לפני כמה ימים

האגס 1

New member
לפני כמה ימים

סיפרתי כאן על אישפוזה של סבתא שלי, וכמעט כצפוי - היום נודע לנו על מותה, בגיל 91 (למעשה גיל מכובד - יש לציין). עדיין לא ודאי איך אעביר את השבוע הקרוב. מה שכן, נדמה לי שהאוירה המשפחתית היא די רציונלית. ההסטוריה המשפחתית שלי היא כזו שכבר ראיתי אבלויות משפחתיות, וכמה שזה קר לנסח את זה - יש לי למה להשוות. ואם באמת להיות שכלתן - זה כבר לא האבל עצמו כמו הפרוצדורה שמסביב לזה. בכל אופן - סביר להניח שלא אהיה כאן הרבה בימים הקרובים. אתם תהיו ילדים טובים, נכון?

האגס 1

New member
היא מצד אמי

אחת האחרונות מהדור הותיק של קיבוץ יד-מרדכי. האמת - לא הייתי קרוב אליה או לסבא שלי, פער הדורות עושה את שלו. אני לא יודע אם זה נשמע יוצא דופן, אבל אף פעם לא ראיתי את הסבים שלי פכרטנרים לשתף בהם מקרוב בדברים המטרידים, אבל זה לא שזלזלזתי בדעתם - פשוט תמיד חשתי ריחוק וזה נתפס בעיני כטבעי.

גנגי

New member
תנחומיי.

זה גיל מכובד באמת. אני מקווה שזכתה גם לסיום-חיים מכובד.

shellyland

New member
../images/Emo16.gif

תנחומיי. 91 זאת באמת שיבה טובה. איפה אתם יושבים?

האגס 1

New member
../images/Emo51.gifות

אנחנו יושבים ביד-מרדכי, הקיבוץ שלה. אגב, היא הייתה אחת האחרונות מדור המייסדים של הקיבוץ.

האגס 1

New member
עוד דבר מעניין שגילינו אתמול

כתבתי לכם שהיא הייתה בת 91 במותה, ובאמת זה מה שיודעים כל בני המשפחה על גילה. אבל אתמול, בהלוויה, שם מזכיר הקיבוץ שלט על קברה ובו כתוב ששנת לידתה היא 1914. ניגשתי אליו ואמרתי לו ששנת הלידה אמורה להיות 1915, אבל הוא אמר לי שמה שרשום בתעודת הזהות זה 1914. וזה אחרי שבמשך השנים המשפחה חגגה לה את יום-הולדת ה-80 ב-1995, ואת יום הולדת ה-90 בשנה שעברה... אז איך זה שיש רישום כזה בתעודת הזהות? בינתיים אין תשובה חד-משמעית, אבל ייתכן שכשהיא רצתה לעלות לארץ, היא הייתה צריכה לזייף את הגיל בשנה אחת - יש הבדל אם אתה מעל גיל 18 או מתחתיו... ואם זאת באמת הסיבה, משום מה הזיוף לא תוקן עד היום.

למעלה