לפני 6 ימים ליאור לבד שאל כמה שאלות

המשך החרדים והצבא וסוף דו שיח

רוני: לפני שאתה עובר להסבר, רציתי להעיר 2 הערות חשובות על דבריך: הערה ראשונה: הזכרת שבהקמת המדינה, בן גוריון קיבל את עמדת הרבנים שלא לגייס את בני הישיבות, לדעתי צריך להבדיל בין המצב כיום למצב של אז שבזמן בן גוריון היה מספר קטן של בני ישיבות וההסכמה היתה על מספר קטן ולא על כמות התלמידים כמו שיש היום משה: אזכיר לך שכמו שהיה מספר קטן של בני ישיבות, היה גם מספר קטן של חיילים בתקופת קום המדינה, אחוז בני הישיבות לא השתנה, נכון שיש היום יותר בני ישיבות אבל באותה מידה יש גם יותר חיילים. מה שכן השתנה זה שהצבא וכלי הלחימה נעשו יותר משוכללים ומתוחכמים שמצריכים פחות כוח אדם כדי להפעילם. רוני: הערה שנייה שיש לי להעיר: שכל הסבר שלא תביא לי, לא יקובל עלי כל עוד שהחיילים עלולים למות ואילו אף בן תורה לא מת באהלה של תורה, ממילא כל הסבר שתביא אינו יספק אותי. משה: מה דעתך על המקרה הבא: חייל קרבי ניגש לטכנאי מטוסים ואומר לו ''מדוע אתה לא מסתכן כמוני? אף טכנאי לא מת באהלו של מטוס, תתבייש לך!" האם זה הקריטריון להגנה על המדינה? מי שיתבונן מעט יראה שזה ניצול ציני של דם חללים כדי לנגח את האחר, כל עוד בחורי הישיבות לומדים תורה ועושים את המוטל עליהם זה מוסרי, היות וכל אחד צריך לתרום איפה שהוא יכול לתרום את המקסימום, ללא קשר אם הוא מסתכן בכך. כמו כל אותם חיילים התורמים רבות בפיתוח אמלחי"ם ואחזקתם ואין הם מסתכנים, לפי הנתונים שמסר אהוד ברק מעל במת הכנסת כ- 90% מחיילי צה"ל לא מסתכנים בראיית פני האויב, רבים מהם תורמים תרומה מכרעת לחוסנו של הצבא. כך שהשאלה היחידה הרלוונטית היא האם הוא תורם או לא תורם? רוני: הכל טוב ויפה אבל לימוד תורה הוא לא צבא, יפה מאד שעם ישראל במשך הדורות מסר את נפשו למען הצורה אבל זה עדיין אינו שרות צבאי. משה: השקפת התורה שלימוד תורה הוא כן צבא וכן הגנה ונחשב כחייל חשוב וחיוני כמו ויותר מחילות רבים אחרים, הדיון האמיתי בינינו צריך להיות האם התורה אמת או לא, האם התורה ניתנה מבורא עולם ששולט על הבריאה והוא הקובע את מידת השלום והמלחמה בינינו לבין אויבנו. ושאלה שנייה: האם התורה כתבה שלימוד התורה מגן כמו צבא וחיוני כחיל אינטגרלי לכל צבא? רוני: בסדר, אתה מוזמן עכשיו להוכיח לי שהתורה אמת וכן להראות לי היכן כתוב בתורה שלימוד התורה מגן כמו צבא משה: לבקש להוכיח את אמיתות