לפני קניית מגרש

• פותח הנושא Nogl
  • פורסם בתאריך

Nogl

New member
לפני קניית מגרש

שתי שאלות: 1. מה יותר זול - לבנות מרתף ומעליו קומת קרקע, או קומת קרקע ומעליה קומה שניה? 2. שאלה קצת קשה שראיתי שיש כאן בפורום הרבה דעות לגבי התשובה שלה, אבל בכ"ז: האם בתקציב של 800,000 ש"ח ניתן לבנות מרתף 70 מ' + קומת קרקע 130 מ', או לחילופין קומת קרקע + שניה שהן סה"כ 200 מ'? תודה

sagilgul

New member
../images/Emo6.gif לפני שקופצים עליך כאן

אם אתה בונה מעבר לקו הירוק, סביר להניח שב 4000 ש"ח למטר לבית לא פלצני תוכל לבנות 200 מטר ב 800000 ש"ח. בתוך תחומי הקו הירוק מדברים כאן על 5000-6000 ש"ח למטר. עכשיו יבואו כולם ויתנו עצות וכמובן שיתחילו לריב אם אפשר או אי אפשר, תכף תראה.... ולגבי מרתף - הבנתי שבניית מרתף מיקרת את העסק מאד, כי צריך חפירות וכדומה. שיהיה בהצלחה.

אנחנו בונים 200 מ"ר בצפון ולא הצלחנו

חשבנו שאחרי קניית המגרש והפיתוח שלו רק לבנייה של השלד ועד הגמר נצליח לבנות בתקציב של 850,000 שח' בסטנדרד בינוני ות'כלס זה לא היה מציאותי עבורנו ואנחנו צריכים להוסיף עוד כ- 100,000 שח'. א-ב-ל יש לנו אלמנטים בבית שבכל זאת היום אני יודעת שמייקרים אותו ללא קשר לסטנדרט של הגמר לדוגמא - חללים גבוהים, גג ותקרה משופעים בסלון מקצה לקצה ולא בצורה של גג רגיל כלומר \/ עם גג ישר מתחת מכיוון שהעץ שמשתמשים בו לקונסטרוקציה הוא יותר עבה ויקר. אם אתה בונה לבד וללא מפקח ובונה בסטנדרט ממש פשוט (קרמיקה ולא גרניט פורצלן, תריסי גלילה ולא חשמליים מהסדרה הרגילה ולא אלומיניום בלגי, דלתות הכי פשוטות שיש, בית בלי אלמנטים מסובכים בשלד) ודוחה חלק מהדברים לאחר כך אז אולי תצליח.

איריסג

New member
השאלה היא אם יש באמת מישהוא

שהוא לא איש מקצוע מתחום הבניה, שיכול לבנות לבד לגמרי, ללא מפקח (על קבלן מפתח אני בכלל לא מדברת) - ולא למצוא את עצמו כמי ששכרו יצא בהפסדו ....

Dfengshui

New member
כנראה שזאת אני ../images/Emo13.gif

אני לא ממש מתחום הבניה (אם כי נושקת לתחום) ובניתי לבד לבד, בלי קבלן מפתח ובלי מפקח. בינתיים (הבית לפני צבע), טפו טפו, הכל דופק כמו שעון, גם מבחינת טיב חומרים ועבודה וגם מבחינה כספית. כמעט ואין לנו חריגה תקציבית.

