לפני 1990 ואחרי.....

איליה40

New member
כמה תובנות

לא יתכן המצב שהצבר ששירת בצבא ייחנק תחת עול המשכנתא ועולה חדש יקבל דירה ברמת-גן. החלוקות הסתיימו וטוב שכך. כי הרי כאשר מחלקים מישהו מקבל (וברור מי) על חשבון זה שלא מקבל. בתור אוכלוסייה הלא מיוחסת והדפיקה ביותר במדינה האינטרס שלנו הוא בהפסקה לאלתר של החלוקות למיניהן, אם זה הדיור למשתכן ודומיו. כי הרי ככול שהרגולציה תפחת, כך יופחתו גם הדפיקות והחוסר המיוחסות שלנו.

ולגבי המאבקים החברתיים... העיקרון הראשון של כל משטר טוטליטארי הינו ריסוק הקהילתיות בכדי לבסס קשרים הדוקים יותר בין אזרח למדינה. לכן אין זה פלא שאין בתרבות שלנו קהילתיות. הקהילתיות הרוסית זה בעיקר הנוכלות ויש להתרחק ממנה כמו מאש. לכן לא ניראה לי שיהיה אי-פעם המאבק ל"זכויות הרוסים". כל אחד יהיה לעצמו. מי יקום מהברכיים, ירכוש מקצוע טוב ויעבור למדינה נאורה. מי ימצא את מקומו כאן. ויהיו כאלה שירכבו בתחתית בערי הפיתוח למיניהן.

פעם זה דווקא היה ככה...

http://www.youtube.com/watch?v=NsuHYR5Bn-U

בנו במיוחד דירות חדשות לעולים מרוסיה. תמיד יש נסיון להיטיב עם האורח, עם העולה החדש שמקרוב בא, עם החלש שזקוק לעזרה. אני מניח שלבני ביתך אתה לא מכין כל היום עוגות ודליקטסים, אבל כשמגיעים אורחים חשובים פעם ב-, אז אתה "פותח שולחן" ומשקיע בהכנת סעודת מלכים.

בסרט הדוקומנטרי שצירפתי רואים איך העולים הטריים (זוג מבוגרים) שרק הגיעו ארצה, ישר קיבלו דירה טובה ונוחה, בזמן שהצבר הישראלי שרק סיים 3 שנות שירות בקו בר לב בסיני ורוצה להתחתן עם חברתו, לא מסוגל למצוא דירה. בסצנה אחת שם מראים איך הסבלים המזרחיים מעלים להם את הריהוט לדירה. הם נולדו בארץ ויכלו רק לחלום על דירה כמו זו שקיבלו אלה שרק ירדו מהמטוס. כאמור מדובר על שנת 1971.

אמרתי לאסטרו לא פעם, העולים מרוסיה היו צריכים לדעת מתי להגיע לכאן. הגעת בתקופת שלטונה של גולדה מאיר, קיבלת הרבה פינוקים והטבות. הגעת בתקופתו של נתניהו (96-99) הקפיטליסט החזירי, נשארת בסוף בלי תחתונים בעודך זרוק ברחוב.

beatman

Member
תרשה לי להגיב

" לא אשכח איך עולה מבוגרת מגני אביב ענתה פעם באיפוק לבבון מעירייה שהתנכל בה: "כל החיים שאלתי את עצמי מדוע עמי העולם שונאים את היהודים. והנה הגעתי לישראל, פגשתי בכך והבנתי"."

האנטימשיים בעולם שונאים את היהודיים המקומיים בכל מקום בו הם נמצאים, ורוב יהודי אירופה, למשל כמו אותה אישה רחוקים מאוד מאותו בבון שהתנכל אליה, אז תסכים איתי שלא יכולה הסיבה ששונאים יהודים בגללו, כיוון שאותם אנטישמים לא פגשו אותו או אנשים כמוהו.
הסיבה האמיתית לאנטישמיות הינה דתית-מיסטית, אך אם אותה גברת רוצה למצוא חיזוק שמדרבן את האנטישמיים אז שתסתכל במראה.
אותו "איפוק", טוב לב בלתי מוגבל ופחדנות כרונית רק מפגינים חולשה ומהווים מטרה קלה ונוחה לפגיעה ולשחרור זעם של האנטישמי התורן.

chingoya

New member
בתור צבר אני לא מבין

עדיף לי להתגורר בשכנות ליוצאי חבר העמים מאשר בשכנות למרוקאים או עירקים או צברים אחרים.

למעלה