התורה עכשיו זה כמו שתבקש ממני לתמצת לך ב 5 דקות קורס של 4 ימים גדוש הרצאות מי שינסה לעשות את זה הוא לא רציני ומזלזל בזה שמבקש הוכחות. אם אתה אדם רציני ולא מעוניין לפספס הזדמנויות רציניות בחייך, אז אתה מוזמן להרשם לסמינר להכרת היהדות ושם יספקו לך הוכחות ברורות לאמיתות התורה בהסברה ברורה ודרכי נועם. במסגרת הדיון בינינו אני יכול להיענות לבקשה השנייה שלך ולהראות לך היכן כתוב בתורה שלימוד תורה מגן כמו צבא, ובכן, העיקרון העובר בכל תורת ישראל הוא קשר גומלין ישיר בין המעשים שלנו לתגובה של הבורא. זה בנוי כך: מעשה גשמי שלנו המשפיע בעולמות העליונים והשפעה זו מהעולמות העליונים, חוזרת לעולם הזה לטוב או למוטב תלוי במעשה הגשמי שלנו. קח לדוגמא, רוב אזרחי ישראל שמים מזוזה בפתח ביתם, זהו מעשה גשמי שמשפיע בעולמות הרוחניים וגורם לבריאת מלאכים רוחניים טובים, למלאכים אלו יש השפעה גשמית לשמירה על ביתו של אותו אדם ששם מזוזה, ממילא היה לנו כאן מעשה גשמי (התקנת מזוזה) – השפעה רוחנית (יצירת מלאכי הגנה בזכות המזוזה) – תגובה מאלוקים הגנה על הבית שבו שמו את המזוזה. אדם ששם מזוזה בביתו, יכול בקלות יותר להבין את עקרון לימוד התורה כשירות הגנה לעם ישראל וכו'... רוני: אבל יש בתים עם מזוזות שניזוקו, אז היכן ההגנה? משה: לפעמים המזוזה פסולה ובנוסף אשאל אותך, יש חיילים שניזוקים בצבא, אז למה הם שמים קסדה להגנה, מדוע יש צורך בטנק הרי גם טנקים עלולים לעלות על מוקשים ולהתפוצץ? המזוזה כמו כל דבר הגנה, אינה מבטיחה הגנה מלאה, היא הגנה נוספת. על פי השקפת היהדות, ההגנה הגשמית הולכת שלובה יחד עם ההגנה הרוחנית, ללא ההגנה הרוחנית שעם ישראל הפעיל במשך כל הדורות, היינו נעלמים כמו כל שאר העמים שנעלמו מדפי ההסטוריה, עם ישראל הוא העם היחיד שהצליח לשרוד במשך 2000 שנה בארצות שונות בעולם והצליח לשרוד ולהישאר למרות כל הרדיפות וכו'. רוני: אז תעשו כמו ישיבות ההסדר כי אתה טוען שההגנה הגשמית הולכת שלובה עם ההגנה הרוחנית, אז תשלבו אתם את שתיהן, תשרתו בצבא ותלמדו גם כן. משה: מה דעתך ללכת לטייס ולומר לו לחלק את זמנו שנה בחיל רגלים שנה טייס ושנה בחיל התותחנים? כדי שמערכת תפעל בצורה אופטימאלית, על כל אחד לעשות את התפקיד המוטל עליו ביעילות מירבית. אחרי שמכירים בתפקידם של בני הישיבות ללמוד תורה, עלינו להתייחס אליהם כאל חייל עצמאי שתפקידו מוגדר כחלק מהמערך ההגנה הכללי של בטחון עם ישראל.

