לפעמים נדמה

תמרה45

New member
לפעמים נדמה

שהלב לא יכול להיות פצוע יותר, שאי אפשר לפצוע אותו יותר. שמרוב שהוא מלא צלקות ודם וקושי וכאב ופגיעות, אי אפשר להפתיע אותו יותר, לטוב ולרע.
ואז הדבר היחיד שאני מבקשת שיהיה זה- בבקשה אל תתנו לי להרגיש.
הדבר היחיד שאני רוצה הוא- לא להרגיש.
כואבת עד האינסוף ובחזרה. ושותקת.

levshavur

New member
תמרה יקרה

שלום לך,
קודם כול אני שולחת לך חיבוק גדול, ואת כול האהבה שיש לי בלב...
כן לפעמים אין גבול לסבל שאנחנו נאלצות להכיל בתוכינו והרצון הוא רק להעלים אותו ולשכוח מזה...
אני בעצמי מוצפת כהוגן כרגע, ומרגישה בודדה מאוד עם זה...אבל בהבדל מהעבר, אני לא מפחדת לגעת ברגש, גם אם הוא מציף.
תאמיני לי זה יכאב, אבל לאט לאט הכאב יהיה קטן יותר ונסבל יותר....
אני לא ממליצה לך לשתוק, כי מניסיון - בסוף זה מתפוצץ...הנה, 10 שנים שתקתי על מה שעברתי בכת, עכשיו יש לי הצפה, יש לי הר געש...

אבל בהבדל מהתנהגויות הרסניות שהיו לי בעבר ב'התמודדות' עם הצפה רגשית וכאב, כיום אני מבטאת את הדברים, בעיקר בכתיבה ובדיבור על זה. זה נותן הקלה. הדף הוא סבלני והוא יספוג את הכול...
גם אם נראה לנו שעברנו את שיא הסבל האפשרי בחיים, תמיד יכולות לצוץ 'הפתעות' לא נעימות. הנקודה היא לא עצם זה שיש לך מצב משברי, אלא איך את מתמודדת אתו.
לדוגמה הורים ששכלו ילד: יש הורים שאחרי זמן אבל מסוים, ינסו להמשיך את חייהם כרגיל, אולי להביא עוד ילד לעולם, אולי למצוא דרך לעשות משהו להנצחת הילד שנפטר. לעומתם ישנם הורים (והכרתי לצערי כאלה) שהזמן נעצר עבורם ברגע הזה של האסון, אין כבר חיים אחרי, הם חיים בעולם של העבר, בעולם של הבכי והדיכאון...יש לאהוד בנאי שיר שנקרא 'אחרי הסערה', לא ראיתי אותו ביוטיוב,, אבל אולי ישנם המילים שלו במקום כלשהו באינטרנט. אני ממליצה לך מאוד לקרוא את המילים של השיר, או אפילו יותר טוב, לשמוע אותו. אני אישית מאוד התחברתי לשיר הזה...
אני אשמח, אם תנסי, בקצב שלך, לתת מילים לכאב. במידה ותרצי לשתף, את מוזמנת...
לבשה.

