לפעמים נראה לי

לפעמים נראה לי

שיש אנשים שתמיד מרגישים טוב עם עצמם, לא משנה מה הם עושים או בחברת מי. לדעתכם זה נובע מאיזו תחושת השלמה פנימית? ככה נדמה לי כשאני פוגשת אנשים כאלה. אתם חושבים שיש בכלל דבר כזה, 'להיות שלם עם עצמך'? ואם כן, איך מגיעים לזה? אני כרגע מנסה לחקור עם עצמי מדוע ההשלמה הזו כל כך מעסיקה אותי. ומדוע אני כל כך מעריצה את אלה שנראים שהם שלמים עם עצמם ומעשיהם.. מה אתם מרגישים?

מקסימה1

New member
פוסיקט יקירתי

קודם כל זה ניראה לך וזה לא אומר שזה אכן כך. ייתכן שאותם "אנשים מושלמים" עבדו על עצמם לא להראות לעולם החיצוני את כל הלחצים שעוברים להם בראש. ובכל זאת, בתור אחת שהיתה פעם מאד לחוצה והיום פחות, אולי חיצונית אפילו אני לא ניראת לחוצה כלל... אני יכולה להגיד לך שחוסר הלחץ נובע בעיקר מאהבה עצמית וייחוס פחות חשיבות לאותם דברים שמלחיצים. ואגב, המציאות מוכיחה שאם אנחנו אכן מייחסים לאותם דברים מלחיצים פחות חשיבות הם גם מסתדרים כי הלחץ עצמו נובע מתוך "סרטים" שיש לנו מאותה סיטואציה. אם נבין שהשד אינו נורא כל כך זה יוכיח את עצמו.

האומץ להיות מאושר

יש בהחלט אנשים שמרגישים טוב עם עצמם ואפילו טוב מאוד. לא מדובר בקסם או במצב שיכולים להגיע אליו רק יחידי סגולה. מדובר בשני תנאים שהם לכאורה פשוטים אבל בפועל הם בהחלט אתגר והם בחירה באושר בהפנימי כדרך ולא במילויים חיצוניים והשני זו עבודה קשה של התנתקות מההתמכרויות, האובססיות והאשליות שבהם אנחנו כבולים במקביל לגילוי אמיתי של יכולותינו. כוווווולם יכולים! לא לכולם יש את האומץ לעזוב את גלגל ההצלה (הדמיוני) ולגלות שהם בעצם יודעים לשחות לבד. למי שיש את הרצון והאומץ להאמין בעצמו, זה מומלץ בחום בהצלחה אולי זה יעניין אותך

Ofra m

New member
מדריך

מאוד קשה להבין את החומר הכתוב שם, אני מבינה שיש לכם רצון שיתקשרו אליכם וירשמו אבל לפחות טעימה משהו, דוגמא....ולכן הכתוב שם לא כל כך ברור....המלצה שלי.

למה רק טעימה?

אני שמח להביר שביקרת באתר חיבור, באתר מצויין שההדרכה מבוצעת לפי תוכנית איתקה ויש קישור שמוביל לא רק לטעימה מהחומר אלה לכל החומר מקווה שכמות החומר שתמצאי שם תענה על ציפיותייך

השלמה

פוסיקט היקרה, במהלך החיים אנו צוברים שכבות של דעות, אמונות עצמיות, מנהגים ודפוסים שפוגעים ביכולתנו להיות במצב שתיארת. אך זה מצב הפיך. ניתן גם ניתן להיפטר מהקליפות האלו אם מתאמנים. אפשר לעשות זאת לבד אך הרבה יותר יעיל - בעזרת סדנאות או פסיכולוגים. שאלה אישית: באיזה תחום את לא שלמה עם עצמך שגורם לך לקנא ולהעריץ את אלה שכן??

במספר תחומים..

לפי דעתי בעיקר עם הנשיות שלי, אני שמה לב לעתים קרובות שאני מנסה להרשים את הזולת ולרמוז עליה כי יש לי אמונה בתוכי שאף אחד לא מכיר בנשיות שלי. שאני בעצם ילדה קטנה, וזה לפי דעתי נובע בעיקר מהיחס של הורי אלי. בנוסף,אני גם חשה חוסר השלמה גדול עם הגובה שלי שהוא בהרבה מתחת לבני גילי ובכלל לעתים קרובות אני מרגישה נבוכה מדברים טיפשיים. אני מקנאה באנשים שמעזים להיות נחמדים עם כולם, כי בי יש חשש גדול שאם אני אעז להתנהג ככה ואצא מה"אזור המוגן" יפגע הביטחון העצמי שלי. ד"א אני בגיל ההתבגרות. אשמח אם תאמר לי באילו סדנאות אני יכולה להשתתף, וכל הפסיכולוגים שניסיתי עד כה לא היו יעילים כלל וכלל כך שאני חושבת שאולי הם לא פתרון מוצלח.. תודה על העזרה.

