לצאת לדרך...

simba6

New member
לצאת לדרך...

דודי שלום, פגשתי על אם הדרך את ענת אורפז היא הפנתה אותי אליך. אני רוצה להשתלב בעולם הבובות, מתעיינת איפה ללמוד? מה ואיך? אשמח לשמוע תודה ושבת של שלום סימון

פ י ו ל ה

New member
הי חברה!

וברוכה הבאה!
אני לא מומחית גדולה אבל אולי תשתפי אותנו יותר לאיזה כיוון את מעוניינת ללכת ולהשתלב באיזה אופן? ואז יהיה יותר קל לכוון אותך גם לאלה שנמצאים יותר בעניניי העסקים. מבחינת לימודים עד כמה שאני יודעת יש באזור המרכז את המרכז לתאטרון בובות בחולון, יש את ביה"ס לתאטרון בובות ודרמה של דבורה צפריר והוא נמצא בתוך מכללת לוינסקי. יש גם את בית 9 בצפון שמלמדים בובות ויש עוד משהו בירושלים אבל זה לא ספציפי של בובות, אם אני לא טועה זה שילוב של כל אמנויות הבימה. אולי יש עוד דברים שאני לא מודעת אליהם... אבל מקווה שנתתי כיוונים לפחות בנתיים את יכולה להציץ באתרי האינטרנט שלהם :) לילה טוב!

simba6

New member
כמה שאלות ו- ../images/Emo91.gif

ברוכה הנמצאת ותודה! אני מעוניינת לעבוד עם ילדים באמצעות בובות. כשהדגש הוא על הפעלה ופחות על עיצוב. (למרות שיש לי נטיות אמנותיות ואני אוהבת גם את החלק הזה) אולי בהמשך אמשיך יותר לכיוון חינוכי טיפולי. הייתי היום בחולון בשעור פתוח ובסיור ומאד התרשמתי מביהס, בבה"ס של דבורה צפריר כבר כמעט הסתיימו הלימודים כך שאין אפשרות להצטרף לשיעור ולהתרשם ועדיין לא הגעתי לשם. נראה שהמסלולים והקורסים דומים, חלק מהמרצים עובד בשני המקומות... הייתי שמחה לשמוע קצת יותר מידע על ביהס בחולון ועל הביהס של דבורה צפריר והמלצות מכאלה שלמדו שם. בכלל רציתי לשאול מנסיון השטח.. האם יש משמעות לתעודה "מדריך בובות"- האם היא מקנה משהו? פותחת דלתות? או שעדיף ללמוד כמה קורסים ולצאת לדרך וללמוד מהנסיון? מהם הקורסים המומלצים? מספיק שאלות להודעה אחת :) תודה וליל מנוחה

שלום simba6 - נעים להכיר ../images/Emo45.gif

אומנם באיחור מה ( בשל נסיבות לא צפויות עליהן אולי קראת בפורום ) ברוכה הבאה אלינו
ראשית אני מאחל לך בהצלחה בדרכך החדשה בעולם הבובות והבובנאות
אם אני מבין נכון מהודעותייך, עד כה לא התעסקת בתחום בדרך כל שהיא וגם לא למדת את הנושא... לכן אני בהחלט ממליץ לך על לקיחת קורסים ואם יש באפשרותך אז לימודים מלאים באחד מבתי הספר המתאימים. איזה קורסים? \ מסלולים? על כך רק את יכולה לענות על כך בצורה הטובה יותר בהתאם לדרך בה את רוצה ללכת וע"פ מה שכתבת אני רואה שיש לך מחשבות על מספר כיוונים שמעניינים אותך כשאת כותבת שאת מעוניינת לעבוד עם ילדים באמצעות בובות - למה את מתכוונת בדיוק? כולנו עובדים עם ילדים באמצעות בובות, חלק עושים זאת בהצגות וחלק בטיפול, תרפייה, טראומות וכ'ו כך שכל נושא מצריך לימוד שונה באיזו דרך היית רוצה להתחיל??? ספרי ושתפי ואנחנו ננסה לעזור לך כמיטב יכולתנו בצעדים הראשונים, בכל השלבים ומתי שרק תירצי

simba6

New member
נעים מאד! ושאלות לכל החברים!

הי דודי, תודה- איזו קבלת פנים חמה! מקווה שימים קלים יותר עוברים עליך... אני מעוניינת להתחיל קודם כל ללמוד ומשם השאיפה היא לעבוד עם ילדים דרך הצגות/ שעות ספור ולראות איך מרגיש לי ומה מושך אותי, מעניין אותי גם עיסוק ביחסים שבין הורים לילדים, משהו עם נגיעה חינוכית וטיפולית אבל זה להמשך... הייתי עד כה בביהס בחולון בשיעורים פתוחים ומאד התרשמתי... הייתי שמחה לשמוע מנסיונך בנוגע לחולון ולדבורה צפריר... התכניות לימוד מאד דומות וחלק מהמורים מלמדים בשני המקומות- אז איך בכל זאת בוחרים? לגבי הקורסים חשבתי על קורס יסודות בתאטרון בובות, קורס בניה והפעלה של בובת ספוג, קורס הפעלה של כפות הידיים ואני מתלבטת לגבי קורס בסיסי בבניית בובות, אני מתאימה יותר להפעלה, חשבתי שקורס כזה ייחבר אותי לעולם הבובות וגם יקנה לי ידע כשארצה אפילו להזמין בובות מאמן אחר. מה דעתך? יש לך רעיונות נוספים? ואם אקצר- מאיפה להתחיל??? יאללה תודה ושיהיה המשך שבוע נפלא סימון

אהלן simba

או שאולי סימון??? ( לבחירתך ) לגבי שאלתך על בתי הספר, המרכז בחולון או דבורה צפריר ראשית, אני באופן אישי לא למדתי באף אחד מהמקומות ולכן אינני יכול ליעץ לך מניסיון אישי מעבר לכך כמנהל פורום שניהם היו בני
ואני בוחר להשאר ניטרלי בנושא זה ולהביא לידיעת חברי\ות הפורום את המידע על הפעילויות השונות והלימודים בשתי המוסדות וכל אחד ואחת בוחר כראות עיניו מה שאני כן יכול להמליץ לך הוא להיות קשובה לאינטואיציות שלך ולמה שאת מרגישה... הבנתי שביקרת בחולון, אצל דבורה ביקרת? אם לא גשי לבקר גם שם ואם כבר עשית זאת חישבי: איפה הרגשתי טוב ונכון לי באופן אישי ( לכל אחד דעה אחרת וכפי ששמעתי דעות נפלאות על שתיהם מתלמידים לשעבר ונוכחיים, אין לי ספק בשניהם ישנם גם כאלה שלא מצאו את עצמם, אגב - אני מכיר אנשים שלמדו כמה קורסים באחד וכמה קורסים אחרים בשני כך שגם זו אופצייה ) חשבי איפה הרגשת אנרגיות שמתאימות לך קחי בחשבון את ימי ושעות הלימודים - האם הם מתאימים לך מבחינת הזמנים הפנויים בחיי היום יום שלך ולסיום בידקי אם בכלל נותרו מקומות פנויים למסלולים שבחרת והאם יש סיכוי שהקורסים לא יפתחו בסופו של דבר אולי לא עזרתי לך בעצות רבות אבל מקווה שבכל זאת נתתי לך כיוונים למחשבה שיעזרו לך להגיע להחלטה הכי נכונה וטובה בעבורך.

למעלה