לפני כמה חודשים

שרה המל

New member
לפני כמה חודשים

חיפשתי כאן חיבור לרבי חיים מסאטינוב. עכשיו אחיינית שלי עושה בבית-הספר עבודת-שורשים, והיא מחפשת כמה שיותר פרטים על רבי חיים מסאטינוב. באינטרנט לא מצאתי. האם מישהו יודע משהו - או יכול להפנות אותי לספר כלשהו (מלבד לספר החסידות של אלפסי) ? תודה - שרה

א77

New member
רבי חיים נכדו של המגיד מזלאטשוב

רבי חיים היה בנו של רבי יוסף מיאמפולה, בן המגיד מזלאטשוב רבי יחיאל מיכל חתנו של רבי מאיר מפרימישלאן היה רבי יחיאל מיכל מגלינא שהיה בן בנו של רבי חיים מסאטינוב, לרבי יחיאל מיכל מגלינא היה בן, רבי מאיר מזאברוב. בתו של רבי יחיאל מיכל מגלינא נישאה לרבי יצחק אליעזר גרינברג שהיה אב"ד בגאלינא. לרבי יצחק אליעזר גרינברג היה בן בשם רבי חיים שכיהן באדמו"רות בלבוב, שהיה חתנו של רבי נחום מבילקמין. מצאצאי רבי אורי מסטערליסק. המשורר אורי צבי גרינברג, הוא בנו של רבי חיים גרינברג. ומקווה שלא טעיתי.

א77

New member
הוא לא מתחבר לרבי חיים

אבל ייתכן וזה לא היה רבי שמואל, אלא טעות, והשם האמיתי הוא רבי ישראל, ועדיין אין קשר בין אותו רבי שמואל/ישראל מסאטינוב לרבי חיים. שהרי אותו רבי שמואל/ישראל היה בזמן הבעש"ט, ורבי חיים היה אחרי. חשבי ומצאי.

א77

New member
קודם לא הבחנתי שויתרת על אלפסי

בכל אופן, ניסיתי לאתר משום מה בספרי טשרנוביל, ומי יודע אוליי פתאום יצוץ מאיזשהו מקום. מאד מסקרן אותי מניין אלפסי שאב את המידע שלו, הרי מה ביני לבינו. אם הוא הגיע לשם, מדוע אנו לא יכולים להגיע.

א77

New member
ניסיתי, אבל לע"ע, ללא פירות

כל מה שמצאתי דיי הרבה, זה גלינא. אבל אוליי עוד יזדמן. זה יכול לקרות כשנמצאים בין ספרים.

למעלה