לפני IVF ראשון...

לולי292

New member
לפני IVF ראשון...

שבת שלום לכולן,
בת 29 , הרופא המטפל הקפיץ אותנו ישירות לIVF בגלל בעיית זרע (ב3 המדדים).
אני אמורה לקחת גונל F במינון 150 כ10 ימים, צטרוטייד 5 ימים ואוביטרל לעיכוב הביוץ.
הרופא אמר שייתכן ואני פוליציסטית למרות שהמחזור שלי סדיר לחלוטין.
יש לי מלא שאלות ואני מפחדת נורא מהכל.
האם המינון לא גבוה בהתחשב וזה טיפול ראשון?
האם הזריקות האלה נחשבות לקשות במיוחד להזריק?
למה לצפות מבחינת תופעות לוואי?
אני מפחדת מאז ומתמיד מזריקות, האם מתרגלים לזה? או כדאי להזמין אחות שתעשה זאת או משהו?
דבר נוסף שקצת הלחיץ אותי... הרופא אמר שבחורות בגילי שמטופלות אצלו נכנסו להריון תוך טיפול או שניים? יש איזו סטטיסטיקה שמאשרת את דבריו? אני שונאת לטפח תקוות שווא, מעדיפה תמיד לצפות לגרוע מכל בתקווה שילך בסוף טוב ולא להיפך. לא כ"כ אהבתי שהוא אמר לי את זה..
אשמח לכל טיפ שתוכלו לתת לי לקראת התהליך. סליחה על החפירה...
תודה!

בר 84

New member
פוליציסטית כמוך..

היי
אני התחלתי את הטיפולים גם בגיל 29 וגם אני בעלת שחלות פוליציסטיות ולבעל יש בעיה בריכוז הזרע.
אנחנו עברנו 3 טיפולי הפריה עד שנקלטנו ( אני עדיין בהריון אז מקווה שבע״ה הכל יסתיים בשלום) ו2 הזרעות לפני שעברנו להפריות.
גם אני, כמוך, בתור התחלה קיבלתי גןנל 150 ולאחר כיומיים שפיתחתי המון זקיקים הרופא הפחית את המינון.. לפי מה שהבנתי הרופאים כמעט תמיד מתחילים מהמינון הזה ואז רואים את התגובה של הגוף ולפי זה מורידים/ מעלים מינון.. אני יכולה להגיד שבטיפול האחרון קיבלתי מינון של של גונל 25 ו50 וזאת כי המטרה אצלנו היתה להגיע לכל היותר ל10 ביציות ( הייתי מפתחת ממש המון ביציות וככל הנראה איכותן לא היה טוב ולכן בפרוטוקול האחרון המטרה היתה להגיע למינימום ביציות ).
מבחינת הזריקות, יכולה לומר לך, בתור אחת שהגדירה את עצמה כאדם הפחדן ביותר בעולם, שהשד לא כ״כ נורא.. כן זה לא הכי נעים אך יחד עם זאת לא כ״כ בלתי נסבל, במקרה שלי בעלי עשה לי את הזריקות וזה הקל עליי מבחינה נפשית והדרכות על כיצד להזריק היינו רואים ביוטיוב וזה עזר המון..
מבחינת האמירה של הרופא שלך לגבי מספר הטיפולים עד להצלחה, אני הייתי לוקחת בערבון בלבד, כי כמו שאמרת לטפח ציפיות שווא זה הכי נורא שיש.. וגם ככה לקבל את השלילי אחרי כל הטיפול זה גם ככה משהו נורא קשה ודורש כוחות נפשיים גדולים ביותר.. סתם בשביל הסטטיסטיקה היבשה , כך לפחות ממה שקראתי, לוקח כ 4-5 טיפולים בממוצע להשגת הריון.. כמובן שיש פחות מזה אבל גם יש יותר מזה
אני יכולה להעיד על עצמי שהרופא שלי רק לאחר 2 הטיפולים הראשונים הבין מה המינונים המתאימים ביותר עבורי, סה״כ זה הכל עניין של ניסוי ותהייה .
בכל אופן אני מאחלת לך המון הצלחה ושתשיגי את הייד כבר לאחר הטיפול הראשון :)

מנסה לענות

עבור שאיבה זה לא מינון גבוה, אלא סטנדרטי. רוב הנשים אפילו מתחילות מזה ובשל תגובה נמוכה מעלים להם. יש גם בנות בצד השני (אני למשל
) שהגיבו יותר מידי.
נראה לי שאם את ממש ממש מפחדת מתגובת יתר, אז אולי כדאי להוריד מינון, תחת הידיעה שיש לך סיכוי גבוה שהתגובה תהיה ממש נמוכה והמחזור טיפול "יילך לפח".

אלו לא זריקות קשות לדעתי. לא מזריקים לשריר, וגם מבין הזריקות שמזריקים לא לשריר הן לא מהבעייתיות.