Vo l untee r

New member
על פי הסגנון - זה נויגרשל

`אזכיר לך שכמו שהיה מספר קטן של בני ישיבות, היה גם מספר קטן של חיילים בתקופת קום המדינה, אחוז בני הישיבות לא השתנה, נכון שיש היום יותר בני ישיבות אבל באותה מידה יש גם יותר חיילים` נמוק זה מסגיר את הנוכלות של אומרו. בן גוריון לא נעתר לבקשה לפטור לומדי-תורה משרות צבאי משום שהיה מדובר ב- percentage מסוים מן הכח הצבאי, אלא משום שהבקשה הועלתה בסביבות 1950, כחמש שנים לאחר השואה, והטענה היתה שמדובר באוד מוצל מאש אשר יש צרך לשקמו. הנמוק היה שעקב השואה התמעט עד סכנה מספר לומדי התורה. זה אינו המצב היום. הסכנה היום הפוכה. הם רבים מדי. ור"מים (ריש מתיבתא) מודים בגלוי שרבים הם העגלים בישיבותיהם, היינו, צעירים `סתומים` אשר לעולם לא יגיעו לרמה סבירה. ההשתמטות משרות צבאי הפכה להיות נפוצה גם אצל חלוניים, אולם מי שליבה את התהליך היא ההשתמטות החרדית. המשתמטים החלוניים הפסיקו להתביש ומצאו לעצמם הצדקה, עקב נפוצות התופעה. `המשך החרדים והצבא וסוף דו שיח` דו-שיח לא היה כאן. מה שראינו הם שני מונולוגים... 972553O38II0284392000

Vo l untee r

New member
`האם ידעת על עיר יחידה בעולם של

180 אלף תושבים ללא תחנת משטרה אחת?` נו, טענתך `יחידה בעולם` היא חסרת כסוי. אינך יודע זאת. משטרת רמת-גן מצויה על אם-דרך, ציר תנועה ראשי רחב, במרחק פחות מעשרים שניות נסיעה מהגבול המוניציפלי של בני-ברק (בנסיעה במהירות 60 קמ"ש, עוברים 300 מטר ב- 18 שניות. המרחק מתחנת המשטרה, לגבול המוניציפלי של בני-ברק הוא כ- 300 מטר). בנית תחנת משטרה בבני-ברק היא בעיתית. הרי סיורי משטרה משוגרים כענין של שגרה בכל שעות היממה, כולל שבתות ומועדים, לפעמים תוך הפעלת סירנה. היכן ימקמו את התחנה? בלב שכונות מגורים חרדיות? ברור שלא. בלב שכונות מגורים חלוניות? מדוע `לדפוק` חילונים? ומה עם הסכון לעוברי אורח ולילדים בשכוות מגורים שעה שסיורי המשטרה נאלצים לצאת בחפזון לארועים ולנוע במהירות בכבישי השכונה? האם חרדים פושעים פחות? כדי להכריע בסוגיה זו נחוץ לבחון משהו שאינו בולט לעין - פשיעה יחסית, ולא פשיעה אבסולוטית. אם, נניח, שכיחות החרדים באוכלוסיה היא 7% אזי יש לבחון את שעור כתבי האישום נגד חרדים, שהסתימו בהרשעה, מול כלל כתבי האשום שנסתימו בהרשעה, בתקופה הנסקרת. אם מספר זה הוא למשל 6% אזי הפשיעה בקרב חרדים פחותה מן הפשיעה בכלל הצבור. אם היא 8% אזי הפשיעה בקרב החרדים גבוהה מזו שבכלל הצבור. אם 7% אזי הפשיעה זהה. ועדיין עלינו לזכור כי מדובר בפשיעה מדווחת. ענין זה מטה תוצאות לטובת החרדים בארח בולט ומעוות את תמונת המצב, מכיוון שהחברה החרדית רואה בעין רעה הצגת לבניה הצואים בפרהסיה ומענישה את המתלונן באפנים שונים. פשיעות רבות המתרחשות בעולם החרדי נותרות סמויות מעין הצבור, בעקר משום שעל הקרבן מופעל לחץ לא להתלונן במשטרה, או שהפושע הוא בעל עמדה, או שמשפחת הקרבן חוששת לקשיי שדוך לבני המשפחה אם יתפרסם הענין. במקרים אלה נפגע הקרבן פעמיים. פעם אחת ע"י הפושע, ופעם נוספת ע"י הקהילה, אם משום שהיא מצדדת בפושע ולוחצת על הקרבן להמנע מתלונה, ואם משום שהקרבן עצמו מחליט להבליג מפחד פן יבולע לסכויי השדוך של אחיה/אחיותיה. אתה יודע היטב שזהו גורם בעל משקל אדיר בהטיה לתת-דווח על פשיעה בעולם החרדי, אולם איני יכול לספק נתונים על שעור ההטיה לכיוון דווח-חסר. סתם חמש דוגמאות: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=761&msgid=18764029 הנה דווחי פשיעה מעיר חרדית לחלוטין (אין חילוני לרפואה) http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=327109 http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2748777,00.html עוד על פרנסי אלעד, ועל החפוי על פשיעה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=761&msgid=20274707 פרטים אלה הועלו אך מנעיצת מזלג אקראית בקלחת הפשיעה החרדית המתויקת אצלי, מבעד לחרך בין המכסה לשפה. אני מיעץ לא להביאני לידי הסרת המכסה כולו. הריח בלתי נסבל... 972553O38II0284392000

