לפרסקופיה

blessed

New member
לפרסקופיה

אני צריכה לעבור לפרוסקופיה להסרת ציסטה מהשחלה. אני מתה מפחד והייתי רוצה לשמוע ממי שעברה את זה- על הפרוצדורה עצמה, ההרדמה, הכאבים וההתאוששות. בקשה תגידו לי את הכל בלי לחסוך ממני (גם אם מדובר בתאורים מפחידים), אני רוצה לדעת לקראת מה אני הולכת. וגם כמה זמן נראה לכם שאני צריכה להודיע בעבודה שאיעדר? תודה!

מם 1971

New member
ביקשת- קיבלת ../images/Emo3.gif../images/Emo166.gif

אני עברתי ניתוח להסרת ציסטה מהשחלה בחודש ינואר השנה. הגעתי לניתוח בידיעה שההתאוששות היא קצרה והניתוח הוא פשוט מאוד. לצערי התבדתי... נותחתי בבלינסון ולאחר צום הוכנסתי לחדר ניתוח לקראת השעה 12:00 . מחדר התאוששות יצאתי רק בשעה 17:00 כאשר אני סובלת מתופעת הלוואי של ההרדמה (רעידות והקאות) . כל הלילה סבלתי מהקאות וכאבים עזים בגפים העליונים כתוצאה מהזרמת גז אל חלל הבטן במהלך הניתוח (תהליך רפואי בלפרוסקופיה). רק בבוקר היום השני הורשתי לקום מהמיטה וגם את זה עשיתי בקושי רב כאשר המטרה אשר עמדה לפני היתה להשתחרר מהמחלקה. בסופו של דבר שוחררתי בערבו של היום השני וזה גם מכיוון שממש ביקשתי.הרופאים מבחינתם העדיפו להשאיר אותי יום נוסף, אך אני העדפתי את הנוחות של ביתי. במהלך כל השבוע (אם כי באופן פוחת) סבלתי כאבים איומים בגפיים העליונות. המלצתי והדבר היחיד שהרגיע את הכאב הוא כרית למיקרו' או כרית חשמלית אותה תשימי על האזור הכואב. אני חזרתי לעבודה לאחר עשרה ימים (ואני אחת שלא נוטה לממש את ימי המחלה שלה, פשוט הרגשתי כ"כ
). ומילת עידוד קטנה- חברה שלי שעברה את הניתוח חודש לפני הגדירה אותו כ"אי נוחות קלה" מאחלת לך שהגדרתך תהיה זהה לזו שלה. לכל שאלה אני לרשותך. בהצלחה ענקית

טאניוש

New member
הכל אינדיווידואלי כנראה...

לא זוכרת פרטים כל כך,עברתי לפני שנתיים.הגעתי לבית חולים בלילה,מערב הייתי בצום,בבוקר הכניסו אותי לניתוח (בהרדמה כללית כמובן),לא מוקדם במיוחד,אני זוכרת שהייתי כבר ממש רעבה... אחרי שהתאוששתי היו לי כאבים בבטן,די חזקים עד כמה שזכור לי.השתחררתי בבוקר למחרת (אבל אפשר היה גם באותו ערב,פשוט הרגשתי לא כל כך טוב והעדפתי להשאר תחת השגחה).בבית הייתי כמה ימים.אה,והיה עוד צריך לבוא להסיר סיכות של הטפרים,לא זוכרת אחרי כמה ימים.סך הכל לא היה נורא,התאוששתי די מהר. לא תוכלי להודיע כמה ימים תעדרי מהעבודה,תלוי עד כמה מהר תוכלי להתאושש.

ginger5

New member
לפרוסקופיה

עברתי שתי לפרוסקופיות והיה הבדל גדול בין שתיהן. אחת היתה כדי לעצור דימום שנגרם לאחר שאיבה ואחריה הרגשתי לא כל כך טוב אבל זה היה בעיקר בגלל אנמיה שנוצרה מאיבוד דם ולא מהניתוח עצמו. הייתי מאושפזת 3 ימים וחזרתי לעבודה רק אחרי 10 ימים. נראה לי שזה חריג. בכל מקרה לא היו כאבים מאד חזקים (הכאבים לפני זה היו כל כך חזקים שהרגשתי רק הקלה להיות אחרי) אלא פשוט תחושה כללית של חולשה וקצת כאבים באזור החתכים. הייתי מחוברת גם לקטטר ולנקז דם שהטרידו מאד וזה לא יהיה אצלך.בסך הכל לא נעים, לא נורא. הלפרוסקופיה השניה היתה למטרת זיפט ועברה ממש קלי קלות. השתחררתי הביתה אחרי כמה שעות ותוך 5 ימים הייתי חזרה בעבודה (התפנקתי - תוך 3 ימים כבר חזרתי לעצמי לגמרי). החתכים ממש קטנים (בקו השיער ובטבור) ותוך כמה חודשים הצלקות מלבינות ובקושי רואים אותן. עדיין אפשר ללכת עם ביקיני. בקיצור, אין צורך למות מפחד. זה ממש לא נורא. תבקשי שאם הם כבר בפנים, שיסתכלו קצת מסביב ויראו איך החצוצרות והרחם נראים מבחוץ. את זה לא רואים בצילום רחם ולא בהיסטרוסקופיה ואם כבר נכנסים לבטן, שווה להסתכל ולוודא שהכל נקי. בהצלחה

