לפרשת השבוע.......

לפרשת השבוע........./images/Emo63.gif

לפרשת השבוע - פנחס, מאת הרב עזריאל אריאל - אתר ישיבה. איש על העדה עומד משה רבנו ערב הכניסה לארץ, ומבקש למצוא יורש לעצמו. "יפקוד ה'... איש על העדה". מתוך פסוקי התורה לא ידוע לנו אם חשב משה על מועמד כלשהו. גם לא ידוע אם מישהו הגיש את מועמדותו לתפקיד רם המעלה. דבר אחד ברור היה להם לחז"ל מתוך דקדוק בפסוקי התורה: יהושע בן-נון לא הגיש מועמדות. על כן מצוה הקב"ה את משה: "קח לך את יהושע בן נון". לבד הוא לא יבוא. עליך "לקחת" אותו. ועדיין זוכרים אנו את תגובתו של יהושע כלפי מי שניבא על כך שמשה מת, והוא, יהושע, הוא שיזכה להכניס את ישראל לארצם. גם בפרשת וילך רואים אנו את תכונתו של יהושע. צריך לצוות ולחזור ולצוות עליו "חזק ואמץ". לא מנהיג טבעי הוא. להיפך: דמות של "אנטי-מנהיג", דמוקרט העושה את כל דבריו בעצת הזקנים. אך הקב"ה מצווהו: "חזק ואמץ, כי אתה תביא את העם הזה אל הארץ...": "קח מקל והך על קדקדן! דבר (מנהיג) אחד לדור!" כיצד א"כ מביאים אדם כזה לכך שיסכים ליטול על עצמו את הנהגת הציבור? הן כסף, כבוד ושררה אינם עומדים בראש מעייניו של המועמד, אשר מן הסתם היה מעדיף להמשיך לעסוק בסידור הספסלים בבית מדרשו של משה! חז"ל מביאים את הטיעון בו הציע הקב"ה למשה רבינו להשתמש לצורך השיכנוע: "אשריך שזכית להנהיג בניו של מקום". זכות היא להיות "עבד לעם קדוש". זכות היא להיות שליח ה'. ואף שעצם ההנהגה קשה מאד, ואין עמה סיפוק וכבוד: "דע שטרחנין הם, סרבנים הם...". משה רבנו הוסיף עוד נופך משלו: "לקחו בדברים, והודיעו מתן שכר של פרנסי ישראל לעולם הבא". וכאן הדברים מודגשים עוד יותר. לא שררה נוטל עליו יהושע, אשר שכרה מובטח בצידה בעולם הזה, כי אם עבדות קשה וכפויית טובה, אשר אין לה שכר כי אם מיד ה'. "וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה (ורק הוא...) ישלם שכרם".

א77

New member
באי מייל שקבלתי

ממישהי ש... אמרה לי שהיא מצא תמונה ידועה ומוכרת. ומישהו אחר אמר לי שאף הוא אף מכיר את הפריטי מוצאי השבת וההבדלה המצולמים. הוא היה בטקס מסויים ומפגש אצלי, ולכן הוא מכיר את הפריטים. והנה הלינק של התמונה שהוא מכיר ושהוא מפנה אותי אליה, מראה על ההודעה של "נאמן למקורות". רק אוכיח ואציגה בפניכם תמונה של אותן פריטים מזווית שונה. שתדעו שזו תמונה שצילמתי אני מפריטים שלי בביתי שלי. ונראה שמכאן נלקחה התמונה. והעיקר כל טוב והצלחה. ואני רואה שבנאנמותך למקורות אתה במגמת יגדיל תורה ויאדיר, אז תזכה לכל הברכות התורה.

יופי ותודה רבה.......

על שעשית במקומי.. האמת היא שרציתי להוסיף כיתוב מהיכן נלקחה התמונה, ומאחר ואיני שולט ברזי האינטרנט לא ידעתי איך עושים זאת. אודה לך באם תשכילני. ושוב תודות, יש לכם פורום מקסים. בשורות טובות.