איריסג

New member
אני אתייחס רק לעניין הראשון

מ"ר מרתף באופן עקרוני יעלה לך יותר מאשר מ"ר בניה בקומה ראשונה או שניה. כי מרתף זה יציקה, ומרתף צריך איטום מיוחד, ואם אתה רוצה אינסטלציה במרתף זה אינסטלציה יותר מסובכת (מבחינת שאיבה של הביוב וכו'). אני גם אעז ואגיד שלמרתפים, בעיקר באזורים מסויימים, יש גם בעיה של גז ראדון - וצריך לעשות בדיקות אחת לכמה זמן ולשפר איטום אחת לכמה שנים, וגם זה עולה כסף. מעבר לזה - מבחינת הצרכים שלכם כמשפחה - מרתף לרוב משמש לכל מיני דברים אבל לא למגורים קבועים. זאת אומרת - יש מי שמתכנן שם למשל יחידת דיור - אבל אז נוספות עוד עלויות כמו חצר אנגלית (דבר שבחלק מהרשויות לא מאד אוהבים) . אז אתה צריך לשאול את עצמך אם מבחינת הצרכים שלך אתה צריך מחסן / חדר משפחה / קולנוע ביתי בגודל של 70 מ"ר - שזה יותר משליש משטח הבית. אישית, בעיקר כשהתקציב מוגבל - הייתי מעדיפה את האופציה השניה.

בינא

Member
הכי זול לתכנן מבנה במסגרת תקציב נתון...

אפשר לעשות זאת אם מתמקדים במה שצריך ולא במה שרוצים. מסגרת התקציב המכסימאלית היא אותו סכם שנובע מכל מקורות המימון שלכם ויותר פשוט אין... חשוב להגדיר את מה שצריך בהתאם לגודל המשפחה העכשווי ובנוסף למשפחה צעירה, לגודל העתידי. מי שרוכש מגרש בו ניתן להשכיר חדרים או יחידות דיור, יכול לקחת בחשבון בניה נרחבת יותר שתכוסה באמצעות הכנסה שתהווה חלק מהחזרי המשכנתא המחושבת. מי שרוצה לבנות נכון וחסכוני, לא בונה מרתף. ההשקעה במרתף מגיעה ל-20% יותר מהשקעה בשטח של קומת הקרקע ואף יותר מזה ובנוסף, אך אחד לא רוצה לגור שם. מצד שני, ניתן, בתכנון נכון, לבצע את קומה א' כחלק מגג דו-שיפועי ובכך להוזיל כי חוסכים בחלק מהגובה של הקירות החיצוניים. רוצים עוד אפשרויות הוזלה? כתבו לדוא"ל המופיע למטה.

mister500

New member
מסגרת תקציב

זה בדיוק היעד המרכזי לפריצה של מרבית הבונים...נדיר מאוד לסיים בית במסגרת התקציב שתוכנן .

בינא

Member
מסגרת תקציבית באה לרסן ולא לעצור...

אם קובעים שלא תהיינה פריצות ממסגרת התקציב ומלווים ע"י מלוה בניה מקצועי, לא יהיו פריצות מהתקציב, אלא ויתורים במהלך הבניה, אם תהיינה התיקרויות של חומרים וחילוף בסידרי עדיפויות על דעת הלקוחות. כמו שמי שיש לו כסף לרכוש מזדה 3, לא יבדוק אפשרות לרכוש מזדה 6, כך יש לנהוג כאשר הולכים לבניה. החריגות היחידות מהתקציב, יכולות להיות רק על-פי החלטת הבונים עצמם. אם הם יגלו בגרות וריסון, מסגרת התקציב תישמר... מה לעשות? זה נכון גם בפרויקטים של מליונים. בפרוייקט של כמה מליונים, שהסתיים רק לאחרונה, באחד המפעלים המתקדמים בארץ, הגיעו תלונות ממנכ"ל הכספים על הערכות מוגזמות של מחירי העלויות של שיפוץ ובניה בהיקף גדול שבוצע שם... לקח כמעט שעה להראות לו שפשוט עבדו עם היד על הדופק, לא הסכימו לחלק מהתכנון הבזבזני ושינו אותו כדי לחסוך והחליפו קבלנים שנתנו הצעות גבוהות כי לא הבינו במה מדובר, בקבלנים מומחים שעקב התמחותם יכלו לעשות את אותה עבודה בחצי הזמן ובמחיר מופחת. הפרוייקט הזה התנהל במהלך השנתיים האחרונות, בהם כידוע עלו מחירי הפלדה, הדלקים והמתכות, לגבהים בלתי נסבלים בתוך זמן קצר, מה שגרם להרבה בונים לא להתחיל לבנות. למרות המצב הבלתי אפשרי הזה, מסגרת התקציב לא רק שנשמרה ולא נפרצה, אלא ירדו מתחת למסגרת. מהצד השני, באותו זמן בניהול ביצוע של מבנה פרטי בת"א, גרמה העירייה בעצירות בניה שהיה ניתן למנוע אותן, לייקור המבנה אל מעבר לתקציבו ולכן החליט בעל המבנה לבצע שינויים בגימורים כדי לעמוד במסגרת התקציבית שנקבעה, אף זאת בהצלחה. ניתן לעמוד במסגרת התקציב, אם סוגרים מחירים מראש, משלמים בזמן ולא מאפשרים לכל קבלן משנה לדרוש כל מיני תוספות על דברים שלא היו מתוכננים מראש. מסיימים את התכנון עד הפרט האחרון ולא נזכרים באמצע הפרוייקט להכניס איזה מעצבת עם מעוף סילון שמכניסה שינויים עד שאף אחד כבר אין לו שליטה על מה שקורה במבנה מבחינה תקציבית. מגבילים בכסף את עלויות הגימורים, לא רוכשים רצוף מעל הסכום שתוכנן כמו גם מטבח, שיש, ברזים וכיו"ב שניתן להחליף בחלוף השנים. ועוד דבר...על מה שלא משלמים יותר, גם לא משלמים יותר מע"מ...