Vo l untee r

New member
לענין החלטה של שופטת בית הדין

האיזורי לעבודה בת"א, לפיה השבת נכנסת רק ביום ששי בחצות הלילה: הבה נעין תחילה בכתבה ולאחר מכן, בסעיפים הרלונטיים בחק, סעיפים 7 ו- 8: פרק שלישי: מנוחה שבועית 7. שעות המנוחה השבועית (א) לפחות שלושים ושש שעות רצופות לשבוע הן המנוחה השבועית של העובד. (ב) המנוחה השבועית תכלול - (1) לגבי יהודי - את יום השבת; (2) לגבי מי שאינו יהודי - את יום השבת או את היום הראשון או את היום השישי בשבוע, הכל לפי המקובל עליו כיום המנוחה השבועית שלו. 8. שינוי שעות המנוחה השבועית שר העבודה והרווחה רשאי לקבוע, בתקנות לעבודות מסויימות, מנוחה שבועית שתחומה פחות משלושים ושש שעות, אך לא פחות מעשרים וחמש שעות רצופות. דין המנוחה השבועית שתיקבע בתקנות לפי סעיף זה כדין המנוחה השבועית לפי סעיף 7. ----- סוף צטוט ----- שים לב: `(1) לגבי יהודי - את יום השבת`! _לא_ נאמר ´מעת כניסת השבת ועד צאתה כפי שתיקבע מדי פעם על פי זמני כניסת השבת בעיה"ק ירושלים תובב"א´! המחוקק `פישל` ודבר על _יום_ השבת. _יום_ השבת, כמו _כל_ _יום_ אחר, מתחיל בחצות, לכל דין וענין. הדו"ח נרשם בליל שבת בערך ב- 22:30. הסנגור הממולח מצא פרצה בחוק, נסוח חלש שהמחוקק כתב מבלי משים, והנאשם זכאי להנות מכל ספק, או כפל משמעות, או אי-בהירות, או חולשה בנסח החוק. אמנם המחוקק דבר על מינימום 25 שעות. אילו נאמר בחוק, `המנוחה השבועית תכלול את השבת`, במקום `המנוחה השבועית תכלול את _יום_ השבת`, היה הפרוש המשפטי שונה. למונח `יום` יש משמעות מדויקת. וענין מינימום 25 השעות אשר בסעיף 8 אינו גובר על הגדרת `יום` ואינו מצביע על ה`שבת`, לפחות מטעם אחד: השבת נמשכת מעט _יותר_ מ- 25 שעות, ולא סביר שהמחוקק יסמיך שר לקצר מנוחה שבועית של יהודי אל מתחת למלוא אורך השבת, מה שאין כן ביממה סתם. סכום: הנאשם נהנה מן ההגדרה הלקויה שבלשון החוק וזו פריבילגיה שלו. אילו נרשם הדו"ח בשעה 00:10 ביום שבת - לא היה הנאשם נחלץ. לשופט לא היתה ברירה אלא לזכות, אחרת היה הסנגור מערער לערכאה גבוהה יותר. כתבת: `ברור שהמחוקק התכוון לשבת במשמעותה ההלכתית, ופסק דינה של השופטת היה עיוות של לשון החוק ושל רוחו. ולדעתי זה כמובן מטעמים אנטי-דתיים. זה רק דוגמא אחת מתוך רבות, אז אם השופטים פוסקים כך, מה הפלא שהפרקטיקה בארץ זזה כל הזמן לטובת החילונים? (מרכזי קניות בקיבוצים לדוגמא). אז לסיכום הירידה בצביון היהודי אינה בגלל רצון העם, אלא בגלל רצון האליטה החילונית, שהשתלטה על מוקדי כוח והשפעה במדינה` עליך להתביש. גם בבורותך בעניני משפט וגם בהסתתך הזדונית נגד מערכת המשפט. המחוקק הוציא מתחת ידו מלאכה לקויה ולא היה ביד השופטת לעשות דבר... 972553O38II0284392000