תמרה45

New member
לבשה {טריגר}

תודה רבה. כל מילותייך הן אמת אחת גדולה. המצב של הפגיעות והכאב הוא מצב כ"כ שביר, רגיש ועדין, עד כדי כך שיש לי ממש פחד ממשי מלהרגיש אותו,
במיוחד שהוא לא מזכיר לי דברים טובים במיוחד. אבל את לגמרי צודקת שעיקר הנסיון הוא לא המשבר עצמו אלא דרך ההתמודדות איתו.
מה שהיה לי אתמול, שזה שהייתי בבית, היה לי סתם מן יום חופש כזה,
ואני לומדת עיסוי, אז סתם הזמנתי חברה לבוא אליי, ועיסיתי אותה.
קיבלתי אותה כשאני לבושה עם מכנסיים, פה יש לציין שאני באה מבית דתי, עם חינוך דתי, וההורים שלי {אמא שלי}, גידלה אותי ללכת עם חצאיות.
לפני בערך חצי שנה, התחלתי על דעת עצמי, ללכת עם מכנסיים.
החברה שבאה אליי אתמול, היא חברה מימי התיכון, בתקופה שעוד הלכתי רק עם חצאיות.
כשאמא שלי ראתה את החברה אתמול, היא אמרה לה:
"בבקשה, תסתכלי על תמרה, תראי איך היא השתנה לרעה. בטח היית מופתעת לראות אותה, הבית שלנו עובר הרבה דברים".
אני התביישתי נורא, ממש נכמר לבי, ונכמרו פניי, אני רגילה אבל לאמא פוגענית ומשתלחת, שאין מעצור לפיה.
חברה שלי חמודה, וניסתה להגן עליי, ואמרה: "לא, מה פתאום, ממש לא מופתעת, אני אוהבת אותה אותו דבר וחיבקה אותי".
כך סיפור ראשון. כואב ופוגע.
סיפור שני:
אמא שלי קנתה 2 קופסאות של קורנפלקס מיוחד.
אחד מהם היא החביאה בחדרה, את השני היא שמה במטבח.
נכון כל בן אדם נורמלי שרואה אוכל במטבח מבין שהוא יכול לאכול ממנו? אז בבית של אמא שלי כנראה זה לא כך.
כשאמא שלי הגיעה הבייתה, היא נכנסה לחדר שלי, וצעקה עליי מאוד, שאכלתי מהקורנפלקס הזה {הנה, כבר אני מתחילה להתבייש}.
ודרשה שאני אקנה אחד חדש, כי היא תכננה להעניק את הקורנפלקס הזה למישהו אחר.
כמו תמיד שהיא תוקפת ככה ללא פרופורציה, אני נכנסת להלם, ולא יכולה להגיב.
אתמול הצלחתי להגיד לה, תשכחי מזה, אני ממש לא עומדת לקנות אחד חדש, הקורנפלקס הזה היה במטבח, אז אכלתי ממנו.
אמא הייתה בהלם מהתעוזה שלי להגיד דבר כזה.
יצאה מחדרי והמשיכה להסתובב בבית, משתלחת ועצבנית, "למה אני צריכה לפרנס את כולם בבית הזה? למה אני צריכה לפרנס את תמרה" וכו.
נפגעתי, בכיתי. אין מה לעשות אבל, כי זו היא היא.
אחרי זה, ההורים שלי שניהם ישבו במטבח ולמדו.
הלכתי למטבח, וסיפרתי לאבא שלי, תוך כדי זה גם בכיתי.
יש עוד קצת המשך, אבל זה פחות משנה, את התחושה הקשה של הפגיעות, של הבושה, מאוד קשה להעביר במילים, אני מקווה שתצליחי לחוש בזה.
אני עוד ממש בטראומה, וממש חסרת חשק ומוטיבציה לעשות משהו.
קשה לי לחשוב שאמא שלי היא מפלצת, שהיא בנאדם כ"כ לא נדיב, בנאדם כ"כ קמצן, ושטחי וחיצוני.
אחרי שאני באתי לדבר גם עם אבא שלי, אז הם רבו, הילדים הקטנים האלה, הם רבו ואמא שלי התחילה לזרוק משפטים, וביקשה שאבא שלי ילך לדבר אתי,
ואבא שלי לא הסכים, הווא לא רצה להתערב, אז אמא שלי אמרה לו: שלך היו בעיות עם המשפחה שלך, עזרתי לך.
הם שניהם היו עצבנים וכועסים, ואסור לדון אנשים בשעת כעסם, אני יודעת את זה. אבל אני הייתי הקורבן במקרה הזה.
וזה היה מקרה נורא מציף, ונורא מכאיב וקשה.
התביישתי נורא, על עצמי ועליהם.
זה הסיפור לבשה :) והדף הוא באמת סבלני :)
אני רק מתפללת שגם הלב שלי יהיה סבלני, שהדימוי העצמי והבטחון העצמי שלי, יהיו סבלניים ולא יאמינו לרוע שמשתלח כלפיהם, וסביבם.
יהיה טוב...
תמרה

למעלה