לפעמים

לפעמים

לפעמים נמאס לי להרגיש שייכת בסטטוס או מוגדרת כגרושה נותן תחושה של מצולקת אין ספק שהכרות עם אנישם שחוו את אותם הדברים מקל על המצב אבל מצד שני יש בו גם משהו גי מעצבן מתיש ודכאוני האם רק אני חשה כך או שגם לכם יש את הקטעים הללו כששואלים אותי מה הסטטוס אני די נוטה להתחמק ורק אומרת שאני אמא לשני ילדים

רק שיר

New member
לרוב זה ענין של השלמה

גם כשהתחתנתי היה לי מוזר לומר, אני נשואה או כשהפכתי לאמא, היה לי מוזר שאני אמא.. וכשהתגרשתי לא עיכלתי בכלל זה גם חלק מהשינוי בחיינו, ולוקח זמן לקבל את זה! אך מצולקת, ממש ממש לא! זה דווקא מגיב, תתעודדי, תחשבי...אין לנו לאן למהר, להקים משפחה, אפשר רק להנות...

felka

New member
לא חשתי אף פעם בעיה עם הסטטוס

אני יכול להעיד שרווקים רובם נרתאים בהתחלה, אבל שהם מבינים שלניסיון יש יתרונות הם זורמים. כמובן ילדים מאוד מרתיאים את הרווקים וזה לא קל.... רק הורה מסוגל לקבל ילדים שהם לא שלו ... או בן אדם מאוד מפותח ריגשית.

אין לי בעייה עם הסטטוס,

היה לי יותר קשה כשהייתי פרודה, תלויה בין לבין, אבל עכשיו, זה ממש ממש לא מפריע לי ובטח שלא מרגישה מצולקת, זה קרה וזה מה יש, לא חושבת שאת צריכה להרגיש רע עם הסטטוס הזה "גרושה" ומצד שני, אם הוא מפריע לך- את לא צריכה להיתפס עליו. תציגי את עצמך איך שנוח לך, אחרי הכל- את לא "רק" גרושה- את גם אמא, את אילנית, את עובדת במשהו וכו'.

בסך הכל סטטוס חדש

שצריך להתרגל אליו - ותו לא :) בכל מקום בו תתבקשי למלא טופס הכי פשוט יופיע לך 'סטטוס-נ/ג/א' היית מעדיפה אופציה אחרת במקום גרושה לאחר שכבר היית נשואה?

אני 27

New member
בהתחלה היה לי קצת מוזר

אבל הכל עניין של השקפה ... הרי את יודעת שעדיף לך ככה ... ואת יודעת שאין הרבה שהיה / יש להם את האומץ לעשות מה שעשית ... תהיה גאה שאת -ג- ולא נשואה שלא באושר . לא בא לך לצעוק לכל העולם ... אל .. אבל תרגישי הכי בנוח עם הסטטוס. זה לא דבר רע . וחוץ מזה .. משפחתיות ... יש לך כאן עוד כמה אחים חדשים ..... שבמצב אחר לא ההית מכירה .

Rtitan

New member
לי יש את הגעגוע הזה למשפחה...

בעיקר בימים "משפחתיים" כמו שישי-שבת, ערבי חג וכדומה. מעבר לזה, אני ממלא את היום והלילה בעבודה וחברים, כך שלא ממש מרגיש את הלבד יותר מדי. אני לא מרגיש מצולק, להיפך - אני מרגיש תחושת תקווה של "דלתות פתוחות" לקראת העתיד. ברור לי שזהו מצב זמני עד שאמצא את זו שאיתה אחזור למסגרת משפחתית, כשאני סומך על ניסיון חיי שהפעם הבאה תהיה הרבה יותר טובה. מי שחווה גירושין יכול לקחת את זה לטוב או לרע. אחד הדברים הגרועים ביותר בעיני הוא לרוץ ולמצוא זוגיוןת מהירה מדי רק כדי לא להיות לבד, בלי לעבור את השלב שבו אנחנו עושים עם עצמינו חשבון נפש כדי להבין מה לא הלך בפעם הקודמת ולהבין היכן להיות זהירים בפעם הבאה. במשך הזמן, לומדים שאי אפשר להתכונן לכל אפשרות, ושהמשברים בנישואין, כמו בכל תחום - הם המקומות שאפילו לא תיארנו לעצמינו שיכולים להיכשל - והלימוד הטוב ביותר הוא ללמוד לקבל את העובדה שאפשר לטעות, לשגות - אבל גם אפשר לתקן אם מקפידים להיות ערניים ופתוחים. השלימי עם הכישלון של הנישואין הראשונים, זה יעזור לך מאד להיכנס לזוגיות בריאה ולשמור עליה בפעם הבאה