elhiln

New member
תשובות שלי

ש: למה צריך לממן את החרדים? ת: מנקודת מבטם של החרדים, הם תורמים לך הרבה בלימוד תורה, וזה שאתה מממן אותם זה גם עוזר לך, אתה הרי תומך בלימוד תורה. הם מאמינים בזה באמת, אתה ממש לא מאמין בזה, ופה נוצר הקונפליקט. איך מטפלים בזה? משכנעים את החרדים (קשה להאמין), משכנעים את החילונים (קשה להאמין), או מוצאים פשרה. ש: למה לשמור על מתנחלים שלא עשו צבא (???) ונמצאים שם מתוקף אידיאולויה למרות שאסור להם? ת: דבר ראשון מתנחלים כן עושים צבא (סיירת, לא סיירת, אתה מסכים שהעיקר הוא השירות עצמו). עכשיו אתה טוען שאסור להם להיות שם. זו דעתך, אבל המדינה או התירה או מתירה להם להיות שם. מה הפיתרון? תשכנע את רוב העם בישראל להצביע לאדם שיפנה את המתנחלים, ואז באמת יהיה אסור להם להיות שם ואז הם באמת יפונו. זוהי מהות הדמוקרטיה. בקשר לחיילים שנהרגים, החיילים נהרגים כדי להגן על האינטרסים של המדינה כמו שהם מנוסחים ונקבעים ע"י הממשלה הנבחרת, ואנחנו שוב מגיעים לעקרון המיעוט שמשכנע את הרוב והופך לרוב בדמוקרטיה. ש: למה קובעים לי איפה לאכול? איפה הדמוקרטיה? ת: החלק הראשון של השאלה הוא נכון וצודק, לפי דעתי האישית. איפה הדמוקרטיה?, שוב פעם, היא נותנת לך את הכח לשכנע את הרוב וכו'. הרי כל החוקים נקבעו בכנסת, ע"י קומבינות לפעמים, זה נכון, אבל זה סוג השילטון שקיים כרגע בארץ, אם אתה רוצה לשנות את זה אז אני לא יודע מה אתה יכול לעשות. ש: למה המדינה מכירה רק בגיור אורתודוקסי? ת: המדינה היא יהודית דמוקרטית, וביהודית הכוונה הייתה ליהדות אורתודוקסית, והיהדות האורתודוקסית מחשיבה את הרפורמים ללא יהודים ובשבילה לקבל גיור רפורמי, זה כמו לקבל "גיור" נוצרי כי גם ישו היה יהודי שטען שהיהדות האמיתית היא תורתו. ש: למה חייבים חתונה אורתודוקסית? בעיקרון זה אותה תשובה כמו השאלה למה קובעים לי מה לאכול ואיפה. רק שפה יש עוד קונפליקט מאוד חמור, כי אם תתחתן בחתונה לא אורתודוקסית אתה חוסם בעצם מכל האורתודוקסים להתחתן עם בנך/בתך, וזה יכול לגרום למקרים קורעי לב, כשהבקשה להתחתן חתונה אורתודוקסית היא בד"כ לא נוגדת עיקרון של החתן כי לו זה לא בנפשו אם הוא יתחתן אורתודוקסי או לא, כמובן שיש מקרים שזה בנפשו, וכאן הקונפליקט, מה הפיתרון? אין לי מושג. ש: למה חייל עם אב יהודי ואם גויה שנהרג במילוי תפקידו נקבר מחוץ לגדר ובחלקת הבעיתיים? ת: דבר ראשון, זו לא חלקת הבעייתיים, אלא חלקת הגויים והבן הוא פשוט גוי, אין דרך לחמוק מזה. פה זה שאלה נגד ההלכה כמו שהיא עכשיו, אני כולי תקווה שהרבנים יוכלו למצוא איכשהו היתר לקבור אותו בפנים ואני חושב שאם הם באמת ירצו וינסו ויהיו אמיצים אז הם יוחלו לבטל את התקנה הזו, אבל עד אז הפיתרון היחיד הוא להסביר למשפחה שהקבורה מחוץ לגדר לא אומרת שכל עם ישראל לא מחבק אותם ואותו, אלא שזה רק עניין טכני. זה לא פותר את הבעייה לגמרי אבל זה יעזור. ש: למה שולט פה המיעוט החרדי על הרוב החילוני? ת: כי הוא יותר מרוכז במטרות שלו, כי הוא מנצל את המערכת השילטונית וכו' וכו', יש המון סיבות וכולן גלויות. התוצאה של כל זה הביאה לעלייתה של שינוי, ולשינוי יש מנדט לשנות. אני מקווה שהשינויים הללו יתחשבו באמונה של אנשים כמוני ולא יהיו חד-צדדיים. רק חשוב לזכור שהכל פה מצוי בידי העם (והתקשורת) ולכן אי אפשר להאשים את השילטון אלא רק להצטער על זה שדעתך היא דעת מיעוט או לנסות לבדוק מה מונע מהרוב להפעיל את רצונוציו ואז לבטל את המחסומים הללו.