בת כמה את? ../images/Emo218.gif

בכרטיס שלך כתוב 26. בסדנאות שאני מכיר גיל המינימום הוא 18. לגבי מה שכתבת, כמעט תמיד כשאנו מעיזים, כלומר הולכים מעבר לפחד (או כמו שאמרת יוצאים מהאזור המוגן) הבטחון העצמי עולה. וזה קורה מכמה סיבות: ראשית, אנור רואים שהפחד לא היה מוצדק וחחשותינו לא התממשו ושנית, עצם זה שהתגברנו מעלה את הבטחון אוטומטית.

כן..

אני בת 17 . לפני כמה שנים ניסיתי לעבור מעבר לאזור המוגן ולהתנהג כאילו יש לי הרבה ביטחון וכאילו אני מרגישה בנוח עם כולם, אבל הרגשתי שזה לא נכון עבורי, הרגשתי שאני לא עובדת על אף אחד ובטח לא על עצמי. כלומר בחוץ אני אולי חלקית מצליחה להפגין ביטחון אבל בפנים אני מרגישה מודאגת וצבועה. זו לא נראת לי הדרך הנכונה- בכוח ובחוסר טבעיות להפגין ביטחון ולא לשתוק כמו שאני לעתים נוטה לעשות, וכמובן שלא תמיד רק בחברת אנשים חדשים או אנשים שלא נוח לי בחברתם. ומה לגבי לפתור לבד? אני לא יכולה לחקור בעצמי מאין נובע כל זה ולמצוא את הפתרון בעצמי? אני רק צריכה בשלב ההתחלתי איזו הנחיה מבחוץ. אז, מה אתה מציע?

מסכים איתך לגמרי ../images/Emo218.gif

אי אפשר לזייף בטחון פנימי. אבל ניתן לעבוד על זה ולשפר אותו. עושים זאת בצעדים קטנים. תבחרי לך איזשהו מעשה או התנהגות שקצת קשה עבורך. ואז תנסי לבצע אותה למרות אי הנוחות. מילת המפתח כאן היא "קצת". כמעט בלתי אפשרי לעבור משוכות גבוהות על ההתחלה. אל תדאגי בקשר לאי הטבעיות. זה תמיד ככה. כל שינוי התנהגותי מרגיש מלאכותי בתחילתו עד שאחרי תירגול הוא הופך לטבע שני. את יכולה לעשות צעדים לבד, אבל קחי בחשבון שזה לא יהיה הכי יעיל. כמו לתקן מכונית או לבצע ניתוח. אפשר לבד אבל התוצאות תהיינה פחותות מאשר עם עזרת מומחה. יותר מזה, אולי יש דברים שאת לא מודעת בעצמך ("כתמים עיוורים") ואז לא תוכלי לעזור לעצמך בכלל.

Darek engel

New member
לקבל את עצמי .

יש הרבה אנשים מאושרים שחיים בשלום עם עצמם . זהו תהליך שצריך לעבור . צריך ללמוד לאהוב את עצמי לקבל את הרע ואת הטוב שיש בי ולחיות עם זה בשלום . כמו שאמרתי זה תהליך לא פשוט וצריך לקבל עזרה כדי להגיע לזה . אם תרצי את יכולה להתעניין כאן אני מאמין שיש כאן הרבה חברים שמתעסקים בזה . שתהיה לכולנו שבת נפלאה .

celeste9

New member
הסרטים שלי והלחצים שאני נמצאת בהם

יום יום נובעים מהראש שלי ולזה שאני לוקחת ללב והעיקרי שבהם שאני מייחסת חשיבות יתרה לדברים ולאנשים לא חשובים יותר ממה שאני חושבת ומייחסת לעצמי כל-כך קשה להיות מאושר......

אהלן פוסיקט, ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

כן, יש אנשים שלמים עם עצמם, יש אנשים מאושרים באמת, שלא משנה מה הם עושים או עם מי הם נמצאים. כאשר ה"אני" שלנו מוצק וברור, מקובל ואהוב על ידינו, הדרך הופכת קלה יותר. כן.. ניתן ללמוד ולהעשיר ידע וכלים באמצעות סדנאות וכאלה, אבל, אפשר גם לבד.. בהחלט אפשר. האם את קוראת ספרים? יש כמה וכמה שנוכל להמליץ לך עליהם, כמו אתה יכול לרפא את חייך, של לואיז היי, או לחיות מתוך שמחה של סנאיה רומן... אני מניחה שיש עוד המונים וטובים, אבל אם תתחילי עם אלה, תוכלי לרוץ הלאה וקדימה. במקום להעסיק את עצמך ב"מה לא בסדר" בעצמך, נסי לחשוב מה את מאד אוהבת בעצמך, להעצים את המקומות האלה תוך הגייה מתמדת בהם, ואז, כאשר את חשה בעוצמה הפנימית הזו, אפשר לשוב לאותם אלה ש"פחות בסדר" ולשפר אותם לאט לאט, עד למצב שבו את שלמה עם עצמך. כן, הדרך לא פשוטה וקלה, זה לא קורה בין יום, אבל הדרך בהחלט משתלמת
שבוע טוב לכולנו

למעלה