לפני ivf

נינוש32

New member
לפני ivf

הי בנות. הרופא נשים שלי הפנה אותנו לרופא פוריות אחרי הזרעות כושלות. אני בלאומית ומתלבטת כרגע לאיזה רופא ללכת. הייתי אצל עופר הררי בחיפה שביקש בדיקת זרע נוספת עקב מורפולוגיה נמוכה ואם עדיין נמוכה המליץ ivf וקיבלתי המלצה לאריה ברקוביץ בגבעת שמואל. מי מכירה או יודעת ליעץ לי למי לפנות...תודה מראש

ענבל ח1

New member
היי

גורם המרחק לא חשוב לך? כי אם את מהצפון אז ברקוביץ׳ קצת רחוק.
לגבי הרופא מחיפה- לא שמעתי עליו. ברקוביץ׳ מאוד מוכר, רופא עם הרבה הצלחות. הדעות חלוקות עליו מבחינה אישיותית- הוא לא מרבה להסביר דברים וקצת קשה לתקשר איתו לחלק מהמטופלים. אבל הרבה גם אומרים שהוא מתרכך אחרי כמה פגישות. חשוב לדעת שהוא עושה את מעקבי הזקיקים בעצמו כך שתצטרכו לנסוע הרבה למרכז אלא אם הוא יסכים שתעשו בקופה ותודיעו לו תוצאות. בדכ ממתינים אצלו הרבה זמן בקליניקה עד לתורך (ובשעות הלילה) למרות שנראה לי שהוא מתחשב במיקומך בארץ ולפינזה קובע את התור. הוא מטפל אגב בהרבה מקרים של בעיות זרע. אבל עוד פרמטר חשוב- מניסיוני אם הבעיה היחידה שלכם היא מורפולוגיה, תדעי שהוא כנראה יתחיל איתכם בהזרעות ולא בהפריות (כך היה אצלנו, אני לא נקלטתי להריון אצלו כי עזבתי לפני אבל הסיפור שלי יותר מורכב. גם לי היתה בעיה והוא לא היה בעד שאעבור ניתוח אז עזבתי). אז השאלה היא אם את מעדיפה להתחיל מהזרעות או הפריות? כי אני מבינה שהרופא בחיפה המליץ על הפריות במידה והמורפולוגיה תחזור על עצמה. אגב, הדעות חלוקות בנושא המורפולוגיה ושתי הגישות שהצגת קיימות בקרב הרופאים.
שיהיה בהצלחה בבחירה ואם את צריכה, שאלי מה שתרצי.

נינוש32

New member
תודה על התשובה המפורטת

בעיקרון הבעיה היא מורפולוגיה של 3% ותנועתיות נמוכה. עברתי הזרעה אחת עם איקקלומין ובניסיון להזרעה שניה עם גונל הגוף בייץ מעצמו ביום ה12 עם זקיק קטן מאוד. לי יש ציסטה פרא אוברינית בשחלה השמאלית ולפי צילום רחם לא חוסמת אך בפועל בשני ניסיונות הזרעה בראשון לא היה זקיק גדולל מ12 ובשני ביוץ מזקיק בגודל 14 ככה שכנראה גם אצלי לא הכל תקין

ענבל ח1

New member
הבנתי

לא מכירה כל כך את בעייתך אבל אולי גם ברקוביץ ימליץ על הפריה.
מקווה שעזרתי קצת. בהצלחה!

חששני1

New member
אני ממליצה לך על ברקוביץ

כמו שכתבו לך הוא לא הכי מסביר ולפעמים זה קצת מתריע אבלללל הוא מאוד מקצועי ויסודי
ואת התמיכה וההסברים הנוספים אני מקבלת מהחברות שעברו טיפולים ומפרומים
הגעתי אליו מבנות שונות שנלקטו די מהר
אני אצלו אחרי 2 הזרעות הוא באמת כיון להזעה נוספת מה שהרגיש לי קצת מיותר אז ברגע שאמרתי שאני רוצה לעבור שלב להפריה
הוא זרם
גם לנו יש אותה בעיה מורפולגיה 0% כמות ותנועה גם לא להיט , כרגע לקראת בדיקת דם מIVF ראשון, נוצרו 12 עוברים אני אחרי 2 טריים שהוחזרו שהגדיר "מושלמים" ועוד כמה ימים תיהיה תשובה
בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה

מיה80

New member
גם אני ממליצה על ברקוביץ

מבחינת אישיות הוא באמת לא משהו, אך הוא מאוד מקצועי. את מעקב הזקיקים הוא עושה אצלו אבל אפשר גם לעשות בקופה ולשלוח לו את התוצאות. את רק תצטרכי להגיע אליו בפעם הראשונה אחרי קבלת המחזור על מנת שיתן לך הפניות.
מבחינת התנהלות מולו זה מאוד נח, שולחים לו SMS והוא חוזר עם הנחיות.
בהצלחה!

נינוש32

New member
מעקב זקיקים

את בטוחה שהוא מאשר לעשות מעקב זקיקים בקופה ולא אצלו? כי זה פותר לי המון דילמות כי אני מהצפון

מיה80

New member
אני ממכבי

אותי הוא שלח לא פעם ולא פעמיים (לבקשתי) לקופה לעשות מעקב זקיקים ולשלוח לו את התוצאות יחד עם תוצאות בדיקות הדם.
&nbsp

למעלה