לפעמים מתנפל...

סמסרה1

New member
לפעמים מתנפל...

היי האם מישהו יודע כיצד אנו יכולים להפסיק את התופעה הר"מ: כלבי הוא בן שנה וארבעה חודשים. לא מזמן הוא סורס. הוא מעורב מכנעני עם רועה גרמני. בכל ערב אנו יורדים לגינה הציבורית, ושם אנו נפגשים עם עוד איזה שבעה שמונה כלבים והם כולם משחקים נפלא. קורה שלידנו עובר כלב עם בעליו, הכוונה לא לכלב מהחבורה. אותו כלב או שניים שלושה כאלה ידועים כלא ידידותיים וכלביהם גם לא מתקרבים איתם לכלבים אחרים. הם בסך הכל עוברים ולא מתעכבים אך דווקא תגובתו של כלבי מבהילה. הוא מתחיל לנבוח בטרוף רץ לשם ואפילו כמעט מתנפל ובקושי רב אני מצליחה בעזרתם של בעלי כלבים אחרים להשתלט עליו ולהחזיקו עד שאותו כלב עובר. מה זה צריך להיות? כיצד מונעים זאת?

be_roo

New member
אילוף למשמעת בסיסית

את הטריטוריאליות לא תוציאי ממנו, אך ניתן ללמד לציית להרואתיך להשאר במקומו או לבוא לקריאתך. פני למאלף.

be_roo

New member
כמובן. שכחתי את ההערה החשובה הזו

עד לאילופו אין לשחררו. במקרה הזה הוא "רק" מפריע לכלבים ובעליהם, במקרה אחר הוא ירוץ לכביש, יכשיל מישהו, יבהיל ילד קטן....

סמסרה1

New member
תגובה be_roo

היי, בקשר לרצועה. ובכן, ברחוב כמובן אני קושרת אותו ברצועה אך בערב כשאני והוא נפגשים עם עוד כשבעה שמונה כלבים הם משחקים ורצים ונהנים והוא משוחרר כמו יתר הכלבים, והכל נהדר. אבל, עוברים שם כלב אחד ולפעמים שניים, כאלה שלא יכולים להיות משוחררים ולא יכולים לשחק עם כלבים אחרים ואז משום-מה הכלב שלי מתנהג זוועה, פחד. נראה לי, שרק אילוף יכול לעזור. למרות שאולי זה כבר מאוחר, מכיוון שהוא בן שנה וארבעה חודשים. תודה על התגובות

be_roo

New member
את לא יכולה להרשות לעצמך לשחררו

עד שהוא יהיה ממושמע. זה שהוא מתסדר נהדר עם כלבים אחרים זה ממש לא משנה, העובדה היא שהוא תוקפן כלפי אחרים (זה שהם לא מסתדרים גם והולכים קשורים לא אומר שמגיע להם עונש להיות מותקפים), ועליך לפתור זאת לפני שתוכלי לשחררו ולהיות בטוחה שהוא לא יפגע באחרים או יפגע בעצמו. אין כלב "חצי מאולף" או שהוא ממושמע וניתן לשחררו ללא דאגות (למרות שהחוק אוסר גם זאת), או שלא, אין כאן חצי חצי, כמו שאי אפשר לקבל רשיון נהיגה כי את "בדרך כלל" נוהגת בסדר ויש לך בעיה רק עם פניות שמאלה. ואכן, רק אילוף יעזור.

סמסרה1

New member
be_roo

שלום לך אז היכן בכל זאת אפשר לתת לכלב להיות חופשי? למה הרשויות לא דואגות לכל? למה הן כן דואגות למקומות לשחק כדורסל או כדורגל? גני שעשועים לילדים? למה בעיר שלי יש מקום אחד סגור עבור כלבים אך הוא כל כך רחוק שאף אחד לא משתמש בו? ואיך אוכל להשאיר אותו קשור כאשר בלילות כשאנו נפגשים עם עוד כשמונה כלבים כולם משוחררים ורצים ? פעם השארתי אותו קשור, וכלב אחר, חבר שלו, שהם משחקים מדהים, הסתבך עם הרצועה שלנו ובכה מכאב. אז זה פתרון? מה עושים?

be_roo

New member
את מסרבת להבין את הנקודה

כולם אשמים ואחראים חוץ ממך, העיריה צריכה לסדר לך מקום, הכלבים הקשורים צריכים ללכת במקום אחר כמנסים להסביר לך שהאחריות היא שלך ושלך בלבד, לאלף את הכלב למשמעת בסיסית שבה הוא ישמע להוראותיך גם בנוכחות גירויים חזקים.

סמסרה1

New member
שוב היי

בי רו שלום ברור שאתה צודק שהכלב חייב לעבור אילוף. קשה לי איתו. בקשר לשטח סגור מיוחד לכלבים, זה לא רק רעיון שלי, להיפך, כל בעלי הכלבים (וגם אני) ,שאני נפגשת איתם בלילות חפצים בכך ומתלוננים למה אין כזה דבר בקרבת שכונתנו, שבה יש הרבה מאוד כלבים. טעית בכתובת, אני לא מאלה שתמיד מאשימים אחרים ושהם תמיד הבסדר.

dark spy

New member
את צודקת אבל...

אנחנו לא יכולים לבנות כזה מקום, תחתימי עצומה ושלחי אותה לעירייה, ועד שיהיה מקום כזה... הכלב באחריותך ואסור לך לשחרר אותו בעיקר אם את יודעת שהוא תוקפני כלפי חלק מהכלבים וגם אם זה בצדק

למעלה