לפראזניק

Boogieman

New member
לפראזניק

תודה רבה על הערותיך המחכימות,לא אענה על כולן [ עקב עצלנות ] אבל בכ"ז כמה נקודות. ביקורת על ארה"ב [ ביקורת-לא התגוללות ] לא מוציאה את יפן נקיה מהפשעים שהיא ביצעה אבל לדעתי הטענה שהטלת הפצצה [ שעדיין לא כתבתי שלא היתה נכונה ] היתה אך ורק למען הצלת חיים כמו שטוענת הגרסה האמריקאית הרשמית לא יכולה להיות נכונה. לדעתי היה מכלול של סיבות נכונות יותר או פחות שהנ"ל היתה אחת מהן. לעולם אינני מאמין לגרסתם של המנצחים כמו שאינני מאמין לזאת של המנוצחים כדי להבין הסטוריה צריך לקרוא בין השורות,עוד לא קמה ממשלה שאמרה את כל האמת וזאת האמריקאית לא שונה מהבחינה הזאת. ביקורת על ארה"ב היא אולי "אין" [ לשמחתי ] אבל אין זה פוגע בערכה. אני שייך לדור שגדל על הרטוריקה ההוליוודית נוסח רייגין [ ששגורה גם בפיו של הנשיא הנוכחי ] של ה"טובים" נגד ה"רעים" שמדברת על עולם שבו האמריקאים שואפים להשליט צדק דמוקראטיה ושלום בכול מקום ונאלצים להלחם נגד ארצות מרושעות שרוצות בדיוק ההיפך. כשגדלתי הבנתי שהמציאות קצת יותר מורכבת ושהאמריקאים ביצעו פשעים שלא היו מביישים את ה"רעים" כשזה נדרש לקידום האינטרסים שלהם. מה שמרגיז אותי זה שפשעיה של ארה"ב מוסברים באידיאלים נעלים שלקידומם הם נעשו ואילו פשעים של מדינות אחרות נזקפים לאיזושהיא רשעות טבעית שלהם. מוזר לי שפשעים של מדינות אחרות הם נחלת הכלל אבל פשעיה של ארה"ב הם עדיין טאבו ואילה שמעבירים עליה ביקורת מואושמים מיד בקיצוניות וסהרוריות ומיחסים להם תמיכה בכל מני משטרים אפלים. שים לב שבהודעה אחת שלך ייחסת לי אמונה בנקיון כפיה של יפן הקיסרית והשתמשת,ביחס למבקרים את ארה"ב,במושג "שטן גדול" מבית מדרשו של חומייני. ארצות הברית היא מעצמה מס´1 בעולם,מן הראוי לדעתי שמעשיה בעבר ובהווה יהיו מטרה לשאלות נוקבות ולביקורת. מצטער,אני מאמין שמעשיה של ארה"ב,כמו של כל מעצמה אחרת נובעים מאינטרסים כלכליים ופוליטיים ומתוך שאיפה לשמר ולהגדיל את עוצמתה ושיקולי מוסר נדחקים,כמו תמיד,הצידה על אף הרטוריקה הצדקנית.

פראזניק

New member
בוגי...

ההודעה הזו שלך שימחה אותי קצת, משום שהסירה אי הבנות שיכלו לצוץ מהאשכול ההוא:) כמוך, אף אני סבור שהטלת הפצצה לא הייתה אך ורק למען הצלת חיים (וכפי שהבאתי שם). כמוך, אף אני איני מאמין לשום גרסה רשמית משום צד שהוא, ואני מחפש יותר את אשר לא נכתב. אני סבור שביצוע פשע מצד גוף כלשהוא, אינו מסיר מזכויותיו, ומעשה טוב, אינו מסיר מפשעיו. אתה מזכיר לי שכאשר קראתי כילד, את ספריו של צ´רצ´יל על מלחמת העולם השניה, ממש יצאתי אחוז הערצה ל"צדיק" הזה... ורק לאחר מכן נודעו לי דברים נוספים, שאם שלא הורידו מחכמתו וכשרונותיו הנדירים, איזנו קצת את התמונה. פשעיה של ארה"ב אינם טאבו, וודאי שלא בפורום הזה, וארכיונו יוכיח:) כפי הזכור לי, לא ייחסתי לך אמונה בנקיון כפיה, אלא אמרתי שמתוך דבריך, אך ורק בגנות ארה"ב, ניתן להבין כאילו ויפאן הייתה כבשה תמימה. דומני שאין אדם אחד בעולם, שחושב שמעשיה של ארה"ב נובעים מטוב לב או מצידקות, או באמת מרצון להפוך את העולם לעולם טוב יותר, ברור וודאי, שכל מדינה בעולם, פועלת כעיקרון ממניעים פוליטיים וכדומה. וודאי שמעולם לא האשמתי אותך, או כל אדם אחר שהעביר ביקורת על ארה"ב בסהרוריות, אני עצמי העברתי כאן לא פעם ביקורת על ארה"ב, כל שביקשתי הוא, שנשמור על פרופורציות ונדון בדברים לפי השיקולים דאז, ולא ביקשתי זאת ממך, אלא מאיתנו. בהצלחה. פראזניק (שבכל מקרה, שמח שהצטרפת)

המלצה!!!

כדי להמחיש לכם את הויכוח שלכם וכדי שתראו קצת מבט קולנועי על העניין לכו לראות את הסט הבוסני (שנייה, ברח לי השם) נזכרתי "שטח הפקר" שבו יש קצת זוית על ארה"ב שכביכול אינה גורם ישיר בסכסוך ויש כאן אמירה מאד חכמה על האידאליזם והנאורות האמריקאנית. שלכם

למעלה