לצאת או לא

שראליס

New member
לצאת או לא

שלום לכולם אני אברך חסידי לומד בכולל כבר חמש שנים נשוי ילדים וכו' במחצית שנה אחרונה נמאס לי החיים האלה והתחלתי לחשוב אולי הכל הבל ומאז אני חוקר וגולש באינטרנט הרבה על אלהים וכו' הכל מה שהיה אסור וכפירה ובזמן האחרון אני לא שומר תומ''צ כלל אבל כמוכם הכל בפנים ומחוץ אני עדיין אברך מן השורה בתחילה חשבתי שאני יצא בשאלה לסוף אבל ככל שהזמן עובר אני רואה שזה לא כ''כ פשוט ואני לא מסוגל לעבור את כל המשבר אבל מצד שני אני לא יכול להמשיך ככה בבקשה תעזרו אותי

mik504

New member
ברוך הבא למועדון,צר לי עליך אחי,

עוד אחד שהולך לסבול,אולי היה עדיף שלא תגלה כלום ותמשיך להיות נאיבי ולראות הכל וורוד, אבל אחרי שזה קרה גם לך אז הנה אתה בחברה טובה,חברה שלא מוכנה לקבל את המוסכם,ופורצת גבולות, תראה זה אפשרי לחיות כך רק בתנאי שאתה אוהב את אשתך וילדיך אהבה ללא תנאים, אך אם גם זה אין לך בחייך,אז זה עניין של זמן והבשלה עד שתרגיש שטוב מותי מחיי ואז תהיה בשל לעשות את הצעד, אבל אל תעשה צעדים פזיזיים זה גרוע ורע מכל כיוון אפשרי..... תהיה חזק ותכתוב את כל מה שבליבך

שראליס

New member
אוהב אבל עם גבול

אני לא מוכן לחיות בשקר כל חיי משום שאני אוהב אותם

ברוך הבא

נשמח לעזור. במה בדיוק אתה מעוניין? עצות איך להישאר אנוס, עזרה לצאת או עצות איך להחליט בין השניים? בכל מקרה יש פה רבים באותו המצב. תרגיש כמו בבית.

סוג ב

New member
ברוך הבא

לא פשוט לשאול 'לצאת או לא' ולקבל תשובה חותכת. בגדול- ברור שעדיף לצאת, אם יש לך ברירה. הכל תלוי בכמה אתה אוהב את אשתך, איך אתה מתפרנס, מה היחסים שלך עם המשפחה וכו'.. ולבדוק עם עצמיך, מה ההפסד מול הרווח, שכרוך ביציאה. תטייל כאן קצת, תראה את הלבטים של הרוב כאן, ותלמד מזה הרבה- איך להתנהל עם המשברון שלך. בככ"א, אנחנו כאן ושמחים לעזור..

שראליס

New member
ודאי

כן ודאי שעדיף משום שאני לא מסוגל לחיות חיים כפולים אבל אני פוחד שלא אסתגל לאורח חיים החילוניים ולהיות בלי החברה שגדלתי בו

אני מניחה שזו לא כל הבעיה....

הפחד שלא תסתדר בחברה החילונית. למרות שזה גם חתיכת סיפור. בכל מקרה, תוכל להכיר אנשים בהדרגה ולהכיר את העולם שלהם בהדרגה. הציעו לך כאן מדריך לאנוס, יש גם מדריך ליוצא בשאלה - חשוב לא פחות, שהועלה בפורום יוצאים בשאלה. אני בעד להתחיל ליישם חלקים ממנו, מה שלא תחליט, זה לא יזיק לך אלא ירחיב אופקים ויועיל. ובכלל זה יכול לפקס אותך. חוץ מזה, כדאי לך לקרוא חלק מההודעות הנבחרות בפורום יוצאים בשאלה. הם עוסקות בנושאים שעשויים לעניין אותך.

אגס 10

New member
../images/Emo24.gif|ברוך בואך בצל קורתינו

דבר ראשון ברוך הבא לקהילת קודשינו. רבים מהחברים והחברות כאן נמצאים בדיוק במצב שלך,אבל בדיוק, אז דבר ראשון תדע שאתה לא לבד... לצערינו הרב אין פיתרונות קסם למצבינו,אבל אפשר לנסות להתמודד יחד ואולי במשך הזמן גם נוכל להיטיב האחד עם השני. אז דבר ראשון עשית את הצעד הנכון כשהגעת אל המקום הנכון... נקווה בשבילך ובשביל כולנו שיחד כאן נוכל לשפר גם את המצב. שיהיה לך המון הנאה והצלחה בקהילת הקודש דכאן.

אגס 10

New member
כי הכל כאן קדוש וטהור

לא,לא הקדושה והטהרה המזוייפת שהכרת עד היום... קדושה וטהרה מסוג אחר לגמרי. אמיתית ונקיה.

עץ שתול

New member
ברוך בואך... בוא ותכנס../images/Emo13.gif

פתרונות קסם, אין! אבל עצם שהותך בחברתינו כבר תוכל להקל מעליך... כולנו באותו מצב פחות או יותר, אף אחד כאן לא יודע מה צופן לו העתיד, בינתיים כולנו שורדים את היום יום בקושי רב, מה לעשות שיוסיף דעת יוסיף מכאוב, כאלה אנחנו... רק שתדע, שהשתלבותך בפורום יוכול להיות רגע מכונן להמשך דרכך... גלישה נעימה

שראליס

New member
למה

משום שאתה מוסיף לי זאלץ אויף די וואונדען שאין עצה ושאני עמוק בבור

mister xy

New member
ברוך הבא ../images/Emo70.gif

גם אני למדתי בכוילל עד לפני חמש שנים.

admor

New member
רק להזכירכם שיש גמ"ח המיועד ליוצאים

כלומר אם אתה כבר החלטת שאתה יומא יש אפשרות לקבל הלוואה קטנה. http://www.omerfund.org/page/loans.html ולגביך לדעתי במצבך תצא רק אם אתה מרגיש שזהו אתה לא יכול יותר ואתה נחנק

למעלה