לפרוייקט לוח השנה דרושים אמנים אוטיסטים

גור42

New member
לפרוייקט לוח השנה דרושים אמנים אוטיסטים

קודם כל, למי שלא זוכר במה מדובר, הנה השרשור הקודם שהיה כאן בנושא:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=612&messageid=170880923

ועכשיו לעניין:

אני מחפש שלושה אמנים, שכל אחד מהם יספק שלוש תמונות ללוח השנה. מפאת לוח הזמנים הדחוק, עדיף יצירות שהן כבר מוכנות.

האמנים, כמובן, יקבלו תמורה הולמת על הרישיון שהם נותנים לי להשתמש ביצירותיהם. פרטים נוספים - במסרים (אני אישית הייתי מעדיף לפרט כאן בפורום את תנאי התשלום, כי אני מאמין בשקיפות מלאה. אבל משום מה, פירוט כשזה נחשב ל"פרסום" בעיני הנהלת הפורום, אז אסור לי)

ל

randy1982

New member
זכור לי שלשתי משתתפות הפורום

יש בנים שמציירים ומצלמים אמנות. אולי הם ירצו.

גור42

New member
גם הורים, כמובן, מזומנים לפנות אלי בשם ילדיהם

כמובן שגם הילדים עצמם חייבים להיות מעורבים בהחלטה ולהסכים עם כל סידור שאליו נגיע, אבל אין שום רע בתיווך של ההורים.

בכל מקרה, גם אם ההורים מתווכים, חשוב לי שיהיה ברור - התשלום הוא לאוטיסטים עצמם ולא להוריהם. וכשאני אומר "התשלום הוא לאוטיסטים עצמם" הכוונה היא שרק לאמן האוטיסט עצמו יש זכות להחליט מה לעשות עם הכסף הזה.

ואני מתנצל מראש בפני אותם האנשים שחושבים שמה שאמרתי הרגע הוא מובן מאליו. יש הרבה יותר מדי אנשים (ובכללם הורים) שבעיניהם זה לא מובן מאליו בכלל. ולמעשה, אילו זה באמת היה כל-כך "מובן מאליו" אז לא היה צורך בפרוייקט הזה מלכתחילה.

randy1982

New member
תלוי בגיל הילד.

אם תתן כסף לבן שלי הכל ילך על גלידות.
נער מתבגר זה סיפור אחר לגמרי.

schlomitsmile

Member
מנהל

רק היום קראתי את השרשור ויש לי צורך להגיב:

אני לא מתחברת לנושא... כלומר הרעיון נפלא וחשוב וצריך מישהו כמו גור שיגשים אותו ויוציא אותו לפועל, אך אני לא מתחברת אליו בגלל שאני חושבת שלוח שנה כזה, יכול לגרום ליחס פטרוני כלפי הציירים ויפחית את הכשרון האמיתי שלהם,ולי זה מפריע. כי אם הם כשרוניים, צריך שתהיה להם תערוכה ולקדם אותם בזכות כשרונותיהם... אכן, הם אוטיסטים ואסור לשכוח את זה, אך יש להם כשרון ובתערוכה או בלוח שנה זה מה שצריך לבלוט...

דניאל סוליסט, הוא מופיע לבד-לא יכול לשיר ולנגן עם להקה, הוא מצייר לבד, ואם תהיה לו תערוכה ויש סיכוי, אני אשמח להוציא דבר כזה לפועל בתנאי שהתערוכה הזאת תכלול אמנים בשם עצמם, לא בגלל שהם אוטיסטים... הם יכולים להיות רגילים, אוטיסטים, חרשים, מציירים בפה, יפנים, אתיופים, ערבים ויהודים, מוסלמים, דתיים וכו... אין שום קשר למה שהם, רק הכשרון... היכולת שלהם תהיה הבולטת, למרות שכולם ידעו מאיין הם מגיעים... אולי כי כך יבינו את היצירה שלהם יותר..

ולכן אני טוענת לא לאוטיזם... כי כשיש חיבור אוטיסטי של משהו, מה שיקח את תשומת הלב, זה לא הכשרון אלא האוטיזם ובעיני זה חייב להיות הפוך.

אם התפרצתי לדלת פתוחה, עמכם הסליחה....

גור42

New member
כנראה שלא הבהרתי בצורה מספקת מהי מטרת הפרויקט

הפרוייקט שלי איננו תערוכה וגם לא "כוכב נולד". והאמנים שמשתתפים בפרוייקט הזה נמצאים בצד הנותן, ולא בצד המקבל. זו גם הסיבה שהם מקבלים שכר.

ולמה דווקא אמנים אוטיסטיים? כמה סיבות. ראשית, משום שזה נושא הלוח הזה - להשמיע את הקול האוטיסטי, שבדרך כלל אינו נשמע. לא רק בתמונות, אלא גם בהגיגים וציטוטים. וכמובן, כל הלוח כולו, כולל העיצוב שלו, גם הוא משמיע קול אוטיסטי ספציפי אחד, שהוא הקול שלי.

