לפרסומות...

אורניהו

New member
אותי לא הלהיב ה...

הימים הראשונים בתל השומר,בגיוס היו אלה ימים של לבן,של ביגוד לבן של אלה המגייסים,שהסתובבו שם לבושים כך.ואחר כך בילבלו לנו על הנסיעה לאנגליה,וזה הלהיב מאד ילד שכמוני מיישוב קטן כמו נשר.כל החורפים אחר כך ,לא היינו הולכים עם מעיל בכלל....כדי שיראו את אות הצוללן המבריק על החזה!

שקדי

New member
כמה שנים אח´´כ...........

הגעתי לאותו הבק´´ום והפעם כמגייס והלכתי לראות את אותם המקומות בהם הייתי בשר טרי והמום........ ואת אותם צעירים נלהבים שדרך כ´´כ ארוכה ממתינה להם

magy

New member
ואני , כילדה , אהבתי, מדים לבנים

אוףףףףףף, איך אהבתי לחכות לחיל הים במצעדים......

אורניהו

New member
ובשנת 67 ...הלכתי במצעד בחיפה...

בשורה הראשונה.....לפנינו הלכו המתופפים.אחרי הרבה שנים מישהו הראה לי איזו שיקופית שאני מצולם,וגם היא נעלמה...

גל-עמית

New member
כילד, אני זוכר מהמצעדים....

...כשלקחו אותי מוקדם בבוקר לרח´ יפו בחיפה...."לתפוס מקום טוב"....כובע טמבל, גדול ב2 מספרים ממני....בגלל מכת שמש.....זו הסיבה הראשונה שכמעט לא ראיתי כלום. הסיבה השנייה - בגלל ש"תפסנו מקום" טוב ליד החבל.....החבל היה תקוע לי בגרון...ובקושי נשמתי...והשלישית - בדיוק מול העין השמאלית שלי, היה תקוע לי התחת עם מכנסי החאקי של השוטר ששמר על 5 המטרים מימיני ומשמאלי...והיו עוד "קטעים" ממצעדים נוספים.....

magy

New member
עמדתי על ידך גלמידי

ראיתי ילד משונה, עם כובע גדול...... בגללך לא ראיתי את חיל הים , הסתרת לי......
PPPPP

גל-עמית

New member
../images/Emo13.gif....מול בית הקברות הישן ???

...פינת יצחק שדה ?....מחת ל-מד"א?...עם שמלה פרחונית ???וגרביים לבנות קצרות..???

magy

New member
כן, הילדה התזזיתית

קטנה, רזה, שחורת שיער, שכל הזמן דחפה אותך.... ומדי פעם הייתה צובטת לך בתחת....... וחשבת שזה הילד שעמד על ידך.....והכנסת לו .....אגרוף בפרצוף...... זו הייתי אני.........לא ידעת?????????????????.. אל תגיד שלא נעם לך.........הצביטות האלה.....
PP

גל-עמית

New member
..עכשיו אני יודע למה חטפתי בעיטה ..

מהאיש הגדול שעמד ליד אבא שלי...זה כנראה היה האבא של זה שעמד לידי וחטף במקומך.........ואיך שהגדולים הזיעו...ונגבו את הפנים עם הממחטות (זוכרים מה זה?)..והפנים הסמוקות...וגופיות "אתא" האפורות...ומכנסי החאקי עד הברך...וגרבי הצמר, עד הברך מהכוון השני....והרומנים שהלכו עם סנדלים וגרביים....

magy

New member
חרומנים?

זה לא עם, זה אמה..... חם מדברים עברית במבטא רומני. כל חיים שלהם. אתה יודע, חם אומרים טרנזניסטור. (במקום טרנזיסטור)...ובַּגדַלים ׁבמקום בת גלים) חם אומרים ....מרסן.....במקום מחסן וסרוכית, במקום זכוכית........ חם אנשים מאוט טופים........ איך שחם מתים על אנטריקוט אצל יוז´י.... עם איזה שפריץ אלה גוגו...... ובכלל, בחורה מבית טוף לא חולכת לֶמיטה עם חבר שלה לפני חיא מתחתנת. אחרת קוראים אותה, קורבֶה אתה מכיר את חרומנים.......... יש לחם קולטורה.. נותנים כבוד גדול לאנשים עם חשכלה.... "דוׂמנוּ דוקטור"

גל-עמית

New member
..בונה.....בונה.....חרטהפונה...