התשובות שלי...

חבר'ה- בואו נרגע... אני מאוד מודה לכם על התשובות.. יש דברים עמם אני מסכים, ויש דברים עמם אני לא מסכים. אני רק לא מבין למה אתם מיד משייכים אותי לקטגוריית "שונא החרדים", ולמה אני פתאום נהיה "ליאור היקר" בלשונכם הצינית למדי. כפי שכבר כתבתי בהודעתי "אין לי כותרת... אבל זה חשוב" בדף הקודם (מצטער, אני עוד לא יודע לפתוח אשכולות). אני מסביר את סיבת השאלה שלי, וההסתייגויות שהצבתי. ואתם צריכים להבין עוד משהו: אני לא שונא חרדים - אני בטוח שהתפסות לסטיגמות זולות היא קצת מתחת לרמה שלכם, אז תחשבו טוב טוב לפני שאתם מסיקים מסקנות כלשהן....

masorti

New member
החתימה שלך מוכיחה כאלף עדים...

שאתה כן שונא חרדים. ההגדרה "שינוי - נצחונה של השפיות" משמעו שהאנטי-תזה לעמדה של שינוי הוא טירוף (ההיפך ממצב של שפיות). והיות וידוע לנו היטב איזו קבוצה באוכלוסיה מייצגת את האנטי-תזה לחילוניות של שינוי, הרי ברור לנו מה יחסך לחרדים. בוז ושנאה מעומק לבך.

חבל מאוד ש..

