לפרילנסר

נפתלי ג

New member
לפרילנסר

קודם כל תקרא את ההערות בשרשור הקודם שכתבתי לך. אחר כך תקרא קטע על פסק דין שממנו משתמע כי אתה עלול לסבך את הפרילנסרים שאתה נותן להם שרות. כדאי שתמצא את פס"ד ותקרא אותו בעיון.

פרילנסר

New member
נפתלי, הנוהל מאושר ע"י מע"מ הארצי

ומע"מ נתניה, לאחר שעבר ביקורת בדיונים שנערכו בירושלים ובנתניה ובינם לבין עצמם. מודיעין מס הכנסה ערך ביקורת ותוצאותיו, לציטוט: "ההצלחה שלכם היא ההצלחה שלנו" - סימן שהבינו. אני, דווקא, חושש לפרילנסרים שמקבלים את השירות הזה ממישהו שלא עובד לפי הנוהלים, לא הייתי מעז להרים את השירות הזה אם הוא לא היה תפור ומתואם עם הרשויות. כמו כן, עברה החברה ביקורות פולשניות ביותר של מס הכנסה ניכויים... אחרי הכל, השירות הזה כבר על הכביש משנת בתור חברה בע"מ. כמו שסבתי היתה אומרת: "אל תהיה מידואג". לא הצלחתי להבין ממך עד עכשיו: אתה חושב שאין מקום לשירות כזה לאזרח מתוך מניעים מיקצועיים (כי זה לא תואם את הנוהלים), מסחריים (כי בשביל זה ישנם רואי חשבון),או תפיסת עולם (כי אנחנו עבריינים בכוח ולכן לא מגיע לנו פתרונות נוחים עד כמה שיותר מצד השלטון ורשויות המס שלו) ? או, שאתה בכלל בעד ובאמת לא הבנתי ? :)

נפתלי ג

New member
לפרילנסר

המניעים שלי הם קודם כל מקצועיים . קח לדוגמא סוחר רכב שחייב לנהל ספרים מיוחדים. מה יקרה במצב של ביקורת ניהול ספרים? החברה שלך תהיה בבעיה וכן גם אותו לקוח בגלל פס"ד ששלחתי לך. גם מבחינה מסחרית נראה לי שהשרות אינו אטרקטיבי . אז מה נשאר?

פרילנסר

New member
נפתלי, אם כך הענין הוא אי הבנה אחת

וגדולה : 1. השירות הזה ניתן אך ורק לנותני שירות. לא למסחר ולא ליצור. 2. אתה טוען שאין דרישה לשירות שיספק לשכירים העושים עבודות צדדיות לצורך השלמת הכנסה את האפשרות לעשות עיסקאות מבלי שיצטרכו לפתוח תיקים ברשויות המס ? אתה אומר למישהו שרוצה לתת יעוץ מזדמן שיעזוב את זה כי אין לו חשבונית לתת ? אתה אומר למישהו שמבקש את היעוץ הזה שיחפש לו מישהו אחר ולא את זה שהוא רוצה ממנו את היעוץ - רק כי אין לו חשבונית לתת ? נו, טוב... אותנו זה פשוט מרגיז. אז, פתחנו את השירות הזה בשנת 1992 ומאז זה מרגיז אותנו פחות... :) 3. השירות באמת אינו מסחרי והוא רק מחזיק את עצמו. אבל, לשם כך הוא הוקם - לתת פתרון שרשויות המס היו צריכות לתת לאזרח. וכמו שכבר הדגשתי כמה וכמה פעמים: איננו משדלים אנשים להשתמש בו. מי שצריך/רוצה - משתמש. סוחר מכוניות? זה מה שחשבת שאנו עושים?... :)

נפתלי ג

New member
לפרילנסר

לדעתי , תמצא את עצמך יום אחד במקום לא נעים. ואם נעלבת מהעניין של סוחר מכוניות. בפעם הבאה נשתמש בדוגמא של פסיכולוג.

פרילנסר

New member
לא נדבר על פסיכולוג או סוחר מכוניות

בפעם הבאה נדבר על עבודת תרגום, עיצוב/תכנות אתר אינטרנט, העברת שיעורים/קורסים , הרצאות, עמלת תיווך/מכירות, עבודה לפי פרוייקט במוסדות שיש להם בעיות תקציב/תקן בשכר, יעוץ מזדמן, עבודה בפרוייקט עבור חברות מחו"ל. כל אלה זקוקים לפתרון, כי לגביהם לא קיימת האלטרנטיבה לפתוח תיק - הם פשוט אנוסים לוותר. ואם יבואו אליך ויאמרו שלפתוח תיק הם לא מוכנים, תאמר להם שאין להם דרך אחרת ואנו נאמר שיש, אבל רו"ח נפתלי אומר שאין. לא התנהגת/אמרת שום דבר מעליב. ואם נמצא את עצמנו בצרה, נזכור שהזהרת אותנו. :)

למעלה