תופעות לוואי- בטן נפוחה, כאבי בטן (לא מאוד חזקים אך מציקים- יתכן ואצלי זה גם היה ככה בשל התגובת יתר, כי במינון נמוך שקיבלתי לפני הזרעה זה לא היה), מצב רוח רגיש.

אני מעדיפה להזריק לעצמי מאשר יזריקו לי. לקח קצת זמן להתרגל אך כמו גדולה התגברתי. כמו כולן כאן.

טיפול או שניים כלומר שאיבה או שניים? לגיל שלך, נשמע מאוד סביר בהנחה ואין אצלך כל בעיה ואם את מגיבה טוב. כמובן שאף פעם אי אפשר לדעת.. אך מאחר ואתם הולכים לטיפולים בשל זרע ולא "לא מוסבר", נראה לי שאת יכולה להיות אופטימית, אך עדיין תמיד שווה להכין נפשית שלעיתים דברים לא הולכים כמתוכנן. במידה וטיפול או שניים הוא מדבר על החזרה או שניים- זה כבר פחות מהסטטיסטיקה לדעתי.

לגבי פולציסטיות- מה הכוונה ויתכן פולציסטית? נראים זקיקים קטנים באולטרסאונד + בדיקות דם שמראות על פולציסטיות או לא?

אם אחד המדדים שבעייתיים אצל בעלך זה מובילות או גלוטונציה, אני מאוד ממליצה על להתחיל לקחת כמה שבועות לפני מתן הזרע ל IVF תוספי מזון Q10 ול-קרטנין. למרות שאם אתם עושים איקסי אולי זה פחות רלוונטי, אבל להזיק נראה לי שזה לא יכול.

תשתי הרבה הרבה מים, ושיהיה הרבה בהצלחה!!

hatalya

New member
המלצה - בזריקה הראשונה

תזריקי לעצמך בנוכחות אישה שכבר עברה טיפולים. אצלי זו הייתה חברה של אחותי שיש לה כבר שתי בנות, היא הראתה לי איך לתפוס את הבטן ואיך להזריק. הזריקות הראשונות יותר קשות ואני בכיתי כמעט כל זריקה בשבועיים הראשונים, אבל מתרגלים. לדעתי עדיף שאת תזריקי לעצמך, זה מונע תלות באחרים.
תצפי להרבה שינויים במצבי הרוח, תקפידי על שעת הזרקה קבועה, תשתי המון מים, תאכלי טוב וכנסי הרבה לפורום (;
בהצלחה!

Kasey

New member
זריקות של גונאל הן די קלילות

המחט כמעט ולא מורגשת, זה נשמע מפחיד אבל זה ממש ממש לא נורא, אחרי זריקה אחת ראיתי שהפחד שלי מהנושא התפוגג. את האוביטרל טיפה יותר הרגשתי אבל לא הייתה בעיה. בעלי הזריק לי והסתדרנו עם ההדרכה שקיבלנו מהאחות לפני כן וסרטונים מיוטיוב.
לגבי צטרוטייד אני אישית לא יודעת.

בלונד23

New member
בהצלחה!~ עונה

מינון לא גבוה, סביר, אלא אם את פוליציסטית באמת. לפןליציסטיות נותנים מינון הכי נמוך.
זריקות לא קשות, כלומר הגונל הכי קל והצטרוטייד כרוך בערבוב ויותר מבאס. האוביטרל קל.
לא מתרגלים אף פעם, לא... בחיים לא.
תופעות לוואי הגונל זה כאבים בשחלות (לא נורא), הצטרוטייד אדום ושורף בבטן (עובר אחרי שעתיים).
אחות - כן, כדאי לדעתי
טיפול או שנים - אם כן סבבה. אבל אין סטטיסטיקה כזאת. יותר 25% לטיפול. מצד שני גילך מקל את העניינים אז אולי תיקלטי מייד.
&nbsp

לולי292

New member
תודה רבה!

קצת הרגיע אותי לדעת לקראת מה אני הולכת...
מתפללת לכולנו שנזכה לתינוק בריא ומתוק עוד השנה!

לולי292

New member
שאלה דחופה!!! קיבלתי מחזור לפני כשעה...

סליחה על הפירוט אבל הכתמות. אצלי זה מתגבר תוך כמה שעות כבר למחזור של ממש. אני אמורה להתחיל להזריק ביום השני למחזור.
זה אומר מחר או יום שישי? שלחתי הודעה לרופא הוא אמר מחר. זאת אומרת שהיום נחשב ליום הראשון אבל ממה שקראתי בעבר הבנתי שאם מקבלים לקראת הערב רק יום אחרי נחשב ליום הראשון. מה אתן אומרות??? אגב, לרופא לא פירטתי שזה כרגע עוד הכתמות. אמרתי לו פשוט שקיבלתי.
תודה!!

למעלה