miky4

New member
לי לא היה נורא

אני עברתי לפני כשלושה חודשים כריתת מיומה מהרחם באמצעות לפרוסקופיה והיה ממש לא נורא. נכנסתי לניתוח אחר הצהריים ואחרי כמה שעות העירו אותי, תופעת לוואי אכן היתה הקאה בלילה (אבל רק פעם אחת ולא נורא בכלל), בבוקר שלמחרת כבר ירדתי מהמיטה ובצהריים שוחררתי הביתה. הייתי בבית שבועיים - בהוראת הרופא - ואחר כך חזרתי לעבודה כלא היה. עדיין יש צלקת קטנה מתחת לטבור ושתיים זעירות בצדדים אבל זהו, ממש לא רציני, טיפה אי נוחות בימים הראשונים אחרי הניתוח ולא יותר. מאחלת לך החלמה מהירה!

למבורכת החוששת

אני חושבת שאני הכי טרייה בתחום. ביום א' עברתי לפרו' בתה"ש. אצלי הבעיה היתה אנדומטריוזיס וחסימה בשתי החצוצרות (שלצערי לא נפתחו ועליתי כיתה לIVF). אני כרגע עם התפרים ולי באופן אישי זה כואב . אמנם השתחררתי באותו היום אבל ההרדמה המלאה והטשטוש שנתנו לי מפני הכאבים של אחרי הניתוח, גרמו לי לסחרחורות והתעלפות. מה שמדגיש את הצורך בשכיבה עד שבאמת תרגישי יותר טוב. אני נחה שבוע בבית, אני לא זזה בקלות כי הבטן נמתחת עם כל תזוזה וזה מכאיב בתפרים, אבל המצב משתפר מיום ליום. הרופא רשם לי חופש לשבוע. מקווה שזה יספיק... - אני באתי עם מצב רוח טוב והכל זרם. אה - חשוב שיבוא איתך מישהו - זה מאוד מעודד אחרי הניתוח. ואל תשכחי לקחת משככי כאבים זה גם עוזר. הרבה בריאות, והעיקר לא לחשוש, ממני מעודדת ואוהבת, שוגה.

elian5

New member
בהצלחה ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

לא נורא... זה לא נעים אבל באמת שלא נורא!! , למעט הכאבים בכתפיים , (בגלל שמחדירים גז) שנעלמו לגמרי עם משככי הכאבים שדאגתי לקבל בזמן. אז אל תחששי , וכאב זה באמת רגש סוביקטיביי... אז קבלי חיבוק ענק ובהצלחה!

sab sab

New member
החוויה שלי מאוד דומה לזו של מם1971

לצערי....היה מזעזע
וההתאוששות ארוכה(3 שבועות) והעיקר הוא לעשות את זה עם רופא מנוסה בהליך הזה (ויש מעט מאוד כאלה בארץ...)מפני שהנזקים יכולים להיות בלתי הפיכים(אני השארתי חצי שחלה על שולחן הניתוח) ב-ה-צ-ל-ח-ה!!! עוד דבר: חשוב שתקבלי חוות דעת שניה בקשר לנחיצות שיש בהסרת הציסטה באופן לפרוסקופי.

פּוֹנְג

New member
לא עשיתי, אבל יש במאמרים הפורום

קובץ הודעות על התהליך. שיהיה המון בהצלחה.

blessed

New member
../images/Emo41.gif תודה, ועוד בקשה

תודה לכולכן על התשובות המפורטות ועל העידוד והאיחולים. האם מישהי יכולה לתאר לי מה יקרה איתי מרגע ההגעה לבי"ח, מה התהליך שעוברים באותו יום? וגם, האם ההרדמה כוללת הכנסת צינור לגרון והאם זה כואב?

למעלה