felka

New member
למה להשתמש במילה כישלון

הייתה לנו התנסות ואנחנו נקח כל פעם משהו מהקשרים הקודמים בשביל להיות חכמים וטובים יותר. חוץ מזה ה"לבד" שלנו הוא סוג של ניסיון בחיים שכדי מאוד ללמוד ולא למהר לקשר הבאה. כל דבר והזמן המתאים בשבילו.

Rtitan

New member
כי זה לא הצליח... או שאני טועה?

יש לי את ההרגשה שכשמשהו לא מצליח - לא תוכל לקרוא לזה "הצלחה". זו התנסות, זה כישלון, וגם כישלון הוא התנסות - מכבסת מילים היא דבר שפוליטיקאים משתמשים בו, לא מי שמנסה ללמוד באמת כדי להצליח בפעם הבאה.

felka

New member
ז"א כל החיים שלך הם סוג של הצלחות וכישלונות?

ומה הקשר למכבסת המילים של פוליטיקאים? שבן אדם מגדיר לעצמו משהו כהצלחה או כישלון הוא גם מתנהג לפי ההגדרה... תיכנות פשוט כזה... וכן מילים יש להם משמעות לא פסולה בחיינו. עם היית אומר: שמע החיים שלי היו נוראים בתוך הקשר ולא יודע למה הייתי שם וגם לא למדתי כלום... זה כבר נשמע לא הצלחה אדירה, אבל אתה נשמע לי טיפה אחרת....?

Rtitan

New member
לא, כל החיים שלי הם למידה...

והלמידה הזו מגיעה ממגוון של מקומות - כאשר המקומות שאני לומד מהם הכי הרבה ובצורה היעילה ביותר - הם דווקא הכישלונות. אתה מבטא פחד לא מוסבר מהמילה "כישלון". למה? מה היא מקרינה אליך שאתה כל כך ירא מפניה? כישלון אינה דבר שלילי כל כך, כישלון רק אומר שבחרת בדרך מסויימת שלא היתה נכונה. זה הכל. דווקא מהדרכים הלא נכונות לומדים, מאחר ואלו המקומות שמביאים אותך אל הלא צפוי שמעודד אותך לחשוב. אני עוסק במדע - מה שקרוי בפני העם "מדען". מדענים, בניגוד לדעה הרווחת, הם אנשים שלא יודעים כלום - אנחנו פשוט טועים לפרנסתינו. כשאדם מקבל את ההכשרה שלו להיות איש מדע, אחד הדברים שהוא חייב ללמוד הוא שלטעות ולהיכשל זה מה שהוא הולך לעשות בכמה עשרות שנים שהוא הולך לעסוק בתחום הזה. העניין הוא שאנחנו מתעסקים בנושאים ש...אף אחד לא יודע - כל אחד מאיתנו מנסה להבהיר נקודות שאין אף אחד בעולם שיכול לתת את התשובה - זו הסיבה שמטבע הדברים נטעה, ניכשל ונצטרך להודות בפני עצמינו שנכשלנו. אבל כשאתה נכשל, ואתה מספיק חכם, אתה עוקב אחרי צורת המחשבה שלך ומנסה להבין היכן טעית, ומה אתה צריך לעשות כדי לתקן את הכישלון הזה - ברגע שתבין שנכשלת - כבר עשית את מרבית העבודה. כל מה שאני אומר הוא, שההזדעקות שלך מפני המילה כישלון ("למה להשתמש במילה כישלון?") לא היתה במקומה - הפרק הראשון של כולנו היה כישלון. בין היה לנו בו טוב, ובין אם זה היה סיוט מתמשך - העובדה היא שביום שהתחתננו, חלמנו להיזדקן עם בני הזוג שלנו - המטרה הזו לא הושגה, ולכן נכשלנו. כעת - נשאלת השאלה האם אתה אמיץ מספיק להודות שנכשלת? או שאתה "מכבס" את הרעיון, ומשתמש במילה צחה יותר ואומר שזו שהתחתנת איתה היתה רק אימון (התנסות בלשונך) לקראת נישואין...