משוש30

New member
הארכיטקטים שלנו מעריכים שב-800 אלף

אפשר לבנות כ-160 מטר קומה אחת ללא מרתף

בינא

Member
ההערכה די מציאותית...בתנאי...

שמתכננים נכון, מתאים לקרקע, בלי לבצע מה שלא צריך כדי שהבית ייבנה, בליווי מלווה בניה שמבין מה הוא עושה ויודע לדרוש מהאדריכלים ריסון עצמי כמו גם מהלקוחות שלו ושלהם. אם המבנה נבנה באזור ירושלים ונדרש לו ציפוי של אבן ירושלמית, רמת הגימור בפנים תיפגע ללא ספק, בניסיון לשמור על מסגרת התקציב הזה. אם העלות הזאת כוללת מסים, אגרות והטלים של עירית ירושלים וועדת בנין ערים, פתוח משלים בקרקע סלעית, חניה בנויה כמו שלפעמים דורשים בעיר הזאת וכיו"ב...לא נראה שיש סיכוי שתעמדו במסגרת תקציב כזה ותבנו בו 160 מ"ר...אלא אם תקחו מלווה בניה מקצועי...

mister500

New member
ואני אומר ...

וממש לא אכפת לי מי יתנגח בי........שבפחות למרות ההערכה של הארכיטקטים המכובדים .

Nogl

New member
תודה לכל העונים

אנו נבנה במרכז הארץ. אין לנו שאיפות גרנדיוזיות כמו ציפוי אבן/שיש/פסיפס. אנו מעוניינים לבנות בקו נקי ופשוט! אבל אנו מעוניינים לבנות את מה שאח"כ קשה מאוד / בלתי ניתן להוסיף לאחר שהבית מוכן, לכן יש לנו דילמה גדולה בעניין המרתף. מרתף הוא משהו שאי אפשר להוסיף לבית לאחר שהוא גמור...

ש ג ה

New member
והכי חשוב..טוב לא הכי אבל חשוב

לחפש טוב טוב מה שכחתם... ובינא כבר אמר אבל רוצה להדגיש (פה אנחנו נפלנו) פיתוח מגרש - לא זול, חפשו את כל הפינות...(שבילים, גדר, קירות, חפירה וכו' וכו') מיסים למדינה, למועצה וכד' מדד תשומות הבנייה זהו לא עולה לי עוד משהו לראש... בהצלחה

ש ג ה

New member
וואו כל הכבוד חבר'ה../images/Emo45.gif

איזה שקט ושלווה
, כמה רגוע ונעים

למעלה