אתה קובע את איכותו של אדם רק לפי החתימה שלו... וגם למרות שאני אמרתי במפורש שאני לא שונא חרדים, אתה ממשיך בדבקות להאמין בזה, ואף מכניס מילים לפי והופך את כביכול "שנאתי" ל"בוז ושנאה מעומק ליבי" ולהאמין בכך ששינוי הם כופרים, צוררי היהודים, נכון?? אז קודם כל- אף אחד לא העמיד אותך להיות שופט מעלי, ואף אחד לא נתן לך את הזכות לספר לי ולכולם מה אני מרגיש ומה אני חושב. כי אם אני אמרתי שאני לא שונא חרדים, אז כ-נ-ר-א-ה שיש בזה שמץ של אמת, כי אני, לא כמו אנשים רבים אחרים, איש של מילה, של אמת ושל צדק. שנית, נמאס לי לחזור על אותן המילים, אך אני רואה שיש צורך עז בכך- די!! תפסיקו עם כל הסטיגמטיות הזו!! שינוי היא לא מלפגה ששונאת! היא לא מפלגה שמחנכת לשנאה! (ארור המן ארור יוסי שריד, מי אמר??) שינוי היא מפלגה שבאה לתקן את המעוות שנעשה בחברה הישראלית, והמעוות הזה זה לאו דווקא החרדים! תפסיקו לחשוב שרודפים אתכם כל הזמן, ומחפשים את הטעיות שלכם בנרות! זה לא ככה!!!!!! תפתחו קצת, תפקחו עיניים ותשפטו לפי מה שנראה לכם, אבל לפי מה שהשמועה אומרת. כך כווווווולנו נחכים.

masorti

New member
זה שאמרת במפורש שאינך שונא חרדים...

לא מוכיח כלום. מה שקובע הוא העובדה שאתה רואה ב"שינוי" את התגלמות הטוב, ומפלגה זו הוכיחה במעשיה שנאה תהומית לדת היהודית. אזכיר לך רק בתור דוגמא שהשר פורז העלה בעבר בכנסת הצעת חוק לפיה תיאסר השחיטה הכשרה במדינת היהודים. כנראה שהיהודים חיכו 2000 שנה לריבונות, כדי שבמולדתם העצמאית ייאסר עליהם לקיים את מצוות דתם. דרך אגב... ז'אן מארי לה-פן הצהיר יותר מפעם אחת שהוא ותנועתו אינם נגועים באנטישמיות. אני מניח שעלי לקבל הצהרה זו כאמת מוחלטת רק משום שהוא הצהיר אותה.

vizini

New member
כמה חבל שחיכיתם 2000 שנה

ועדיין אינכם יכולים לעשות לחילונים את מה שעשה אליהו לנביאי הבעל. אולי עוד כמה שנים זה יתאפשר לכם?

masorti

New member
כמה חבל שאינכם יכולים לשחזר...

את מעשיו של אנטיוכוס, שאסר את הכשרות ואת המילה ואת לימוד התורה כדי לגרום ליהודים להתייוון ולהתבולל בשאר אזרחי האימפריה. לגבי הכשרות אברהם פורז כבר הציע, ולגבי ברית המילה אתם כבר מנהלים תעמולה ענפה וגם הצעת החוק בוא תבוא. לגבי חיסול עולם התורה הרי מאמציכם בנושא אינם דורשים הוכחה. נ.ב. אני שמח שאתה משווה את אנשי "שינוי" לנביאי הבעל. סוף סוף אנחנו מסכימים על משהו.

vizini

New member
אתה רואה, מתנדב?

הנה לך דוגמא לגישה המשניאה אתכם על החילונים. ומסורתי איננו אפילו חרדי...

vizini

New member
נכון. תיכף גם תגיד

שלחילונים יש מצווה לפגוע בחרדים. הפוך על פיו...

masorti

New member
לחילונים אין אף מצווה...

אבל לפנאטים תומכי "שינוי" יש תחביב להתעמר בחרדים כמיטב יכולתם.

למעלה