד מועד. אני אמשיך לאחוז כי אהבתי אליו עדיין נוכחת והחברות שלנו מאד חזקה -מה שנותן לנו בסיס מוצק. אני מאד מעריכה את החיזוק שלכם ואת התמיכה להשאר ולהלחם על מה שטוב
תודה תודה תודה

למעלה