ושנית, מפני שיש ארגון מסויים שמפיץ לוחות שנה של אמנים אוטיסטים במאות אלפי עותקים, שמביא את ה"יחס הפטרוני לאוטיסטים" (אם להשתמש במילים שלך, עמליה) לשיאים חדשים. האמנים שם לא זוכים לשום הכרה (כספית או אחרת) על עבודתם, ובמקום זה הם כלואים "מרכזי תעסוקה" בעוד אותו ארגון בעצם עושה על גבם קופה, מבלי לקבל את רשותם או לשאול את רצונם. שלא לדבר על הפרסומות בתקשורת של אותו הארגון, שמציג את האוטיסטים כתתי-אדם.

בקיצור, לוח השנה שלי נועד להעביר מסר מסויים, וכדי להעביר את המסר הזה, אני זקוק דווקא לאמנות אוטיסטית. זה כמו שלוח שנה בנושא ג'ודיאקה, זקוק דווקא לאומנות יהודית. אין לזה שום קשר ל"פטרונות" או לגזענות, אלא ל-theme ולמסר של הלוח עצמו.

ובעצם, כשאני חושב על זה, אז זה גם לא מדוייק שהפרוייקט שלי לא מקדם את האמנים. הוא מקדם אותם לא פחות ולא יותר מאשר כל עבודה-בהזמנה אחרת שאמן עשוי לקבל בשוק החופשי. זה לא כמו תערוכה, זה נכון, אבל זה בדיוק כמו לקבל עבודה כמאייר של ספר או כתבה במגזין. מנהל הפרוייקט הוא זה שאומר לאמן מה הוא צריך. ואני מבטיח לך, עמליה, שהסטנדרטים שלי לגבי היצירות שיופיעו בלוח השנה שלי, יהיו מאוד מחמירים. אני לא אאשר "זבל" רק בגלל שמי שייצר אותו הוא אוטיסט.

גור42

New member
אגב, הייתי יכול ליצור סתם לוח עם תמונות יפות

אבל אילו הייתי הולך בדרך הזאת, אז בכלל לא הייתי צריך לשלם לאמנים - אוטיסטים או לא אוטיסטים - כי הייתי פשוט הולך לאחד ממאגרי התמונות החינמיות שקיימים ברשת (או מקסימום, קונה CD של תמונות עם רישיון שימוש לפרוייקטים כאלה) ומוריד משם את כל מה שאני צריך.

וזה כמובן היה הרבה יותר פשוט ונוח (והרבה פחות יקר) מהצד שלי. אבל מצד שני, זה גם היה מחטיא לחלוטין את המטרה של מה שאני מנסה לעשות כאן

asa112

New member
אלוט עושה לוח כזה כל שנה

אם מישהו לא יודע.

אני מקבלת לוח כזה בעבודה כל שנה. לא ביררתי, אני מניחה שקונים אותו מאלוט.

asa112

New member
אני מניחה שזו אחת מהדרכים להרוויח כסף לעמותה

אבל איך המשתמש הסופי ידע את ההבדל ? מה יגרום לו לשלם כסף על הלוח ?

אני בעד הפרויקט, רק לשים לב על כמה דברים.

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון, זה חלק מהבעיה איתו
מנצלים אמנים (מה שמתאפשר בגלל שהם אוטיסטים) כדי שגוף שיש חילוקי דעות האמנם הוא מקדם את האינטרס של הציבור האוטיסטי, ירוויח כסף.

בלוח הזה אין ניצול של האמנים (להיפך- זו במה שיכולה להועיל להם),
ומלבד הלוח עצמו והתמונות שבו, אמורים להיות משולבים בו טקסטים קצרים שמעבירים מסר שונה מאד מזה של אלו"ט.
שתי סיבות מצויינות לטעמי להעדיף אותו על הלוח של אלו"ט

גור42

New member
טוב, לפחות לאלו"ט אין בעיה למצוא אמנים

זאת לא חוכמה גדולה למצוא "מתנדבים", כשאתה פשוט לוקח בלי לבקש רשות.

וזה יהיה ממש מצחיק (במובן השלילי של המילה) אם הפרוייקט האלטרנטיבי שלי בסוף ייפול בגלל שאף אמן לא רוצה להשתתף.

גור42

New member
זו התחלה טובה. את יכולה לפנות אליהם בשבילי?

אם לא, אז אני יכול לפנות אליהם בעצמי.

ההצעה, בכל מקרה, אותה הצעה שאתם קיבלתם.

TikvaBonneh

New member
נראה לי עדיף שאתה תפנה אליהם

כי אז הם יענו לך ישירות וזה לא יצטרך לעבור דרכי. כמו שכתבה שלומית, השמות שלהם פורסמו בכתבה בידיעות, כך שברור שאין כאן בעיה של חיסיון רפואי...

למעלה