א77

New member
לא ברצינות../images/Emo6.gif חבל על הלב...

ואוליי זה יצא לטובה שהרי בעקבות התמונה למדתי להכירכם. יום טוב, זאבי.

א77

New member
תודה רבה, ואם כבר יפקד ה' אז

משהו שחידשתי, ולמעשה נראה שזה הפשט. רק שלפי"ז תלמיד חכם גדול חידש משהו בפסוקים ובנושא שהעלית: ויאמר ה' אל משה לאמר כן בנות צלפחד דברת נתן תתן להם אחזת נחלה בתוך אחי אביהם והעברת את נחלת אביהן להן. (במדבר כ"ז ז'} ולכאורה למה נאמר נתן תתן להם ולא להן כמתחייב מהדקדוק. ובהמשך הפסוק נאמר והעברת את נחלת אביהן להן והכי שפיר להן ולא להם. ולפי שברש"י בד"ה נתן תתן, (מבאר למה שתי נתינות) מבבא בתרא קי"ח, שני חלקים, חלק אביהן שהיה מיוצאי מצרים וחלקו עם אחיו בנכסי חפר. וברש"י בד"ה והעברת, לשון העברה הוא במי שאינו מניח בן ליורשו, ד"א על שם שהבת מעברת נחלה משבט לשבט שבנה ובעלה יורשים אותה. ועכשיו לפי זה הכל מובן. לפי שוהעברת את נחלת אביהן להן מדובר מנחלת צלפחד לבנותיו, נאמר להן דווקא, ז"א לבנותיו, ולכן נאמר והעברת. מה שאין כן בתחילת הפסוק נאמר נתן תתן להם אחזת נחלה בתוך אחי אביהם מדובר בנחלת חפר. שהרי כתוב בתוך אחי אביהם ז"א שבנות צלפחד יטלו בתוך אחי צלפחד גם הם את חלקו של חפר, ולכן נאמר להם שהם נכללים בתוך אחי צלפחד. וזה מדוייק שהרי כאן נאמר נתן תתן ולא והעברת, ומדובר על נחלת חפר שהיה שם נתינה. הגם שבהמשך אוליי יהיה העברה ע"י שאותן בנות של צלפחד יטלו אותו חלק. ברם בהתייחס לירושת חפר, היתה נתינה. וידיד טוב הוסיף לי לאחר זמן בדרך דרש עפ"י דבריי אלה. על הפסוק שהזכרת יפקד ה’ אלהי הרוחת לכל בשר איש על העדה אשר יצא לפניהם ואשר יבא לפניהם ואשר יוציאם ואשר יביאם (במדבר כז, טז-יז) וברש"י שם וזה לשונו כיון ששמע משה שאמר לו המקום תן נחלת צלפחד לבנותיו אמר הגיעה שעה שאתבע צרכי שיירשו בני את גדולתי. אמר לו הקב"ה לא כך עלתה במחשבה לפני, כדאי הוא יהושע ליטול שכר שמושו שלא מש מתוך האהל. והסביר יפה ידידי הטוב הנ"ל שכיון שאמר ה' אל משה עלה אל הר העברים הזה וראה את הארץ (במדבר כז, יב) וגו', ואפשר לומר העברים מלשון העברה ז"א לפי רש"י הנ"ל בד"ה והעברת, לשון העברה הוא במי שאינו מניח בן ליורשו וכו', ממילא הבין משה רבינו כי לא בניו יירשו את מנהיגותו לישראל, ולכן מיד אחר שהקב"ה אמר לו עלה אל הר העברים הזה מיד התפלל משה יפקד ה’ אלהי הרוחת לכל בשר איש על העדה אשר יצא לפניהם ואשר יבא לפניהם ואשר יוציאם ואשר יביאם, שינהיג את ישראל במסירות ונאמנות וכפירוש רש"י על פסוק זה. יום טוב, זאבי. נוכחותי מעידה שאני נהנה כאן

למעלה