לפרוע צ'ק חלקית

לפרוע צ'ק חלקית

שוכר שמסר לי 12 צ'קים מתחילת השכירות דירה שהשכרתי לו ובחודש יולי 2011 נותר לו חוב של 1400 ש"ח על חשבון השכירות באותו חודש(ביקש ממני לא לפרוע את הצ"ק באותו חודש וביקש שאמתין) אני המתנתי ולקראת סיום תקופת השכירות הוא השלים את החוב ובינתיים הצ'ק שכח אותו אצלי ואני לא השמדתי אותו. לאחר שעזב את הדירה אני גיליתי לתדהמתי שהוא לא שילם את החובות לעירייה ולחשמל ולגז. החובות מסתכמים בסכום של 1300 ש"ח. הוא בינתיים מתנער (חלקית)מהחובות הללו מכל מיני תירוצים שונים ומשונים. וגם כרגע אין לו כסף לטענתו. רק שהוא לא יודע על המצאות הצ"ק מיולי שהינו עומד על 3000 ש"ח. בינתיים אני נותן לו את הזמן להתארגן על גיוס הכסף לתשלום החוב . אני הבנתי שתוקף כל צ'ק עומד על חצי שנה מתאריך הפירעון בו כתוב בו לכן יש לי עוד זמן .תאריך הפרעון הוא ביולי 2011. האם אני צודק בכך ? ועיקר השאלה שלי האם מותר לי לגבות את חובי דרך הצ'ק הזה .והאם טכנית אני יכול לגשת לבנק ולהגיד לפקיד הבנק להביא לי רק 1300 ש"ח מתוך ה3000 . האם אני נוהג נכון בכך שאגש לפרוע את הצ'ק בבוא היום מבלעדי שהודיע לאותו שוכר לשעבר על כוונתי לפרוע את הצ'ק .(מחשש שיתן הוראה לביטולו ). אודה לכם על תשובתכם.

תשובות

1. כן. תוקף הצ'ק חצי שנה. לאחר מכן הבנק לא יפרע אותו 2. לא, אי אפשר לפרוע רק חלק מצ'ק. לדעתי עליך להודיע לשוכר על קיומו של הצ'ק. אם הצ'ק יבוטל תוכל לפתוח אתו תיק הוצל"פ. והערה: איך בכלל קורה שמשכיר עושה הסכם שכירות ולא מקבל במסגרתו צ'קים לבטחון לתשלום מיסי עיריה, מים, חשמל וכו'??

רב תודות על תשובתך.לגבי הערה:

ככה אני ,בן אדם שנותן יותר מידי אמון באנשים ...("הם כאלה אנשים נחמדים וכו' "...)

פרעון חלקי

יכול להיות שהצ'ק בכלל מבוטל. אם תציג אותו לפרעון הוא יחזור. במקרה כזה תוכל להציג אותו להוצאה לפועל אבל תהיה לשוכר זכות לטעון שהצ'ק הוצג שלא כדין. אםן אין על הצ'ק סימון של קרוס (שני קווים מקבילים) אז אתה יכול לגשת לבנק שבו חשבון השוכר, להציג את הצ'ק לפירעון, לקבל את הכסף ומיד להפקיד 1700 ש"ח (מהכסף שתקבל) לחשבונו

רב תודות . ושאלות :

על הצ'ק כתוב סימון של קרוס ולמוטב בלבד.אז אני לא יכול לפרוע אותו?? כלומר אין לי בעיה לנסוע לבנק הספציפי שלו ולעשות זאת. ועוד שאלה : כמה לדעתכם יעלה לי למסור את כל "התסבוכת" הזאת לטיפולו המקצועי של עו"ד (לא חייב להיות בעל ניסיון אפילו ממש צעיר העיקר שיצא לי זול ויקח אחריות מלאה ואני לא אסתבך בפלילים חלילה). אשמח לשמוע הצעות (גם בפרטי).(מהמרכז).

קרוס

קרוס אומר שאתה חייב להפקיד את הצ'ק בחשבונך ואינך יכול לקבל כסף מזומן בדלפק. כך שהרעיון שלי לא ישים. אם אתה רוצה לפנות למסלול משפטי אז עדיף בתביעות קטנות. אבל אולי תנסה להסכים איתו על בורר?

למעלה