Rtitan

New member
המילה כישלון מבטאת אי הצלחה.

היא גורפת במובן הזה שהיא מבטאת מצב שבו המטרה לא הושגה. השאלה היא האם כל כישלון הוא רע? לדעתי לא - ואת מזומנת לקרוא את התגובה שלי ל-felka - יש המון דברים סביבך כרגע ממש שאת משתמשת בהם וחיה בזכותם מבלי משים - והם היו כישלונות של רעיונות...

אין בי תחושה של מצולקת אבל עדיין יש בי תחושה

גדולה של אכזבה. אכזבה מהחלומות שבגדו בי. אכזבה שלי כבר לא תהיה משפחה "נורמלית" לפי הספר. אתם יודעים- אבאמא ילדים. טוב ? לא טוב? לא יודעת . לא מנתחת. זו עובדה קיימת כרגע ומאוחר מידי לשנות את ההחלטות שלנו. בכל אופן מכריחה את עצמי להיות אופטימית גם כשזה מתיש וגם בערבים לבד בבית עם השקט שרועם לפעמים. מאחלת לך (ולכולנו) שתמצאי את הזוגיות האמיתית שלך כמה שיותר מהר.

תודה על העידוד

אתם צודקים אני שמחה שיש עם לדבר אתם מציגים זויות שלא ראיתי נכון לגבי העובדה שצריך הרבה אומץ לקום ולעשות את הצעד לפחות לא שיקרתי כשאמרתי שרע לי בזוגיות שהיתה לי והחלטתי לעשות מעשה כי לא רציתי לחיות בשקר ולסבול בזוגיות שהיתה רעה לי צודקיםגישה חיובית חשובה מאוד ותודה לאל יש בי כוחות ויכולות שלא חשבתי שקיימים בי

אופק 3

New member
למה מרגישה מצולקת?../images/Emo12.gif

בסך-הכל לא הסתדרת עם הזוגיות שהיתה לך, היום זה אופנתי להיות גרוש,
מי שלא מקבל אותך כגרושה,יש לו בעיה! קבלי חיזוק + חיבוק ,

רומנteaת

New member
אני אומרת שאני גרושה עוד לפני ששואלים.

הייתי לא מזמן בראיון עבודה, והמראיינת ששמעה שאני גרושה, אחרי שהיא גמרה להתעלף מזה, היא אמרה לי שלפעמים זה מעיד דווקא על איזשהו ערך מוסף של הבנאדם. שזה לא חיסרון, אלא יתרון עצום שמעיד על אופי ואישיות. וככה גם אני רואה את זה... זו הרי החלטה שלי, שקיבלתי ואני שלמה איתה ואני שמחה עליה יותר מעל כל דבר אחר שעשיתי בחיים. אז מה קרה, מותר להשוויץ!

הרבה מהדוברים כאן יזמו את הגרושין....

נסו לרגע להכנס לעולם שלי ותראו שהרבה יותר קשה לקבל את העובדות כאשר ההחלטה נעשתה בשבילי. במקרה שלי אני לא יכולה לומר.."בחרתי, החלטתי", הוא קם ועזב, ניסיתי להציל, נתתי צ'אנס וכלום, אז לי זו הייתה עובדה, הרבה יותר קשה להשלים עם המצב.....

למעלה