....ח-רומנים..???...."איקרה"..."רמי-קוב".. (רק מהרעש של ערוב האבנים-לא נרדמתי בקיץ..)..."צוייקה".."קוסטיצה" - ב"מעין הבירה"....."שפריץ" עשוי מ"כרמל הוק" ישן וסודה....חבל"ז.....

אורניהו

New member
בסוף...

בסוף עוד יסתבר שאנחנו מכירים יותר טוב ממה שאנו חושבים,,תרשה לי להזמין אותך איזה בוקר לקריה,אפשר אלי לארוחת בוקר!אהלן וסחלן.

שקדי

New member
חומר למחשבה אורניהו........

תודה מראש אם אזדמן לאזור.......אשמח

אורניהו

New member
בסוף...

בסוף עוד יסתבר שאנחנו מכירים יותר טוב ממה שאנו חושבים,,תרשה לי להזמין אותך איזה בוקר לקריה,אפשר אלי לארוחת בוקר!אהלן וסחלן.

אורניהו

New member
ב-67 שלחו אותי לגייס..

ב-67 אחרי המלחמה ,שלחו אותי לגייס לחיל הים[מחזור אוגוסט]כבר היה יותר קל לבוא הנה בתור וותיק ולהתעסק עם טירונים,כבר היתה לנו רשות להתרחץ בבריכת השחיה של צריפין,רק צוותות של מגייסים הורשו להיות כאן.גרנו במלון בתל אביב,מלון חיים.נו נו איזה חיים!

אורניהו

New member
ואם כבר נזכרתי,,,,

במלחמת ששת הימים העצימו את כלל צי המלחמה שלנו בים!גייסו את כל ספינות הדייג[מכמורתנים]התקינו להם במספנות, מין פטנט כזה להשלכת פצצות עומק,מין מסילה שכזו,שעליה היו מונחים פצצות עומק כמו חביונות קטנות ואפורות,לנו בצוללת רהב[היא לא צללה]התקינו גם מתקן כזה ,וזה היה תפקידי אז בירכתי הצוללת .כשהודיעו על מגע עם צוללת מצרית שהיתה בסביבה,הייתי צריך לרוץ במהירות אל מדור הנשק למטה בצוללת,בערך שני קומות עם סולמות קטנים,להשתחל בתוך פתח צר,ולהוציא משם את המאיצים של הפצצות,בזהירות רבה לטפס חזרה,לרוץ אל הסיפון הרטוב והחלקלק עד לאותם פצצות שהיו מונחות אחת ליד רעותה,להכניס בזהירות רבה את המאיץ הכבד,ולכוונו בהתאם לדרישות שהיו מוברות בצעקות מהמפקד בגשר אלי רחוק בירכתיים,נו נו חיל הים המודרני.לא פעם בגלל טלטולי הים,הגלים,והמתקן המצחיק הזה,הפצצה היתה נתקעת,והייתי חייב להטיל אותה בזריקה ביד ,,,50 ק´ג....

גל-עמית

New member
והסיומת.............

איל אומרים: חתול?................כילב (עם "אומלאוט" הונרי)....

זה כבר לא פרסומת

אלא פארודיה על פרסומות. שיר הפרסומות של אורי זוהר. יש למישהו את המילים?

magy

New member
לא מדינה נידחת.....וכו.....

לא עולה לי כרגעעעעעעעעע

magy

New member
לא

מדינה נידחת לא משק מפוקפק הארץ מתפתחת בצעדי ענק זה עסק יסודי טרי (בריא) עם סנטימנטים הראש היהודי ממציא לנו פטנטים למין הדפקאים ועד התנאים עוד לא היה מין דור כזה של ממציאים קחו למשל המצאה יוצאת מן הכלל תריס רץ תריס זז תריס בום המשך יבוא.......תיכף.......

למעלה